خبرگزاری آسوشیتدپرس آمریکا اعلام کرد احساس رو به افزایشی در میان بسیاری از اسرائیلیها به وجود آمده که ارتش در نوار غزه تنها با «گزینههای بد» مواجه است و این باعث شده مقایسههایی با جنگهای آمریکا در عراق و افغانستان انجام شود.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین این خبرگزاری آمریکایی با انتشار مقالهای تحلیلی اعلام کرد پس از جنگ وحشیانهای که بیش از 7 ماه به طول انجامیده همچنان حماس نسبت به سازماندهی خود در برخی مناطق شمال غزه اقدام نموده و حملات موشکی به شهرهای اراضی اشغالی 1948 را از سر گرفته است.
این خبرگزاری افزود این احساس رو به افزایش معنای ضمنی تمردی است که اخیراً توسط دو نفر از اعضای کابیه جنگ انجام شد، همان اقدامی که یوآف گالانت و بنی گانتز به عنوان رقبای سیاسی بنیامین نتانیاهو انجام دادند و خواستار آماده کردن طرحی برای دوران پس از جنگ شدند.
در ادامه این مقاله آمده است که این دو ژنرال بازنشسته ارتش نگران احتمال اشغال مجدد طولانی مدت و پر هزینه نوار غزه هستند که رژیم صهیونیستی از آن در سال 2005 عقب نشینی کرد. آنان همچنین با عقب نشینی کامل از این منطقه و سپردن تمام امور به حماس یا عاملی که باعث ایجاد کشور فلسطینی شود مخالف هستند.
آسوشیتدپرس افزود 4 گزینه برای اسرائیلیها وجود دارد که بسیاری از اسرائیلیها آنها را تا حد زیادی غیر واقعی میدانند.
این گزینهها عبارتند از اشغال نظامی گسترده نوار غزه، اشغال محدود این منطقه با حمایت شرکای داخلی یا کشورهای عربی یا توافقی بزرگ که بر اساس آن حکومت در غزه به تشکیلات خودگردان فلسطین سپرده شده و ساختار آن با کمک کشورهای عربی و اسلامی اصلاح شود و رژیم اشغالگر نیز در مقابل متعهد به مسیری شود که در نهایت به تشکیل کشور فلسطین منتهی گردد.
اما گزینه چهارم توافق با حماس است که شامل توافقی چند مرحلهای است که بر اساس آن حماس تمام اسرا را در برابر آزادی صدها اسیر فلسطینی رها کرده و نیروهای ارتش اشغالگر نیز از غزه عقب نشینی میکنند و آتش بس در آن برقرار شده و بازسازی آن نیز متوقف میشود.
