روزنامه گاردین اعلام کرد که رادیو صدای انگلیسی «بی بی سی» پخش کارزار انسانیت برای ساکنان غزه را از ترس واکنش های خشمگین طرفداران جنگ نسل کشی علیه نوار غزه متوقف کرده است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، این روزنامه انگلیسی به نقل از منابع آگاه در «کمیته حوادث پیش بینی نشده» انگلیس خاطر نشان کرد که این کارزار پاسخگوی تمامی معیارهای نهادینه شده برای صداهای ملی نیست، اما امکان پخش آن از سوی رادیو صدای انگلیس همچنان «در دست بررسی» است و این در حالی است که شبکه های دیگر با پخش آن موافقت کرده اند.
گاردین تاکید کرد که طرف های آگاه در کمیته مذکور، رادیو بی بی سی و دفاتر امدادرسانی از تأخیر به وجود آمده احساس ترس و نگرانی می کنند و برخی طرف ها بی بی سی را به مانع تراشی بر سر راه آغاز این کارزار متهم کرده اند و یکی از شخصیت های برجسته سازمان های غیر دولتی گفته است که کارمندان این شبکه از موضع بی بی سی خشمگین هستند.
لازم به ذکر است که کمیته حوادث پیش بینی نشده 3 معیار برای راه اندازی چنین کارزارهایی دارد: 1- اینکه حجم و شدت فاجعه مناسب کمک رسانی انسان دوستانه بین المللی فوری باشد، 2- آژانس های امدادرسانی قادر به ارائه کمک های انسان دوستانه موثر و فوری در حجم گسترده باشند تا راه اندازی کارزار ملی قابل توجیه باشد و 3- اینکه دلیلی برای همبستگی افکار عمومی با این وضعیت انسانی یا احتمال دستیابی به حمایت مردمی گسترده در صورت راه اندازی چنین کارزاری وجود داشته باشد. بدیهی است که معیار دوم مربوط به ارسال کمک های بشردوستانه محور اصلی بحث هاست.
این روزنامه خاطر نشان کرده است که کمیته حوادث پیش بینی نشده نهادی متشکل از 15 جمعیت کمک رسانی خیریه انگلیسی پیشرو است که کمک های مالی لازم را برای فجایع انسانی جمع آوری می کند و طرح های خود را از طریق شبکه های اصلی و آگهی های مطبوعاتی به اطلاع همگان می رساند. این کمیته از زمان تأسیس خود در سال 1963 تاکنون 77 کارزار راه اندازی و 2.2 میلیارد دلار کمک مالی جمع آوری کرده است که جمع آوری کمک های 560 میلیون دلاری برای اوکراین در سال 2022 یکی از آنها بود.
رژیم صهیونیستی از 7 اکتبر 2023 با حمایت کامل آمریکا جنگ نسل کشی را علیه نوار غزه به راه انداخته است که تاکنون منجر به شهادت و زخمی شدن بیش از 134 هزار نفر شده است که اکثرشان زن یا کودک هستند و علاوه بر این بیش از 10 هزار نفر دیگر ناپدید شده و نزدیک به 1 میلیون و 900 هزار نفر دیگر هم مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شده اند. در این جنگ همچنین خسارت های زیادی به زیرساخت های بهداشتی و آموزشی نوار غزه وارد شده است و قحطی و گرسنگی جان دهها کودک را گرفته است.