آلموگ بوکر خبرنگار شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی در امور فلسطین اعلام کرد: در هفتههای اخیر اشغال اراضی بیشتر فلسطینی در شمال نوار غزه شاهد بودهایم اما این در حالی است که مقامات اسرائیل اقدامی جدید به جز عملیات نظامی در دستور کار قرار ندادهاند و این به معنای آن است که پس از چند ماه به همان وضعیتی پیشین بازگشتهایم و باید به دنبال گزینهای دیگر برای اداره نوار غزه باشیم و تفاوتی ندارد که این گزینه ارتش اسرائیل باشد یا با مشارکت آمریکا و یا هر نیروی دیگری.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین این تحلیلگر صهیونیست با انتشار مقالهای افزود: به هر حال ادامه وضعیتی که نیروها بخواهند بنا بر نیاز وارد غزه شده و پس از آن خارج شوند امکان پذیر نیست و از سوی دیگر حماس در حال بازسازی خود است بلکه به نیرویی نیاز است که بر تمام نوار غزه تسلط پیدا کند تا اسرائیل بتواند از این وضعیت نجات یابد و به نفع اسرائیل است که راهکار پیشنهادی آمریکاییها برای ایجاد واقعیتهای جدید را پیگیری کند.
وی ادامه داد: باید بپذیریم که فشار نظامی کنونی هر چقدر هم که قوی باشد نفوذی برای آزادی ربوده شدگان به عنوان بخشی از توافق تبادل ایجاد نخواهد کرد زیرا مدیریت کمکهای بشردوستانه یکی از دلایلی است که باعث شده ما از موقعیت لازم برای دستیابی به توافق برخوردار نباشیم، درست است که شرایط امروز غزه با چند ماه قبل متفاوت است و دیگر سنوار وجود ندارد اما دولت اسرائیل مشکلاتی در تصمیمگیری مناسب برای غزه دارد و شاید ارادهای برای تصمیمگیری ندارد.
این تحلیلگر در بخش دیگری از مقاله خود ادامه داد: مشکل بزرگ اختلافات داخلی در دولت اسرائیل است، برخی اقدام برای تقویت ساختاری دیگر در غزه را مورد تاکید قرار میدهند اما برخی دیگر اعتقاد دارند باید در راستای تقویت حضور نیروهای ارتش تلاش کرد. لذا شرایطی شبه محال برای ورود کمکهای بشردوستانه که به دست حماس میرسد و قدرت آن را تقویت میکند به وجود آمده است و ما همچنان به اقدام نظامی ادامه میدهیم اما اهداف جنگی ما محقق نشده و هزینههای گزافی میپردازیم و هنوز نتوانستهایم ربوده شدگان را بازگردانده و از افق روشنی برای جنگ برخوردار نیستیم.
بوکر تاکید کرد: در شرایط کنونی غزه این حماس است که بر کمکهای بشردوستانه وارد شده به این منطقه تسلط دارد و نتیجه آن تسلط بر نوار غزه است، این به معنای آن است که حماس در هر جای غزه که ارتش حضور ندارد مانند پیش از 7 اکتبر از حاکمیت برخوردار است اگر چه ممکن است فشار آمریکا در این مرحله تغییرات مثبتی را به وجود آورد.
این تحلیلگر صهیونیست در پایان اعلام کرد: لازمه مخمصهای که اسرائیل در غزه گرفتار آن شده این است که تاکتیکهای دیگری برای خنثی سازی حضور حماس در این منطقه اتخاذ نماید و به دنبال جایگزینهای دیگری باشد چه این گزینه ارتش اسرائیل باشد به معنای اعمال حکومت نظامی در غزه و پذیرش هزینههای آن و چه گزینه استفاده از شرکتهای آمریکایی باشد. البته شاید برخی دیگر از گزینه تشکیلات خودگردان فلسطین نیز سخن بگویند و این با وجود آن است که این گزینه راه حل نیست بلکه خود بخشی از مشکل است اما هر یک از این جایگزینها بهتر از رویکرد کنونی اسرائیل و شرایط کنونی نوار غزه است که عملاً آن را تحت تسلط حماس قرار میدهد.