دوشنبه 11/نوامبر/2024

سفر یک هیات صهیونیستی به قاهره برای رایزنی درباره گذرگاه رفح

یکشنبه 2-ژوئن-2024

یک هیات صهیونیستی که اکثر اعضای آنرا مسئولان فنی تشکیل می دادند، امروز یکشنبه به منظور رایزنی با مقامات و مسئولان مصری درباره بازگشایی گذرگاه رفح و اوضاع امنیتی حاکم بر نوار مرزی باریکه غزه به قاهره سفر کرد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل از یک منبع آگاه مصری، قاهره همچنان بر موضع مخالف خود با از سر گیری فعالیت گذرگاه رفح تا زمان سلطه طرف صهیونیستی بر بخش فلسطینی آن پایبند است و البته طرف آمریکایی نیز وعده هایی مبنی بر اداره این گذرگاه بر اساس توافقنامه ویژه اداره آن از سوی طرف های سه گانه؛ تشکیلات خودگردان فلسطین، نظارت هیأتی از اتحادیه اروپا بر طرف فلسطینی گذرگاه و اداره طرف مصری آن از سوی دولت مصر ارائه کرده است.

این مسئول مصری خاطر نشان کرد که آنچه برای قاهره مهم است، مشارکت طرف فلسطینی در اداره بخش فلسطینی گذرگاه است؛ چرا که این گذرگاه در اصل یک گذرگاه فلسطینی ـ مصری است و دولت آمریکا گفتگوهایی را با تشکیلات خودگردان فلسطین و اتحادیه اروپا انجام می دهد تا آنها را به اعزام دو نماینده برای نظارت بر مدیریت گذرگاه رفح پس از عقب نشینی رژیم صهیونیستی از آن متقاعد کند تا زمینه انتقال سریع کمک های بشردوستانه از طریق آن فراهم شود.

وی افزود مسئولان مصری و رهبران جنبش حماس به صورت بی وقفه با هم درباره اوضاع انسانی باریکه غزه و اوضاع امنیتی منطقه مرزی رایزنی و هماهنگی می کنند تا از بروز هر گونه درگیری با نیروهای مصری در جریان اجرای عملیات های مقاومتی در برابر حملات ارتش صهیونیستی به رفح جلوگیری شود.

یکی مسئول جنبش مقاومت اسلامی «حماس» در گفتگو با پایگاه خبری «العربی الجدید» درباره موضع این جنبش در قبال اداره گذرگاه رفح توسط تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرد که حماس هیچ مخالفتی با اداره گذرگاه رفح از سوی تشکیلات خودگردان ندارد و قبلا هم در سال 2017 در پی امضای توافق آشتی و انحلال کمیته اداری آن زمان، اداره این گذرگاه را به تشکیلات رام الله سپرده بود. وی خاطر نشان کرد که رویکرد حماس با دیدگاه مصر درباره ماهیت فلسطینی ـ مصری گذرگاه رفح مطابقت دارد و نباید رژیم صهیونیستی هیچ نقشی در اداره آن داشته باشد.

لینک کوتاه:

کپی شد