شنبه 09/نوامبر/2024

کدام کشورها صادرات سلاح به اراضی اشغالی را محدود یا متوقف کرده‌اند

پنج‌شنبه 5-سپتامبر-2024

روزنامه واشنگتن پست آمریکا در گزارشی به تصمیم دولت انگلیس برای تعلیق فوری صادرات برخی سلاح‌ها به رژیم صهیونیستی در پی نقض آشکار قوانین بین المللی پرداخته و فهرستی از کشورهایی ارائه نمود که پیش از انگلیس برای توقف یا محدودیت صادرات سلاح به این رژیم اقدام کرده‌اند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین این روزنامه اعلام تصمیم دولت ایتالیا در اواخر سال گذشته میلادی در خصوص توقف صادرات سلاح به رژیم صهیونیستی را خاطر نشان کرده و افزود تنها صادارات برخی سلاح‌ها به دلیل احترام به درخواست‌های موجود و مشروط به عدم استفاده از آنها علیه غیرنظامیان ادامه دارد.
در کشور هلند نیز یک دادگاه خواستار تعلیق صادرات جنگنده‌های اف 35 به رژیم صهیونیستی به دلیل خطرات آشکار آن برای نقض قوانین حقوق بشر بین المللی شد. این حکم در پاسخ به شکایت سازمان اوکسفام و دو گروه حقوقی دیگر صادر شده و قرار است دادگاه عالی هلند به درخواست دولت این کشور در حکم صادر شده تجدید نظر کند.
اما در خصوص بلژیک رسانه‌ها محلی اعلام کردند منطقه والونیا در فوریه گذشته دو مجوز برای صادرات باروت به اراضی اشغالی را تعلیق کرده است. این اقدام در پی حکم داده لاهه انجام شده که رژیم اشغالگر را به انجام اقدامات لازم برای جلوگیری از کشته شدن غیرنظامیان موظف نمود.
در ماه مارس گذشته نیز وزارت خارجه کانادا اعلام کرد این کشور با صدور هر گونه مجوز صادرات سلاح به رژیم صهیونیستی از 8 ژانویه گذشته مخالفت کرده و این روند تا زمانی ادامه خواهد یافت که این رژیم از قوانین صادرات سلاح به طور کامل تبعیت نماید.
اما از سوی دیگر این روزنامه آمریکایی فهرستی از کشورهایی را ارائه کرد که همچنان به صادرات سلاح به رژیم اشغالگر ادامه داده که آمریکا با ارسال 6.5 میلیارد دلار سلاح از 7 اکتبر تاکنون در صدر این لیست قرار دارد. بر اساس اعلام مرکز پژوهش‌های صلح استکهلم این بزرگترین منبع تامین سلاح برای رژیم اشغالگر به شمار می‌رود به طوری که 69 درصد از مجموع واردات سلاح در سال‌های 2019 تا 2023 را شامل می‌شود.
در آوریل گذشته وکلای دولتی دادگاه لاهه اعلام کردند دولت آلمان با فروش سلاح و تجهیرات نظامی به رژیم اشغالگر به ارزش 275 میلیون دلار در ماه اکتبر موافقت کرده به طوری که برلین با عرضه سلاح به این رژیم با چالش‌های حقوقی مواجه شده است. البته دولت آلمان مدعی شده فروش بیشتر این سلاح‌ها در ماه اکتبر مورد موافقت قرار گرفته و از آن زمان صدور مجوزها با کاهش زیادی مواجه شده است.
آلمان دومین صادر کننده بزرگ سلاح به رژیم صهیونیستی پس از آمریکا به شمار می‌رود به طوری که در سال گذشته 354 میلیون دلار سلاح به این رژیم صادر کرده است.

 

لینک کوتاه:

کپی شد