آناینسی کومیخو معاون وزیر خارجه کوبا در سخنرانی خود در دادگاه بین المللی لاهه اعلام کرد: جمهوری کوبا معتقد است به جای سخن گفتن از نظام نژادپرستانه باید این نظام را به اتهام ارتکاب نسل کشی علیه فلسطینیان تحت تعقیب قرار داد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین دادگاه بین المللی لاهه در چند روز گذشته به استماع گزارشات در خصوص پرونده مطرح شده در مورد عدم مشروعیت اشغال اسرائیلی اراضی فلسطین ادامه داده است.
کومیخو در سخنرانی خود در این دادگاه رژیم صهیونیستی را مسئول نقض برنامه ریزی شده قوانین بین المللی در اراضی فلسطین دانست.
وی افزود: تفاهمات مورد توافق علیه نسل کشی مجازاتهایی را علیه مجریان این گونه اقدامات پیش بینی نموده که در مورد تمام مخالفان کنونی آتش بس در غزه صادق است.
از سوی دیگر یاسمین موسی مشاور وزیر خارجه مصر نیز تاکید کرد باید از طریق ایجاد محدودیت فوری در اشغالگری، الحاق اراضی و کوچ اجباری به مردم فلسطین غرامت پرداخت شود.
موسی گفت: رویکرد مصر اشاره به آن دارد که کرانه باختری و قدس شرقی را با توجه به تجاوزات اسرائیل نمیتوان به حال خود رها کرد چرا که اشغالگری اسرائیل شامل یک روند شهرک سازی غیر قانونی میشود.
وی ادامه داد سیاست کوچ اجباری نقض آشکار قوانین بین المللی بوده و در ذیل ماده پاکسازی نژادی قرار میگیرد.
همچنین آندریا هیریرا سفیر کلمبیا نیز در این خصوص گفت: اسرائیل منشور سازمان ملل متحد را نقض کرده و اراضی فلسطینی را اشغال و مردم آن را از حق تعیین سرنوشت محروم نموده است.
وی افزود: این دادگاه در جریان تحولات غزه قرار دارد که در پی جنگ همه جانبه اسرائیل علیه این منطقه اتفاق افتاده است.
دادگاه بین المللی لاهه هفته جاری برای بررسی سیاستهای اشغالگری و شهرکسازی و الحاق اراضی فلسطینی و همچنین بررسی پیامدهای حقوقی آن برای رژیم صهیونیستی جلساتی را برگزار کرده است.
جلسات استماع دادگاه لاهه بخشی از کارزار فلسطینی برای ترغیب نهادهای حقوقی بین المللی جهت بررسی رفتارهای رژیم صهیونیستی به ویژه از زمان آغاز تجاوزات این رژیم علیه نوار غزه است که از 7 اکتبر 2023 علیه این منطقه آغاز گردیده و همچنان ادامه دارد و تاکنون بیش از 29 هزار فلسطینی در آن به شهادت رسیدهاند که بیشتر آنان زنان و کودکان هستند.
محکومیت اشغالگران در دادگاه لاهه از سوی کشورهای مختلف
پنجشنبه 22-فوریه-2024
لینک کوتاه: