وزیر جنگ رژیم صهیونیستی طرحی را با عنوان «روز بعد» برای اداره نوار غزه در دوره پس از جنگ ارائه داده است که مبتنی بر تقسیم این منطقه به 24 بخش از شمال به جنوب است و گفته می شود که وی در سفر اخیر خود به آمریکا، درباره این طرح با مقامات ارشد دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا بحث و تبادل نظر کرده است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل از روزنامه واشنگتن پست، «یوآو گالانت» در جریان سفیر اخیر خود به آمریکا، طرحی را برای اداره نوار غزه در دوره پس از اتمام جنگ ارائه داده است که به موجب آن، نوار غزه به 24 منطقه تقسیم می شود و هر منطقه به طور موقت مدیریت می شود.
مفاد اصلی این طرح عبارت است از:
– نیروی مشترک: گالانت پیشنهاد داده است که نیرویی مشترک از آمریکا و کشورهای عربی (به اصطلاح) میانه رو (مصر، اردن، مراکش و امارات متحده عربی) مسئولیت نظارت بر نوار غزه را بر عهده داشته باشند و یک نیروی محلی فلسطینی مسئولیت اداره امور مدنی را به دست بگیرد.
– آموزش آمریکایی: نیروهای فلسطینی توسط آمریکایی هایی که در حال حاضر در بیت المقدس مستقر هستند، آموزش خواهند دید. آمریکایی ها بر این باورند که کشورهای عربی تنها در صورتی حاضر به مشارکت خواهند شد که اسرائیل با مشارکت تشکیلات خودگردان فلسطین در اداره امور غزه موافقت کند.
رد درخواست عربستان: گالانت درخواست عربستان را برای گنجاندن «چشم انداز سیاسی» برای تشکیل کشور فلسطین در طرح غزه رد کرد.
این طرح به تدریج از شمال تا جنوب نوار غزه اجرا خواهد شد و نیروهای آمریکایی در کنار ارائه خدمات لوجستیکی از خارج از غزه؛ که احتمالاً از مصر خواهد بود، رهبری و کنترل اوضاع را در دست خواهند داشت و به تدریج، نیروهای فلسطینی مسئولیت امنیت محلی را بر عهده خواهند گرفت.
گفته می شود که مقامات دولت بایدن از این طرح حمایت کرده اند و گالانت در دیدار با مقامات آمریکایی، بر سر آموزش یک نیروی امنیتی فلسطینی در چارچوب برنامه کمک امنیتی به تشکیلات خودگردان فلسطین به توافق رسیده است. به گزارش واشنگتن پست، این نیروی امنیتی فلسطینی توسط «مایکل ونزل» افسر آمریکایی هماهنگ کننده مسائل امنیتی میان رژیم صهیونیستی و تشکیلات خودگردان آموزش خواهند دید.
مقامات آمریکایی اشاره کردند که کشورهای عربی میانه رو تنها در صورتی از این طرح حمایت خواهند کرد که تشکیلات خودگردان فلسطین مستقیماً در آن شرکت کند. آنها هشدار داده اند که این کشورها خواهان گنجانده شدن یک «چشم انداز سیاسی» برای تشکیل کشور فلسطینی هستند، اما گالانت و اکثر مقامات صهیونیستی با آن مخالف هستند.