جمعه 02/می/2025

پزشک اسرائیلی از شرایط اسفبار اسرای غزه در زندان‌های صهیونیستی خبر داد

جمعه 5-آوریل-2024

یک پزشک صهیونیست که در بیمارستان‌ صحرایی یک مرکز نگهداری از افراد بازداشت شده در نوار غزه توسط ارتش اشغالگر مشغول فعالیت است شرایط فاجعه‌بار آنها را توصیف می‌کند. این شرایط تا حدی اسفبار است که حتی به قطع شدن دستان آنها منتهی شده و حتی برخی مواقع مجبور هستند در لباس‌های خود قضای حاجت کنند و از کاه و سبوس به عنوان غذا استفادن نمایند. این پزشک همچنین به ارتکاب تخلفات حقوقی و حرفه‌ای فاحش در حق اسرا نیز اشاره کرده است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین روزنامه صهیونیستی هاآرتص که جزئیات این مساله را منتشر نموده اعلام کرد این اظهارات پزشک اسرائیلی که در بیمارستان بازداشتگاه سدیه تیمان در صحرای النقب فعالیت دارد در نامه‌ هفته گذشته وی به یوآف گالانت وزیر امنیت، اوروئیل بوسو وزیر بهداشت و گالی بهراف میارا مشاور حقوقی دولت رژیم صهیونیستی ذکر شده است.
در این نامه آمده است: تنها در این هفته پای دو بیمار به خاطر جراحات ناشی از پابند قطع شد و متاسفانه به عنوان حادثه‌ای روزمره از آن سخن می‌گوییم.
بر اساس اظهارات پزشک اسرائیلی این بیمارستان صحرایی شاهد تغذیه اسرا با سبوس و کاه و قضای حاجت در لباس‌های آنهاست و اینها مسائلی است که در تعارض کامل با استانداردهای پزشکی و حقوقی قرار دارد.
در بخش دیگری از این نامه که حاوی جزئیاتی تکان دهنده است می‌خوانیم: از روز اول فعالیت این واحد پزشکی تا به امروز با مشکلات اخلاقی پیچیده‌ای مواجه بودم. من این نامه را نوشتم تا هشدار دهم که فعالیت این مرکز با هیچیک از بندهای مقررات بهداشتی قانون زندان معارضین غیر قانونی مطابقت ندارد.
این پزشک به این مساله اشاره نموده که این بیمارستان به طور منظم دارو و تجهیزات پزشکی دریافت نمی‌کند و تمامی بیماران بازداشتی بدون توجه به میزان خطرات آن از هر چهار طرف بسته می‌شوند و چشمان آنها بسته شده و به آنها کاه و سبوس داده می‌شود. در چنین شرایطی حتی بیماران جوان و افراد سالم نیز وزن خود را از دست می‌دهند چرا که یک یا دو هفته برای درمان معطل می‌مانند.
بر اساس اظهارات این پزشک صهیونیست بیش از نیمی از زندانیان بیمار در این بیمارستان صحرایی به دلیل جراحات به وجود آمده در جریان بازداشت و بسته بودن طولانی مدت دست و پای آنها دچار مشکل شده‌ است و این مساله جراحات زیادی برای آنها در پی داشته که لازمه درمان آن انجام جراحی‌های مختلف است.

