وزارت بهداشت فلسطین از نخستین مورد ابتلای قطعی به ویروس فلج اطفال در نوار غزه خبر داد که مربوط به کودکی 10 ماه در شهر دیرالبلح در وسط نوار غزه است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، وزارت بهداشت خاطر نشان کرد که سعی در تصویب طرحی کامل برای واکسیناسیون گسترده علیه فلج اطفال در میان کودکان نوار غزه دارد و پزشکان پس از انجام آزمایش های لازم در امان ـ پایتخت اردن ـ که نشانگر ابتلای قطعی یک کودک به ویروس فلج اطفال بود، به وجود عوارض مطابق بیماری فلج اطفال کودکان مشکوک شده اند.
جنگ ویروسی
«حسام ابو صفیه» مدیر بیمارستان کمال عدوان نیز به نوبه خود اعلام کرد که رژیم صهیونیستی به عمد شرایط شیوع ویروس فلج اطفال را فراهم می کند و ما در کنار تجاوزات نظامی بی وقفه، با یک جنگ ویروسی از سوی رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه مواجه هستیم و موسسات انسان دوستانه و بین المللی باید برای جلوگیری از شیوع ویروس فلج اطفال و تحقق آتش بس انسانی به منظور واردات واکسن وارد عمل کنند.
این در حالی است که وزارت بهداشت با صدور بیانیه ای خاطر نشان کرده بود که تیم های این وزارتخانه با همکاری تمامی موسسات بین المللی و آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی «آنروا» طی هفته های گذشته در هر دو منطقه غزه و کرانه باختری تلاش کرده اند که طرح جامع و کاملی براای واکسیناسیون گسترده علیه فلج اطفال در نوار غزه اجرا کنند.
این وزارتخانه خاطر نشان کرد که طرح واکسیناسیون کودکان زیر 10 سال را طی روزهای آینده اجرا خواهد کرد و «یک میلیون و 200 هزار دوز واکسن فلج اطفال نوع 2 با هماهنگی صندوق کودکان سازمان ملل متحد تهیه شده است و تلاش ها برای تأمین 400 هزار دوز دیگر هم ادامه دارد.»
وزارت بهداشت تاکید کرد که به گواه سازمان های بین المللی، تداوم تجاوزات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه غزه منجر به وقوع فاجعه بهداشتی شده است.
مداخله جامعه بین المللی
وزارت بهداشت بار دیگر از جامعه بین المللی و سازمان های بهداشتی بین المللی خواست مداخله ای فوری برای متوقف کردن تجاوزات رژیم صهیونیستی و فراهم کردن شرایط میدانی برای نجات بخش های باقی مانده و نیز ارائه فوری خدمات بهداشتی به شهروندان فلسطینی در نوار غزه انجام دهند.
این وزارتخانه همچنین از تمامی سازمان ها و هیأت های بین المللی خواست هر چه سریعتر سیستم آب آشامیدنی و فاضلاب نوار غزه را بازسازی کرده و پسماندهای بهداشتی و خشک را دفع کنند و ضمن فراهم کردن شرایط واردات سوخت به غزه به منظور پمپاز آب شیرین و سالم، بدون هیچ قید و شرطی اجازه واردات کمک های پزشکی، دارو و مواد مور نیاز نظافت شخصی را صادر کنند.
سازمان هلال احمر فلسطین هم به نوبه خود اعلام کرد که واکسن های وارد شده به غزه به صورت کامل جوابگوی نیازهای این سازمان برای مقابله با بیماری های همه گیر در نوار غزه نیست.
این سازمان خاطر نشان کرد که ممانعت رژیم صهیونیستی از واردات کمک های بهداشتی و واکسن های اطفال باعث افزایش شیوع بیماری های واگیردار در نوار غزه می شود و تمامی گروه های سنی از تبعات وضعیت بهداشتی سخت فعلی رنج می برند و باید گذرگاهی انسانی راه اندازی شود که با فعالیت 24 ساعته زمینه نجات جان بیماران را فراهم کند.
سازمان ملل باید آتش بس فوری برقرار کند
«آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل متحد نیز امروز یکشنبه طی کنفرانسی مطبوعاتی خواستار «آتش بس فوری» به منظور تسهیل روند انجام واکسیناسیون علیه فلج اطفال شده و نسبت به «فروپاشی انسانی» در غزه در سایه افزایش درد و رنج فلسطینیان هشدار داد.
وی افزود: کشف ویروس فلج اطفال در نمونه برداری های انجام شده از فاضلاب های شهرهای خان یونس و دیرالبلح در وسط نوار غزه باعث افزایش نگرانی ها شده است و سازمان ملل در حال آماده سازی طرحی برای واکسیناسیون علیه فلج اطفال است که بیش از 640 هزار کودک زیر 10 سال را در برنامه خود قرار داده است.
گوترش با اشاره به اینکه سازمان جهانی بهداشت با تحویل یک میلیون و 600 هزار دوز واکسن موافقت کرده است و آنروا تیم های پزشکی آماده ای برای مدیریت واکسن ها دارد، خاطر نشان کرد که 708 تیم بهداشتی و 316 تیم ارتباط اجتماعی با این طرح همکاری خواهند کرد.
لازم به ذکر است که بر اساس آمارهای سازمان ملل متحد، طی 25 سال گذشته هیچ گونه ای از ویروس فلج اطفال در نوار غزه مشاهده نشده بود و کارکنان عرصه انسان دوستانه طی 10 ماه گذشته نسبت به مشاهده مجدد این ویروس که تهدید دیگری برای کودکان غزه و دیگر کشورهای همسایه به شمار می رود، هشدار داده بودند.