پنج شنبه 01/می/2025

شکست های ورزشی با ابعاد سیاسی

دوشنبه 18-نوامبر-2024

با وجود اینکه «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه، «میشل بارنیه» نخست وزیر این کشور و تعدادی از شخصیت های سیاسی در مسابقه شامگاه پنجشنبه گذشته (14 نوامبر) تیم ملی فرانسه با رقیب اسرائیلی حضور داشتند، اما شمار کمی از تماشاگران فرانسوی این دیدار را از نزدیک تماشا کردند و این استقبال کم بی ارتباط با نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان نبود.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، این مخالفت گسترده مردمی با رژیم صهیونیستی در اروپا که شاید مدت ها پشتوانه اصلی این رژیم به شمار می رفت، نشان دهنده این است که رژیم صهیونیستی به «مهمان ناخوانده» ورزشگاه های اروپا و دانشگاه ها و موسسات فرهنگی و هنری تبدیل شده است.

مساله جالب توجه درباره حضور کم تماشاگران در دیدار تیم های ملی فرانسه و رژیم صهیونیستی این بود که حتی همان تعداد کم طرفداران حاضر هم طرفدار این رژیم نبودند، بلکه به هنگام نواخته شدن سرود رژیم صهیونیستی در آغاز مسابقه با سوت های ممتد و فریادهای اعتراضی، به انتقاد از اقدامات این رژیم پرداختند که در نتیجه آن درگیری هایی میان طرفداران مساله فلسطین و طرفداران رژیم صهیونیستی که در واقع همان نظامیان ارتش صهیونیستی بودند که برای حمایت از تیم ملی این رژیم به فرانسه اعزام شده بودند، روی داد.

تماشاگران ایتالیایی هم در جریان دیدار تیم ملی این کشور با رقیب اسرائیلی اش در تاریخ 10 سپتامبر گذشته به شکل دیگر مخالفت شان با جنایت های نسل کشی رژیم صهیونیستی را ابراز داشتند؛ به طوری که نزدیک به 50 هوادار ایتالیایی به هنگام نواخته شدن سرود این رژیم به زمین فوتبال پشت کردند. طرفداران رژیم صهیونیستی نیز در اقدامی خارج از عرف ورزشگاه های اروپایی اقدام به سر دادن شعارهای نژادپرستانه و تحریک به قتل عرب ها و حمایت از نسل کشی در غزه کردند تا مسابقه از رنگ و بوی ورزشی خود را از دست بدهد و همانند اتفاقاتی که در جریان مسابقه تیم فوتبال مکابی تل آویو و آژاکس آمستردام هلند در اوایل ماه نوامبر جاری روی داد و درگیری های خشونت آمیزی میان طرفین درگرفت که منجر به زخمی شدن دست کم 30 نفر شد، آنها به تاسیسات عمومی اروپا حمله کردند.

بر خلاف ادعاهای رژیم صهیونیستی مبنی بر ارتباط این حوادث با «سامی ستیزی»، فایل های ویدیوئی متعددی در شبکه های ارتباط جمعی پخش شد که برخی طرفداران تیم مکابی تل آویو را در حال سر دادن شعارهایی علیه فلسطینیان و عرب ها نشان می داد. این شعارها باعث خشم طرفداران هلندی و در نتیجه، بروز درگیری های شدید میان آنها و طرفداران نژادپرست صهیونیست شد.

هر چند که تیم های صهیونیستی در زمین بازی هم شکست های تلخی را از رقبایشان متحمل شدند، اما تأثیر ابعاد سیاسی این شکست ها بیشتر از آن بود و میزان انزوای رژیم صهیونیستی در میان ملت های کشورهای حامی این رژیم را نشان داد.

«فوزی اسماعیل» رئیس اتحادیه اقلیت های فلسطینی در اروپا معتقد است که این مواضع مردمی مخالفت آمیز در ورزشگاه های فوتبال اروپا نشانگر موضع آشکار ملت های اروپایی در قبال جنگ نسل کشی رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین؛ به ویژه پس از رفتار غیراخلاقی طرفداران تیم های صهیونیستی در ورزشگاه های اروپایی و سر دادن شعارهای تحریک به قتل عرب ها و افتخار به جنایت های صورت گرفته توسط رژیم صهیونیستی در غزه است.

