کمیته زنان سازمان ملل متحد اعلام کرد بیش از 557 هزار زن فلسطینی ساکن غزه با فقدان امنیت غذایی مواجه هستند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین این کمیته در گزارشی اعلام کرد: شرایط برای زنان و مادران بسیار نگران کننده است چرا که اولویت را به غذا دادن به دیگران داده و برای بهرهمندی از غذا بیش از مردان با مشکل مواجه هستند.
این گزارش میافزاید: این شرایط زنان را مجبور میکند برای تضمین وعدههای غذایی فرزندانشان نسبت به حذف یا کاهش وعدههای غذایی خود اقدام کنند.
در ادامه این گزارش آمده است: باری که در جریان این درگیریها بر دوش زنان گذاشته میشود افزایش یافته و دسترسی آنان به خدمات را محدود کرده است و سلامت و امنیت غذایی آنان را در خطر قرار داده است.
در بخش دیگری از این گزارش به نتایج یک نظرسنجی برگزار شده از زنان و مردان در نوار غزه اشاره شده که بر اساس آن 70 درصد اعلام کردهاند مراقبت از کودکان از جمله تامین غذا و مراقبتهای درمانی برای آنان مسئولیت اصلی مادران است.
از دیگر نکات مورد اشاره در این گزارش آن است که از هر 10 زن فلسطینی در نوار غزه 7 نفر از آنها در 30 روز گذشته دچار کاهش وزن شده و بیش از نیمی از میزان دچار سرگیجه مداوم هستند.
بیش از 80 درصد از زنان شرکت کننده در این نظرسنجی کمکهای غذایی را منبع اصلی غذای خود معرفی کرده اما 87.3 درصد نیز اعتقاد دارند کمکهای غذایی به شکل منصفانه و بر اساس تعداد اعضای خانواده تقسیم نمیشود.
بر اساس اطلاعات جمع آوری شده پیشین توسط این کمیته بین المللی مادران معمولاً به عنوان آخرین فرد خانواده از کمترین میزان غذا بهرهمند میشود. 83.5 درصد از زنان شرکت کننده در این نظرسنجی تاکید کردند کمکهای غذایی پاسخگوی نیاز خانواده آنان نیست.
از دیگر اطلاعات ارائه شده توسط این کمیته بین المللی آن است که زنان حامله و کودکان شیرخوار به دلیل فقدان مراقبتهای درمانی و تغذیه کافی در معرض خطرات جدی قرار دارند. 76 درصد از زنان حامله مبتلا به کم خونی بوده و 99 درصد از آنها برای دستیابی به مکملهای غذایی با چالش مواجه هستند که همین مساله سلامت مادران و نوزادان را تهدید میکند.
از سوی دیگر تنها یک سوم زنان در این نظرسنجی اعلام کردهاند برای طبخ غذا آشپزخانه در اختیار دارند. 69 درصد از زنان با استفاده از روشهای نا ایمن مانند سوزاندن چوب و زبالهها غذا طبخ میکنند که این خطرات زیادی برای سلامت افراد دارد. استفاده از این روشها باعث میشود زنان در معرض دود و آلودگیهای خطرناک قرار گیرند که به مشکلات تنفسی منتهی خواهد شد.
کمیته زنان سازمان ملل متحد تاکید کرد موانع زیادی برای مقابله با چنین وضعیتی وجود دارد و باید اقداماتی مانند صدور مجوزهای لازم برای دسترسی نوار غزه و ساکنان آن به کمکهای بشردوستانه و ارائه خدمات پیشگیرانه از سوء تغذیه و درمان آن و فعال شدن مجدد تولید در این منطقه صورت پذیرد.
