سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد هیچ بیمارستان فعالی در شمال نوار غزه وجود نداشته و صحنههای بیماران رها شده بدون آب و غذا غیر قابل تحمل است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد اعلام کرد هیاتهایی را به دو بیمارستان الشفا و المعمدانی در شمال نوار غزه اعزام کرده است.
ریچارد بیبرکورن نماینده سازمان بهداشت جهانی در فلسطین تاکید کرد: گروههای اعزامی ما نمیتوانند وضعیت فاجعهباری که بیمارستان و کادر درمان با آن مواجه هستند و همچنان ادامه دارد را توصیف کنند.
تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه که از 7 اکتبر آغاز شده همچنان ادامه داشته که تاکنون منجر به شهادت بیش از 20 هزار نفر شده در حالی که حدود 70 درصد از آنها زنان و کودکان بودهاند.
سازمان بهداشت جهانی ماه گذشته میلادی اعلام کرد بخش اورژانس بیمارستان الشفا به عنوان بزرگترین واحد درمانی نوار غزه به حمام خون تبدیل شده است.
گروه اعزام شده از سوی این سازمان بین المللی به بیمارستان المعمدانی که دو روز قبل به آنجا اعزام شده اعلام کرد این واحد درمانی مملو از بیمارانی است که به خدمات اورژانسی نیاز دارند، چنانچه بیبرکورن از طریق ویدئو کنفرانس به خبرنگاران حاضر در ژنو اعلام کرد این بیمارستان به پوستهای تو خالی تبدیل شده است.
وی افزود: اینجا هیچ اتاقی برای عمل جراجی وجود ندارد چون سوخت تمام شده و در نتیجه برق قطع است، علاوه بر آن تجهیزات پزشکی تمام شده و کادر درمان وجود ندارد و فعالیت بیمارستان تقریباً به طور کامل متوقف شده است.
از میان 36 بیمارستان نوار غزه هم اکنون تنها 9 بیمارستان به صورت جزیی به فعالیتهای خود ادامه میدهند که همه آنها در جنوب این منطقه هستند.
بیبرکورن ادامه داد: هیچ بیمارستانی در شمال نوار غزه برای ارائه خدمات پزشکی به مردم وجود ندارد.
بیمارستانها که بر اساس قوانین بین المللی بشردوستانه از اماکن امن در درگیریهای نظامی به شمار میروند به دفعات مورد حمله اشغالگران صهیونیست در جریان تجاوز به غزه قرار گرفتهاند.
این مقام مسئول در سازمان بهداشت جهانی تاکید کرد با وجود آنکه هدف بازدید هیات اعزامی رساندن سوخت بود اما عدم وجود تضمینهای امنیتی این امر را ناممکن ساخت.