قطع شدن دست یک زندانی به دلیل بسته شدن آن با دستبند پلاستیکی
علاوه بر اظهارات این پزشک هاآرتص به نقل از 3 منبع که هویت آنها را فاش نکرده افزود در ابتدای جنگ دست یکی از زندانی‌ها قطع شده چرا که دستان وی به مدت طولانی با دستبد پلاستیکی بسته شده بود.
هاآرتص به نقل از یک منبع که نامی از آن نبرده است افزود بسیاری از زندانی‌ها در شرایط نامناسب جسمانی قرار دارند. برخی از آنها در درگیری‌ها یا جنگ مجروح شده و در بعضی مواقع جراحات آنان به دلیل شرایط زندان و فقدان نظافت در آن بحرانی می‌شود در حالی که برخی دیگر از آنها از بیماری‌های مزمن رنج می‌برند.
این منبع ادامه داد با گذشت چند ماه از آغاز جنگ کمبود دارو برای درمان بیماری‌های مزمن در این مرکز مشاهده می‌شود و برخی از زندانی‌ها از حملات صرع طولانی مدت رنج می‌برند. با وجود آنکه برخی از زندانی‌ها از مشکلات پزشکی رنج می‌برند اما بسیاری از آنها در بیمارستان معالجه نمی‌شوند بلکه در قفس‌ها باقی مانده و امدادگران و نه پزشکان آنان را مداوا می‌کنند.
این منابع همچنین اعلام کردند که دست برخی از زندانی‌ها به دلیل دستبدها قطع و یا عفونت کرده است و عکس‌های زندانیانی که به غزه بازگشته‌اند و آثار جراحت در دستان آنها وجود داشته این مساله را مورد تاکید قرار می‌دهد.
بازگشت فوری به زندان پس از عمل‌های جراحی سخت
این پزشک در نامه خود اعلام کرده زندانی‌ها حتی در صورت انتقال به بیمارستان نیز به طور مناسب معالجه نمی‌شوند و بیمارانی که به بیمارستان انتقال می‌یابند نیز تنها چند ساعتی در آنجا بستری می‌شوند.
وی افزود: اتفاق افتاده است که بیمار پس از عمل جراحی سخت مانند عمل شکم برای بریدن روده تنها یک ساعت پس از به هوش آمدن به واحد بهداری سدیه تیمان منتقل می‌شود که در بیشتر ساعات روز تنها یک پزشک و یک تیم پرستاری در آن وجود دارد که برخی از آنها فقط به عنوان یک امدادگر آمادگی خدمت رسانی دارند. این جایگزینی برای باقی ماندن این بیماران در بخش جراحی است. این در حالی است که پزشک این بیمارستان صحرایی پزشک ارتوپد یا متحصص زنان است و همین امر به جراحات بیشتر و برخی مواقع فوت بیمار منتهی می‌شود.
این پزشک صهیونیست در نامه خود خطاب به مسئولین تاکید کرد: اداره امور به این نحو همه ما، کادر پزشکی، شما و مقامات مسئول ما در وزارت بهداشت و امنیت را در این نقض قوانین اسرائیلی شریک می‌نماید و شاید برای من به عنوان یک پزشک در مخالفت با وظیفه اساسی در قبال بیماران قرار داشته باشد، چنانچه 20 سال پیش و بعد از فارغ التحصیلی قسم یاد کردم که به هر بیماری خدمت نمایم.
بازداشتگاه سدیه تیمان پس از آغاز جنگ تاسیس شده و هدف از آن نگهداری عناصر حماس از جمله افرادی که در حمله 7 اکتبر مشارکت داشته‌اند بوده است تا پس از آن به زندان منتقل شوند.
در ابتدای جنگ کنست رژیم صهیونیستی قانون نگهداری افراد بازداشت شده را تغییر داده که شامل شرایطی است که بر اساس آن افراد بازداشت شده باید چگونه نگهداری شوند.
از ابتدای عملیات نظامی زمینی در نوار غزه بیشتر بازداشت شدگانی که به بازداشتگاه وارد می‌شوند از نوار غزه آورده شده و مورد بازجویی قرار می‌گیرند اما بسیاری از آنها پس آنکه مشخص می‌شود با مقاومت ارتباطی ندارند آزاد می‌شوند.
قاعده کلی در بازداشتگاه سدیه تیمان بستن طولانی مدت دست‌ها و چشم‌ها است.

باشگاه اسرای فلسطین: آشکار شدن جنایات هولناک علیه زندانیان غزه
از سوی دیگر باشگاه اسرای فلسطین تاکید کرد: مشخص شدن سطح جنایات هولناک رو به افزایش علیه زندانیان غزه در پادگان‌های نظامی و به ویژه پادگان سدیه تیمان اشاره به آن دارد که این اطلاعات حد کمی از سطح جرایم ارتکابی مداوم علیه این زندانیان را نشان می‌دهد. این در شرایطی است که همچنان جنایت ناپدید شدن آنها از ابتدای این تجاوز و نسل کشی ادامه دارد.
باشگاه اسرا در بیانیه‌ای مطبوعاتی افزود: پادگان سدیه تیمان پس از 7 اکتبر تشکیل شد و نمونه‌ای آشکار برای شکنجه بی‌سابقه و شدید است، به ویژه آنکه بیشتر جنایات کشف شده با این پادگان ارتباط دارد و آخرین آنها توسط یک رسانه عبری زبان منتشر شد. این روزنامه اسرائیلی جزئیات هولناک جنایات پزشکی علیه زندانیان و مجروحان در یکی از بازداشتگاه‌های واقع در این پادگان را تشریح کرد.
در ادامه این بیانیه آمده است از جمله جزئیاتی که در تحقیقات منتشر شده توسط این رسانه عبری زبان و شهادت یک پزشک صهیونیست وجود دارد آن است که زندانیان در معرض قطع دستان خود قرار دارند و این به دلیل جراحات ناشی از باقی ماندن طولانی مدت دستبد روی دستان آنان است. علاوه بر آن زندانیان بیمار نیز در شرایط بسته بودن دست‌ها و چشم‌ها نگهداری می‌شوند.
این بیانیه تاکید دارد این اظهارات مدت کوتاهی پس از علنی شدن شهادت 27 زندانی غزه در پادگان‌های اشغالگران بیان شد. این زندانیان که هویت آنان مشخص نشد در پی شکنجه و جنایات پزشکی به شهادت رسیدند و این نشان دهنده آن است که احتمال آنکه تعداد شهدا بیش از آن باشد وجود دارد.
در بخش دیگری از بیانیه می‌خوانیم: نگرانی بزرگ آن است ناپدید شدن افراد به رویه‌ای دائمی برای زندانیان غزه تبدیل شود.

لینک کوتاه:

کپی شد