چهارشنبه 30/آوریل/2025

باران موشک‌های حزب الله مهار نشدنی و ویران کننده حیفا است

پنج‌شنبه 4-جولای-2024

طال باری رئیس مرکز پژوهشی صهیونیستی «علما» متخصص در امور مربوط به جبهه شمالی اراضی اشغالی اعلام کرد بخش زیادی از توان آتش حزب الله لبنان در روزهای اول جنگ بر منطقه حیفا متمرکز خواهد شد و مدیریت حیات عادی غیرنظامی در آنجا بسیار سخت و یا شاید حتی غیر ممکن باشد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین پایگاه خبری صهیونیستی واللا اعلام کرد بر اساس ارزیابی‌های مرکز علما در این ماه حزب الله 75 هزار موشک در انواع مختلف در اختیار دارد که هزاران مورد از آنها نقطه‌زن هستند. حزب الله همچنین 2500 پهپاد در انواع مختلف نیز در اختیار دارد.
در این ارزیابی آمده است علاوه بر این ذخایر انتقال سلاح به لبنان از طریق گذرگاه ایجاد شده توسط ایران به طور مداوم در جریان بوده و باید توجه داشت که حزب الله نیز از قدرت درونی برای تولید سلاح در اراضی لبنان نیز برخوردار است.
مرکز علما تاکید دارد: فعالیت این گذرگاه و تولید داخلی حتی در زمان جنگ با اسرائیل نیز ادامه خواهد یافت و در چنین شرایطی حزب الله قادر خواهد بود برای مدتی طولانی به سمت اسرائیل موشک شلیک نماید.
ارزیابی‌های مرکز علما بیانگر آن است که میزان سلاحی که حزب الله در اختیار دارد به آن اجازه می‌دهد تا در 10 روز ابتدایی جنگ روزانه به طور متوسط 3 هزار موشک به سمت اراضی اشغالی شلیک کند.
واللا تاکید کرد اگر این جنگ برای حدود دو ماه به طول انجامد حزب الله می‌تواند با قدرت روزانه 1000 موشک به سمت اراضی اشغالی شلیک کند که البته این شامل حجم آتش اجرا شده علیه نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی که در حال عملیات در خاک لبنان هستند نمی‌شود.
این پایگاه خبری تاکید کرد: هیچ قدرتی در جهان نمی‌تواند با این حجم بارش موشک‌های مختلف مقابله نماید.
در مقابل اما باری افزود: این به معنای آن نیست که تمام عملیات‌های موشکی حزب الله در یک جنگ گسترده موفقیت آمیز و اثر گذار باشد اما سخن از حجم بسیار زیادی از موشک‌ها است که تعداد زیادی از آنها به صورت روزانه شلیک خواهند شد که واقعا به طور کلی تاثیر گذار خواهند بود و در برابر آنچه در جبهه شمالی تاکنون با آن مواجه بودیم بسیار وسیع‌تر خواهد بود.
پایگاه خبری عبری زبان واللا در ادامه گزارش خود به شهر حیفا با خطی قرمز در نقشه اشاره کرده و افزود این شهر برای حزب الله حداقل به 3 دلیل جذاب است. اول اینکه سومین شهر بزرگ اراضی اشغالی است و بیش از 300 هزار نفر جمعیت دارد. دوم آنکه تاسیسات استراتژیک از جمله بنادر دریایی، پالایشگاه‌های نفت، پایگاه‌های نظامی، کارخانه‌های تولیدات نظامی و امنیتی، ایستگاه‌های تولید برق و ذخایر بسیار زیاد و خطرناک مواد شیمیایی در این شهر وجود دارد. سومین عامل نیز آماده نبودن این شهر برای جنگ است.
واللا ادامه داد همچنین فقدان هرگونه طرحی برای اسکان ساکنان حیفا و هزاران نفری که از مناطق شمالی در این شهر اسکان داده شده‌اند مساله‌ای قابل توجه است.
این رسانه صهیونیستی تاکید کرد بیش از نیمی از ساکنان این شهر اتاق‌های امن نداشته و بسیاری از آنها در ساختمان‌هایی زندگی می‌کنند که پناهگاه‌های آنها قدیمی است. واللا افزود راهکار پیشنهادی برای این مشکل ساخت پناهگاه‌های شهری و زیر زمینی مانند تونل‌های الکرمل و پارکینگ‌های زیر زمینی است. اما این پایگاه خبری در پایان این سوال را مطرح کرد که در صورت وجود چنین تاسیساتی تا چه مدت زمانی می‌توان در آنها زندگی کرد؟ 

 

لینک کوتاه:

کپی شد