شنبه 09/نوامبر/2024

درخواست طرف های بین المللی برای توقف جنگ و واردات کمک ها به غزه

سه‌شنبه 11-ژوئن-2024

کنفرانس واکنش بشردوستانه اضطراری غزه امروز سه شنبه به دعوت ملک عبدالله دوم پادشاه اردن، عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر و آنتونی گوترش دبیر کل سازمان ملل در مرکز کنفرانس های ملک حسین بن طلال در منطقه بحر المیت در غرب اردن آغاز به کار کرد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل از منابع اردنی، این کنفرانس یک روزه با توجه به شرایط فاجعه بار جنگ نسل کشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه و بحران انسانی بی سابقه با حضور سران کشورها، نخست وزیران و روسای سازمان های بین المللی بشردوستانه و امداد رسان برگزار شد.

ملک عبدالله دوم پادشاه اردن در سخنرانی خود در افتتاحیه کنفرانس گفت: «واکنش های بشردوستانه در غزه بسیار کمتر از آن چیزی است که لازم و مورد نیاز است و روند ارسال کمک‌ها نمی‌تواند منتظر آتش‌بس و همچنین تابع شرایط سیاسی هر کدام از طرف ها باشد.

عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر نیز به نوبه خود خواستار آتش بس همه جانبه، آزادی تمامی اسرا و بازداشت شدگان، الزام اسرائیل به عدم استفاده از سلاح قحطی و به گرسنگی کشیدن ملت فلسطین، ارسال کمک از طریق تمامی گذرگاه ها و همچنین عقب نشینی ارتش صهیونیستی از رفح شد.

پادشاه اردن همچنین در جریان دیدار با عبد الفتاح سیسی رئیس جمهور مصر بر اهمیت عملیاتی کردن نتایج کنفرانس به منظور یکپارچه سازی واکنش های بشردوستانه و رساندن آنها به سطح مطلوب تاکید کرد و لزوم رفع موانع موجود بر سر راه ارائه کمک‌ها را یادآور شد. وی همچنین به تامین تعداد کافی و فوری کامیون ها برای ارسال کمک‌های بشردوستانه برای اطمینان از تامین ذخایر کافی کالاهای مورد نیاز اشاره کرد.

 

عباس خواستار بازگشایی تمامی گذرگاه های زمینی غزه شد

در ادامه این کنفرانس، «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز از شورای امنیت و جامعه بین المللی خواست که رژیم صهیونیستی را برای بازگشایی تمامی گذرگاه های زمینی باریکه غزه و تحویل آنها به دولت فلسطین تحت فشار قرار دهند. عباس خاطر نشان کرد که «زمان آن فرا رسیده است که نسل کشی 8 ماهه علیه ملت فلسطین در غزه و همچنین جنایت های اشغالگران و شهرک نشینان تروریست در کرانه باختری و به ویژه قدس متوقف شود.»

وی افزود:« ما از شورای امنیت و تمامی طرف های بین المللی می خواهیم که اسرائیل را برای بازگشایی تمامی گذرگاه های زمینی باریکه غزه و تحویل آنها به دولت فلسطین تحت فشار قرار دهند تا زمینه واردات کمک ها و لوازم پزشکی، تجهیزات اسکان آوارگان و خدمات اساسی فراهم شود.»

در همین راستا، «مارتین گریفیث» هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد، خواستار ارسال کمک‌ها به صورت «ایمن و سازنده» به نوار غزه و فراهم کردن زمینه فعالیت همه گذرگاه‌ها با ظرفیت کامل شد.

 

بلینکن: اسرائیل باید اقدامات بیشتری برای کاهش تعداد کشته ‌شدگان غیرنظامی انجام دهد

از سوی دیگر، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا که امروز سه شنبه در ادامه سفرهایش به کشورهای منطقه خاورمیانه وارد اردن شده بود، در جریان کنفرانس واکنش بشردوستانه اضطراری برای غزه اعلام کرد که آمریکا بیش از 404 میلیون دلار کمک جدید به فلسطینی ها ارائه خواهد کرد. وی افزود:« ما باید تمامی موانع ارسال کمک های بشردوستانه به غزه را برطرف کنیم و سلامتی کارکنان این عرصه را نیز تضمین کنیم.»

بلینکن خاطر نشان کرده بود که «اسرائیل باید اقدامات بیشتری را برای کاهش تعداد کشته ‌شدگان غیرنظامی در نوار غزه انجام دهد.» وی در عین حال از دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی نیز خواست که حماس را برای موافقت با پیشنهاد آتش‌بس تحت فشار قرار دهند.

