بسیاری از تحلیلگران اسرائیلی به این نتیجه رسیدهاند که تحقق اهداف جنگی تعیین شده توسط مقامات سیاسی و نظامی اسرائیلی غیرممکن است و غزه تسلیم نخواهد شد. برخی از این تحلیلگران نیز گفتهاند مقامات اسرائیلی باید شکست را پذیرفته و به آن اعتراف کنند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، در همین راستا، ناحوم برنیع نویسنده و روزنامهنگار اسرائیلی در مقالهای تحت عنوان “پذیرش شکست” در روزنامه یدیعوت احرونوت نوشت که اسم طرح پیشنهادی ذکر شده در رسانهها در رابطه با آزادی اسرا از غزه چه قطری باشد، چه مصری یا آمریکایی، نشان میدهد که رژیم صهیونیستی در حال پذیرفتن نتایج محدود جنگ است. او افزود که طبق اطلاعاتی که در اختیار دارد فعلا خبری از توافق نیست اما باید امیدوار باشیم چنین توافقی حاصل شود.
برنیع افزود که پس از گذشت 100 روز از شکست و ناتوانی در غزه، باید وضعیت موجود را پذیرفت هرچند برخی نمیخواهند به آن اعتراف کنند. او تاکید کرد که فرماندهان ارتش این را خوب میدانند اما سوال اینجاست که نتانیاهو و وزرای او چگونه میتوانند شکاف ایجاد شده بین انتظارات غیرمسئولانه ایجاد شده و تصمیمات سخت و دشواری که با آن مواجه هستند، از میان بردارند.
این نویسنده اسرائیلی بیان کرد که رژیم صهیونیستی از خروج رهبران حماس از غزه از جمله یحیی سنوار و محمد ضیف و تبعید آنها به قطر یا دیگر کشورها استقبال میکند همانگونه که یاسر عرفات و اطرافیانش در جریان جنگ اول لبنان به بیروت تبعید شدند اما نه غزه بیروت است و نه سنوار عرفات و اکنون سنوار به دنبال پناهگاه نیست بلکه خود را برای جشن گرفتن پیروزی در غزه آماده میکند.
ناحوم برنیع اظهار داشت که برخی مسئولان سیاسی و نظامی اسرائیلی ترجیح میدهند موضوع اسرای اسرائیلی در غزه به کلی از جدول برنامهها حذف شود با ادعای اینکه آن ها مایه دردسر هستند و سرگرم شدن به آن ها نیروهای حاضر در میدان را با مشکل مواجه کرده و حماس را قوی تر خواهد کرد و بهتر است سرنوشتی که به آن دچار خواهند شد را بپذیرند که البته این موضع بارز یهودیان مذهبی حریدی است. آن ها حمله هفتم اکتبر را فرصتی برای اشغال غزه و شهرک سازی در آن می دانند و می گویند در صورتی که در کرانه باختری نیز جبهه ای مشابه گشوده شود، آنجا را هم باید اشغال و فلسطینیان را اخراج کرد.
برنیع تصریح کرد که دولت کنونی رژیم صهیونیستی از هم پاشیده و قادر به اداره جنگ نیست و حماس در این جنگ نابود نخواهد شد و همچنان در غزه خواهد ماند و جایی نخواهد رفت.
این نویسنده اسرائیلی به اظهارات راوما کیدیم که 5 نفر از اعضای خانواده اش کشته شدند، خطاب به وزیر جنگ اشاره کرد که گفته بود: گروگان ها از غزه بازگردانده می شوند و ارتش سرگرم جبهه شمالی خواهد شد و شاید بعضی اسرائیلی ها به بازسازی خانه های خود مشغول شوند و این بهترین سناریوی ممکن است.
او تاکید کرد که سناریوی بدتر هم این است که هیچ توافق حاصل نشود و ارتش در غزه در مقابل دو میلیون فلسطینی آواره، جهانی متخاصم، دولت خسته آمریک، اسرایی که دیگر تحمل ندارند و کسی قادر به بازگرداندن آن ها نیست، بحران اقتصادی و بودجه غیرمنطقی و نظامی سیاسی ناپایدار سرگردان و گرفتار بماند.
از سوی دیگر، آموس هرئیل تحلیلگر نظامی روزنامه هاآرتص نیز تاکید کرد که جنگ به روز صدم نزدیک می شود و روزهای زیادی هنوز باقی مانده و روحیه مبارزاتی حماس همچنان بالاست و ارتش تا یکسره کردن جنگ بسیار فاصله دارد و با هرگونه طرح و توافقی که به بازگرداندن اسرای اسرائیلی منجر شود، مخالفت می کند.
هرئیل اظهار داشت که اسرائیل همچنان از تحقق اهداف جنگ بسیار فاصله دارد.
او تاکید کرد که با وجود تشدید عملیات های نظامی در شمال نوار غزه، رژیم صهیونیستی همچنان با پیروزی بسیار فاصله دارد و با توجه به شرایط موجود، در آینده نیز برای تحقق آن با سختی مواجه خواهد بود.
