رژیم صهیونیستی از حملات بامداد دیروز یکشنبه خود به خاک لبنان که از آنها به عنوان «حمله بازدارنده» در برابر واکنش حزب الله به ترور فواد شکر فرمانده ارشد این جنبش یاد می کند، تا حدودی راضی است، اما تعداد زیادی از مسئولان و تحلیلگران معتقدند که بحران اساسی میان رژیم صهیونیستی و جنبش حزب الله همچنان به قوت خود باقی است و بحران در مرزهای شمالی در نهایت از راه دیپلماتیک حل خواهد شد؛ حتی اگر قبل از آن عملیات نظامی صورت بگیرد. علاوه بر این؛ حل این بحران به تحقق توافق آتش بس میان دولت صهیونیستی و جنبش حماس هم بستگی دارد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل از منابع قدس اشغالی، روزنامه صهیونیستی یدیعوت أحرونوت اعلام کرد که آمریکا با ارائه اطلاعات محرمانه از رژیم صهیونیستی حمایت کرده است و در پشت پرده سعی در جلوگیری از وخامت اوضاع را دارد. به گزارش این روزنامه، واشنگتن معتقد است که «عملیات بازدارنده موثر بوده است» و باعث محدود شدن واکنش حزب الله شده است و بر همین اساس، احتمال دارد رژیم صهیونیستی و آمریکا برای تثبیت این پیروزی درصدد توافق با حزب الله و امضای توافق مبادله اسرا با جنبش حماس برآیند.
یدیعوت به نقل از یک مسئول برجسته صهیونیستی که نخواست نامش فاش شود، اعلام کرد که «حمله بازدارنده و پیام ارسال شده از سوی اسرائیل رضایتبخش بود و این می تواند باعث شود که اسرائیل در مراحل آتی موضع برتر داشته باشد.» وی خاطر نشان کرده است که بر خلاف هشدارها این حمله رژیم صهیونیستی منجر به بروز جنگ منطقه ای نشد و این باعث می شود که اسرائیل در موضع برتر در برابر حزب الله قرار بگیرد و «یحیی سنوار هم این واقعیت را درک کرده است که خبری از طوفان یا الاقصی نیست و این امر می تواند به پیشرفت توافق کمک کند.»
از سوی دیگر، «نداف ایال» از نویسندگان همین روزنامه مدعی شد که «ارتش حملات خود در شمال را شدت بخشیده و خسارت های بزرگی به حزب الله وارد کرده است، اما این وضعیت نمی تواند بحران آوارگان اسرائیلی را حل کند.»
«نوعا لانداو» از نویسندگان روزنامه هاآرتص هم تاکید کرد که جلوگیری از وقوع حمله از مرزهای شمالی یک دستاورد تاکتیکی برای رژیم صهیونیستی بود که در باتلاق راهبردی گیر کرده است، اما شاه کلید برقراری آرامش در منطقه تحقق توافق فراگیری است که باعث بازگرداندن اسرای اسرائیلی از غزه و توقف جنگ در این منطقه شود. علاوه بر این، در جبهه شمالی هم پس از این اقدام اولیه باید یک توافق دیپلماتیک با جنبش حزب الله صورت گیرد.
لانداو خاطر نشان کرد که فرمانداران شهرهای شمالی پیام های اعتراضی مملو از خشم برای دولت ارسال کرده و مدعی بودند که دولت صهیونیستی طی ماه های گذشته منطقه شمالی فلسطین اشغالی را نادیده گرفته است.
«زوی بارئیل» دیگر نویسنده روزنامه هاآرتص هم تصریح کرده بود که سید حسن نصر الله در سخنرانی دیروز یکشنبه خود همانند اسرائیل و ایران به مانور در محدوده معادله های واکنش مبتنی بر راهبردهای مشترک تمامی طرف ها بسنده کرد که بر اساس آن، هیچ یک از طرف ها قصدی برای ورود به عرصه جنگ تمام عیار ندارند.
وی خاطر نشان کرده است که نصر الله با این سخنرانی فرصت را برای سنوار و اسرائیل فراهم کرد تا تأخیر و تعلل بیشتری در زمینه تحقق توافق آتش بس به خرج دهند و به موازات تاکید سنوار بر شروط اساسی حماس برای تحقق آتش بس، نتانیاهو نیز طوری رفتار می کند که انگار زمان به سود طرف اسرائیلی سپری می شود و این در حالی است که با این کار جان اسرای اسرائیلی را به خطر می اندازد.
«بن کاسبیت» از نویسندگان روزنامه معاریو هم اظهار داشت که «نتانیاهو به جای اتخاذ اقدامات شدید که بتواند قدرت بازدارندگی اسرائیل را احیا و زمینه بازگشت ساکنان الجلیل علیا به منازل شان را فراهم کند، ترجیح داد عملیات محدود و در عین حال موفقیت آمیزی اجرا کند؛ هر چند که ضربه بازدارنده ای که با موفقیت بالا وارد شد، هیچ تغییر در وضعیت راهبردی جبهه شمالی ایجاد نکرد.»