عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی «حماس» تاکید کرد که این جنبش دست در دست دیگر گروه های اقدام ملی، به سراغ هر گزینهای میرود که منجر به تحقق منافع و آرمانهای ملت فلسطین در زمینه آزادسازی سرزمین و بازگشت آوارگان شود.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، «حسام بدران» دیروز شنبه در گفتوگو با شبکه ماهوارهای قدسنا اظهار داشت: «خواستههای هیئت مذاکرهکننده ما خواسته عادلانه مردم ماست و تنها خواسته حماس نیست». وی افزود:«این مطالبات با پشتوانه اجماع ملی مطرح می شود.»
پرونده مذاکرات
بدران خاطر نشان کرد که حماس با همه میانجیگریها بسیار مثبت و با نرمش بالا برخورد کرده است و دشمن با فریبکاری و دروغگویی مدعی می شود که عدم توافق، ناشی از ناسازگاری حماس است، بلکه دلیل اصلی عدم توافق ناکامی دشمن در تحقق اهدافی است که برای این جنگ در نظر گرفته بود، اما حالا با بحران خروج از جنگ روبرو شده است.
وی با تاکید بر اینکه تمامی مواضع و اظهارات هیئت مذاکره کننده پس از رایزنی و هماهنگی با رهبری جنبش در غزه بیان می شود، خاطرنشان کرد: «جنبش حماس در تمام مراحل مذاکره قاطعانه از بحث در مورد فردای جنگ خودداری کرده است و مقاومت اجازه نخواهد داد که کسی مساله ای را درباره ساماندهی اوضاع داخلی فلسطین به این جنبش تحمیل کند و ما نه تنها درباره غزه، بلکه در مورد وضعیت سراسر اراضی فلسطینی پس از جنگ صحبت می کنیم.»
ساماندهی اوضاع داخلی فلسطین
این عضو دفتر سیاسی حماس در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: بدون حضور و ایفای نقش حماس هیچ چیز در عرصه فلسطین ساماندهی نمی شود و طرفهای بینالمللی و منطقهای به این واقعیت پی بردند که از بین بردن حماس امکانپذیر نیست و همه تلاشها برای تحت فشار قرار دادن حماس و امتیازگیری از آن شکست خورده است و بازیها و مذاکرات سیاسی مرتبط با این برنامه ها نیز به نتیجه نخواهد رسید.
وی خاطرنشان کرد: مردم ما با عملکرد برجسته مقاومت و ایستادگی مثال زدنی ملت بزرگ فلسطین، نبردی بیسابقه را در برابر رژیم صهیونیستی تجربه می کنند و به همه جهانیان ثابت کردهاند که نه شکست می خورند و نه ناامید می شوند و مردمی شکستناپذیر هستند. واقعیت این است که اگر این حجم از جنایت های دشمن علیه یک کشور صورت می گرفت، در مدت کوتاهی سرنگون می شد.
بدران تصریح کرد که مقاومت حق مشروع ماست و ما منتظر رسیدن به مرحله قدرت برابر برای مقاومت در برابر دشمن نیستیم و تلاش کرده ایم با امکاناتی که در اختیار داریم، خود را مجهز و توانمندی هایمان را توسعه دهیم و ما ملت فلسطین یکپارچه هستیم و اکثر گروه های ملی در سنگر مقاومت ایستاده اند.
وی خاطرنشان کرد: عملکرد قهرمانانه مقاومت حاصل چندین سال آمادگی و تدارک تجهیزات برای چنین نبرد بزرگی است و عملکرد مقاومت در کنار ایستادگی ملت فلسطین، دشمن را در تصمیم گیری های سیاسی و نظامی سردرگم و مردد کرده است و علاوه بر این، هماهنگی میان شاخه های نظامی، باعث تقویت پایداری و ایستادگی ملت و مقاومت فلسطین در برابر ماشین جنگی رژیم صهیونیستی شده است.
دولت وفاق ملی
حسام بدران در ادامه سخنانش درباره اوضاع داخلی فلسطین اعلام کرد که «دیدگاه ما این است که یک دولت وفاق ملی با مرجعیت ملی، وظایف مشخص و یک دوره موقت تا برگزاری انتخابات تشکیل شود، اما این «محمود عباس» (ابو مازن رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین) است که پیشنهاد تشکیل دولت وفاق ملی را رد می کند و مانع از تحقق آن می شود و در مقابل، سعی در تشکیل دولت به صورت یکجانبه و بدون مشورت با دیگر طرف ها را دارد و مطمئنا ملت فلسطین منتظر تغییر موضع تشکیلات خودگردان نخواهد ماند.
وی خاطر نشان کرد که دولت رام الله قادر به انجام وظایف خود در کرانه باختری نیست، چه برسد به اینکه توانایی ایفای هر گونه نقشی در غزه را داشته باشد. علاوه بر این، اقدامات تشکیلات خودگردان در کرانه باختری و هماهنگی امنیتی آن با دشمن منجر به تضعیف مقاومت در این منطقه شده است و ملت فلسطین در کرانه باختری، امیدها و آرزوهای خود را در مقاومت و نبرد طوفان الاقصی دنبال می کنند.
مقاومت در کرانه باختری
این عضو دفتر سیاسی جنبش حماس در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد که ما برای توسعه مقاومت در کرانه باختری و گسترش آن تلاش می کنیم و از هر فردی که چه به صورت رسمی و چه غیررسمی در کرانه باختری سلاح در دست دارد، می خواهیم که با خود فکر کند و در اقداماتش بازنگری کند. هر کسی که سلاح در دست دارد، می تواند به شدت تاثیرگذار باشد و اوضاع را تغییر دهد. فلسطینی ها امروز به مجوز یا تصمیم هیچ طرفی نیاز ندارند و خودشان باید ابتکار عمل را در دست بگیرند.
وی تاکید کرد که سازمان آزادیبخش فلسطین متعلق به فرد و گروهی نیست و مردم فلسطین از همه جناح ها و نهادها بزرگتر هستند و هیچ طرفی حق ندارد برای ورود ما به ساف شرط و شروط بگذارد و البته غیر از حماس، جهاد اسلامی، جبهه خلق و گروه های مقاومت غزه، چند گروه دیگر نیز عضو این سازمان نیستند.
بدران خاطرنشان کرد: شیخ صالح العاروری (خداوند رحمتش کند) یکی از اصلی ترین ارکان ایجاد نزدیکی میان دیدگاه ها و رسیدن به نقاط مشترک با همه گروه ها بود.
وی افزود: ملتهای عرب و اسلام، موضع روشنی نسبت به مسئله فلسطین دارند و تحت تأثیر تلاشها برای ایجاد خفقان و تغییر عقاید قرار نمیگیرند و انتظاری که از این ملت ها می رود این است که به موازات حجم و سطح رشادت های مقاومت و ایستادگی و فداکاری های ملت فلسطین، سطح اقدامات حمایتی شان را بالا ببرند.