بر اساس اعلام رسانههای عبری زبان مواجهه ارتش رژیم صهیونیستی با مشکلات متعدد و مختلف در میان سربازان به ویژه نیروهای احتیاط با ادامه جنگ علیه غزه برای بیش از 100 روز رفته رفته آغاز شده است. بسیاری از سربازان به ویژه آنهایی که در تجاوز به غزه حضور داشتهاند احساس خستگی و ناامیدی کرده و برخی دیگر از خدمت نظامی انصراف دادهاند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین عاموس هرئیل تحلیلگر نظامی روزنامه صهیونیستی هاآرتص اعلام کرد: تعداد سربازان یگانهای رزمی که از خدمت نظامی انصراف دادهاند به دلیل مشکلات روانی از تعداد مجروحان صحنه نبرد بیشتر و یا به همان میزان است. البته این در حالی است که تعداد مجروحان ارتش رژیم صهیونیستی به درستی مشخص نیست.
بر اساس اطلاعات رسمی ارائه شده از سوی ارتش رژیم صهیونیستی تعداد نظامیان مجروح آن از ابتدای جنگ که از 7 اکتبر گذشته آغاز شده 2602 نفر بوده است. اما روزنامه یدیعوت آحرونوت 5 ماه جاری میلادی در گزارشی اعلام کرد تعداد مجروحان بسیار بیشتر از آمارهای رسمی بوده و برای ادعای خود به اظهارات سربازان مجروح، بیمارستانها، افسران بهداری حاضر در میدان نبرد و برخی منابع در سازمان توانبخشی ارتش رژیم صهیونیستی استناد نموده و تعداد واقعی مجروحان را 12500 نفر اعلام کرد که حداقل 20 درصد از آنها دچار معلولیت هستند و در عین حال به محافظه کارانه بودن این گزارشات نیز تاکید کرد.
هرئیل افزود: ادامه جنگ مصیبتهای زیادی به همراه دارد و این یکی از دلایل موافقت ستاد ارتش برای انتقال به مرحله سوم جنگ است که در ارتباط کامل با عدم حضور نیروهای احتیاط و کاهش نیروهای عمل کننده در غزه قرار دارد.
وی ادامه داد: لشگر 36 ارتش رژیم صهیونیستی در ابتدای هفته جاری از مناطق مرکزی نوار غزه عقب نشینی کرده و سربازان آن این منطقه را ترک کردند تا کمی استراحت کرده و مجدداً سازماندهی شوند. البته این امکان وجود دارد که از این لشگر پس از آن برای استقرار در مرزهای لبنان استفاده شود. یگانهای احتیاط از بیش از 3 ماه قبل در مناطق شمالی مستقر بوده و سربازان آن خواستار جایگزینی با نیروهای دیگر هستند. هرتزی هالیوی فرمانده ستاد ارتش برای خارج کردن این لشگر از نوار غزه فشار وارد کرده است.
در ادامه این مقاله آمده است: بخشی از مشکل به آنجا بازمیگردد که ارتش در بیشتر مناطق غزه که حضور دارد درگیر جنگی شدید نیست و نیروها تنها برای کشف تونلها، انبارهای سلاح و اماکن فرماندهی حماس و نگهداری اسرای اسرائیلی تلاش میکنند، خطر اصلی به گروههای کوچک فلسطینی مربوط میشود که از زیر زمین بیرون آمده و با سلاح تکتیرانداز و گلولههای آر پی جی حمله نموده یا مینگذاری میکنند.
هرئیل تاکید کرد: ادعاهای ارتش بیانگر آن است که تمام افسران و سربازان برای ادامه جنگ آماده هستند که این دقیق نیست. عملاً ما شاهد فرسایش تدریجی هستیم که طبیعی به نظر میرسد و به ماهیت ماموریتهای محوله مربوط میشود. بخشی از نیروها در خانیونس ماموریتهای جانبی زیادی انجام میدهند و به آرامی پیش روی کرده در حالی که فرماندهی لشگر 98 بر نبرد نرم با یحیی سنوار رهبر حماس مشغول است.
این تحلیلگر صهیونیست ادامه داد: تعداد درگیریهای مسلحانه به طور نسبی کاهش یافته و بیشتر بار بر دوش سربازان احتیاط است، آنها اعتقاد دارند ماموریتهای محوله را به خوبی انجام دادهاند و دلیلی برای باقی مانده آنها در غزه پس از گذشت بیش از 100 روز وجود ندارد. این مساله که آنها در صورت مرخص شدن از صحنه نبرد آیا مجدداً برای خدمت نظامی به ارتش مراجعه میکنند یا خیر نگرانی اصلی در خصوص آنها به شمار میرود.
هرئیل تاکید کرد پدیده «غیبت آرام» در مورد سربازانی که برای مرخصی از غزه خارج شدهاند و دیگر به یگان خود بازنگشتهاند وجود دارد و این در ایجاد حس عدم برابری میان نیروها برای تحمل سختیها تاثیرگذار است. این تنها به معافیت حریدیم ها از خدمت نظامی مربوط نمیشود بلکه به کاهش میزان نیروهای احتیاط در دهه اخیر نیز ارتباط دارد به طوری که این احساس عدم تساوی در تحمل مشکلات میان نیروهای احتیاط به وجود آمده است.
همچنین روزنامه یدیعوت آحرونوت نیز در گزارشی اعلام کرد پس از آنکه برخی سربازان پس از 90 یا 100 روز نبرد مرخص شده و به خانههای خود بازگشتند بار مسئولیت سربازان احتیاط افزایش یافت چرا که آنها برای 40 روز دیگر جهت انجام ماموریتهای نظامی در نوار غزه یا در کرانه باختری برای ماه آینده فراخوانده شدند.
این روزنامه افزود: در این بین بسیاری از منافع اقتصادی که ادامه روند آنها به حضور سربازان در عرصه اقتصادی وابسته است در حال فروپاشی است. یک فرمانده تیپ نیروهای احتیاط اعلام کرد از شروع اعتراضات و ایجاد ناامیدی میان سربازان در خصوص عدم تساوی در پذیرش ماموریتها نگران است. در میان ماموریتهای ما پشتیبانی از سربازان احتیاط وجود دارد که برای مرخصی به خانه بازمیگردند که البته بخشی از آنها دچار مجروحیت جسمی و مشکلات روانی شدهاند.
یدیعوت آحرونوت تاکید کرد: مشکل دیگر به نبود اعتماد نسبت به سال آینده مربوط میشود. به دلیل آنکه هیچ برنامهای برای روز پس از جنگ در غزه و جبهه شمالی وجود ندارد هیچکس نمیداند تا چه زمانی، تا کجا و چه مقدار جنگ ادامه خواهد یافت.