سامح شکری وزیر امور خارجه مصر نیز در مراسم آغاز به کار کارگروه های کنفرانس گفت که تشدید تنش اخیر رژیم صهیونیستی در شهر رفح محدودیت های بیشتری را برای ارسال و توزیع کمک های بشردوستانه ایجاد کرده است. وی افزود که کشورش روند کمک های بشردوستانه را تا حد امکان حفظ کرده است و اقدام به ارسال کمک های بشردوستانه به غیرنظامیان از طریق گذرگاه کرم ابو سالم می کند و علاوه بر این، از آغاز جنگ به ارسال بیش از 94000 تن کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه، ارائه خدمات بهداشتی به بیش از 85000 شهروند فلسطینی و کمک به تخلیه بیش از 74000 شهروند خارجی و دو تابعیتی کمک کرده است.

 

نخست وزیر اسپانیا: 60 میلیون یورو کمک برای فلسطین جمع آوری می کنیم

در همین راستا، «پدرو سانچز»، نخست وزیر اسپانیا خواستار افزایش حمایت از آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) شد و گفت: “ما باید حمایت خود را از آنروا افزایش دهیم. کار این آژانس اکنون بیش از گذشته ضروری است.” وی افزود: اسپانیا 60 میلیون یورو برای حمایت از فلسطین جمع آوری خواهد کرد. سانچز همچنین از اسرائیل و حماس خواست تا با قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل که خواستار آتش بس است، همکاری کنند.

«محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق هم به نوبه خود بر ابتکار عراق برای ایجاد صندوقی با هدف حمایت از غزه تاکید کرد و با اشاره به اینکه گستردگی جنایات و فجایع (رژیم صهیونیستی در غزه) به اعتبار قوانین بین‌المللی و نظام بین‌الملل لطمه زده است، خاطرنشان کرد: تجاوز به غزه شکنندگی نظام بین‌الملل و ناتوانی آن در انجام وظایف و مسئولیت‌های خود را آشکار کرد. جهان در برابر آمار هولناک قربانیان فلسطینی درمانده شده است.

«نجیب میقاتی»، نخست وزیر لبنان نیز به نوبه خود گفت که خوی ویرانگری رژیم صهیونیستی در تاریخ بی سابقه است و ما هر روز در جنوب لبنان آن را تجربه می کنیم.

علاوه بر این، «رابرت گلوب»، نخست وزیر اسلوونی، از همه کشورها خواست حمایت خود را از مردم فلسطین افزایش دهند تا زمینه کاهش درد و رنج انسانی در نوار غزه فراهم شود و راه حلی جامع برای پایان درگیری و تحقق صلح در منطقه پیدا کنند. وی خاطرنشان کرد: اسلوونی به عنوان یکی از اعضای اتحادیه اروپا و سازمان ملل از این دو بستر برای برقراری آتش بس و یافتن راه حل جامع استفاده کرده است.

در همین راستا، «عزیز آخانوش»، نخست وزیر مراکش، تاکید کرد: «کمک هایی که برای نجات جان افراد و کمک رسانی به اقشار آسیب پذیر انجام می شود، به هیچ وجه نباید در گرو سیاست ها و درگیری ها باشد».

 

گوترش: از زمان بسته شدن گذرگاه رفح کمک رسانی به غزه دو سوم کاهش یافته است

«آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل متحد در بخش دیگری از این کنفرانس اعلام کرد که حداقل 1.7 میلیون نفر (75 درصد از جمعیت غزه) اغلب چندین بار مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شدند و بیش از 50000 کودک به خاطر سوء تغذیه شدید به درمان نیاز دارند. وی افزود: حداقل نیمی از هیأت های اعزامی حامل کمک های بشردوستانه به غزه به دلایل عملیاتی یا امنیتی از ورود به غزه منع می شوند.

گوترش با اشاره به اینکه از زمان حمله به گذرگاه مرزی رفح، جریان کمک‌های بشردوستانه حیاتی به ساکنان غزه به میزان دو سوم کاهش یافته است، خاطرنشان کرد: حدود 60 درصد از کل ساختمان‌های مسکونی و حداقل 80 درصد از تأسیسات تجاری در اثر بمباران رژیم صهیونیستی آسیب دیده‌اند.

لینک کوتاه:

کپی شد