اسماعیل در گفتگو با «فلسطین اون لاین» تصریح کرد که اکثر اروپایی ها می پرسند که تیم های ملی رژیم صهیونیستی چرا باید در مسابقات قهرمانی اروپا مشارکت کنند و این در حالی است که این رژیم اصلا عضو اتحادیه اروپا نیست و این نشان می دهد که مستعمره غرب در سرزمین فلسطین است.»

وی خاطر نشان کرده است که رژیم صهیونیستی پس از ارتکاب هر جنایت، تلاش می کند وجهه خود را از طریق ورزش، هنر، ادبیات و نمایش بهبود ببخشد و در حال حاضر کمپین بزرگی را در اروپا به راه انداخته است که از جمله آن می توان به تقویت حضور این رژیم در مسابقات بسکتبال اشاره کرد که با همدستی اتحادیه اروپا صورت می گیرد که تلاش می کند این رژیم را به عنوان طرفی صلح طلب و طرفدار ورزش به افکار عمومی اروپا معرفی کند، اما تمامی این تلاش ها به شکست انجامیده است.

رئیس اتحادیه اقلیت های فلسطینی اروپا سخنان اخیر پاپ واتیکان را که خواستار تحقیق جدی درباره حوادث نوار غزه و اطمینان از نسل کشی بودن آنها شده بود، «اظهاراتی مهم» قلمداد کرد که همزمان با تحولات بزرگ در زمینه تحریم ورزشی، هنری و دانشگاهی رژیم صهیونیستی بیان شده است، اما مشکل اصلی، مواضع ضعیف کشورها و ملت های عربی است که هیچ تناسبی با جنگ نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه ندارد.

اسماعیل همچنین اعلام کرد که تعدادی از نظامیان ارتش صهیونیستی به همراه تیم های ورزشی به اروپا سفر می کنند تا پس از تفریح و خوشگذرانی دوباره به میدان نسل کشی در غزه بازگردند.

«محمد حنون» رئیس جمعیت فلسطینیان ایتالیا هم به نوبه خود تاکید کرد که مشارکت تیم ملی رژیم صهیونیستی در مسابقات اروپایی موجی از خشم و انزجار در داخل و خارج از ورزشگاه ها را به دنبال داشته است و همه ملت ها این رژیم را مسئول کامل نسل کشی علیه ملت فلسطین و پاکسازی نژادی در غزه و لبنان می دانند.

وی در گفتگو با فلسطین اون لاین خاطر نشان کرد که «افکار عمومی اروپا از 7 اکتبر 2023 جنایت های اسرائیل را محکوم کرده اند و حوادثی که در ورزشگاه ها اتفاق می افتد، نتیجه همین حالت خشم است.»

حنون با اشاره به اینکه افکار عمومی اروپا تا حد زیادی از لحاظ مخالفت با رژیم صهیونیستی تغییر کرده اند، تصریح کرد که این رژیم حتی اگر میلیاردها دلار هم هزینه کند، نمی تواند وجهه خود را بهبود ببخشد یا تنفر و انزجار ملت های اروپا از خود را از بین ببرد؛ چرا که اروپایی ها آنرا به عنوان یک رژیم نژادپرست و فاشیست می شناسند و حتی دولت های اروپایی حامی آن هم چنین تاوانی را می پردازند و با مخالفت گسترده ملت های اروپایی مواجه می شوند و نتایج انتخابات پارلمانی اروپا که لیست های حاوی نام غزه پیروز شدند، مصداق بارز این مساله بود و نمونه آشکار آنرا در اتریش دیدیم؛ به طوری که دهها نامزد انتخاباتی به خاطر همبستگی با ملت فلسطین برنده شدند.

رئیس جمعیت فلسطینیان ایتالیا در همین راستا، خاطر نشان کرد که دهها نفر از هنرمندان، بازیگران، کارگردانان و صاحبنظران به خاطر نقض تمامی منشورهای بین المللی و ارتکاب نسل کشی منجر به شهادت بیش از 43 هزار فلسطینی، علیه رژیم صهیونیستی اظهارنظر می کنند و تظاهرات های روزمره در حمایت از فلسطین در اروپا نیز اقدامی همسو با این مواضع است.

حنون تاکید کرد که جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه باعث شکل گیری هماهنگی ها در عرصه بین المللی به منظور طرح درخواست تشکیل نهادهای جهانی جدید به منظور نهادینه کردن مفهوم مبارزه با پاکسازی نژادی در فلسطین و راه اندازی پویش های تشدید انزوای رژیم صهیونیستی و ارائه تمامی اشکال حمایت از ملت فلسطین شده است.

لینک کوتاه:

کپی شد