دوشنبه 20/ژانویه/2025

خليل الحيه: هیچ امیدی به دولت های آمریکا نیست/ آماده اجرای توافق 2 جولای هستیم

چهارشنبه 20-نوامبر-2024

قائم مقام رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی «حماس» تاکید کرد که ما از نزدیک جزئیات تجاوز بی وقفه رژیم صهیونیستی برای بیش از 410 امین روز متوالی را دنبال می کنیم. این جنگ در تاریخ معاصر بی سابقه و یاداور صحنه های مربوط به قرون تاریک وسطی در تاریخ بشریت است؛ به طوری که تمامی خطوط قرمز زیر پا گذاشته شده است و هر رفتار وحشیانه ای که در دوران معاصر انتظار می رفت، ارتکاب شده است.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، «خلیل الحیه» خاطر نشان کرد که رژیم صهیونیستی امروز تمامی نشانه های زندگی ملت فلسطین؛ اعم از جمادات و نباتات و انسان ها را هدف قرار می دهد و چهره زشت واقعی خود را که طی 75 سال گذشته پنهان کرده بود، نشان می دهد و در عین حال، تلاش می کند با ادعاهای مختلف که طی دهها سال گذشته تکرار کرده است و متأسفانه جهانیان هم آنرا باور کرده اند، وجهه خود را بهبود ببخشد.

وی افزود: این تجاوز صهیونیستی به صراحت هویت واقعی این رژیم را بر ملا می کند؛ به طوری که اعلام می کند موجودیت ملت فلسطین را به رسمیت نمی شناسد و به صراحت خواستار کوچ آنها می شود و معتقد است که نباید هیچ کس در غزه باقی بماند. این رژیم می خواهد مسأله فلسطین را به جریان مقاومت و جنبش حماس محدود کند تا جهانیان گمان کنند که مشکل تنها مقاومت و حماس است.

الحیه تصریح کرد که رژیم صهیونیستی همه را در معرض حمله قرار داده است و بیمارستان ها، سازمان امداد و نجات و زنان و کودکان و سالخوردگان را بمباران می کند. دشمن کل موجودیت فلسطینیان را هدف قرار داده است و سعی در خالی کردن غزه از حضور ساکنانش و کوچاندن ملت فلسطین از این منطقه را دارد تا به رویاهای خود در زمینه تشکیل کشور صهیونیستی یهودی در سراسر خاک فلسطین لباس واقعیت بپوشاند.

این رهبر برجسته حماس اعلام کرد که دشمن سعی در گسترش محدوده آمال و آرزوهای خود به خارج از فلسطین را دارد و این امری نشدنی است و به حول و قوه الهی هرگز اتفاق نخواهد افتاد. این دشمن امروز از طریق تلاش برای نسل کشی و کوچاندن ملت فلسطین نیات واقعی خود را نشان می دهد، اما موفق نخواهد شد و ملت فلسطین به ایستادگی در برابر این تجاوز ظالمانه ادامه خواهد داد.

وی افزود: تجاوز رژیم صهیونیستی در همه جا؛ از شمال تا جنوب و همچنین در کرانه باختری، قدس، مناطق 48 و باریکه غزه ادامه دارد. این دشمن سعی در تقسیم غزه دارد و حتی چاه ها و بیمارستان ها را هم هدف قرار می دهد و جلوی بازسازی و مرمت این منطقه را می گیرد و به بمباران آن ادامه می دهد.

طرح کوچاندن ساکنان غزه

خلیل الحیه در بخش دیگری از سخنان خود به تلاش رژیم صهیونیستی برای جداسازی شمال نوار غزه از شهر غزه در چارچوب طرحی شوم به منظور کوچاندن ساکنان غزه و گرسنه نگه داشتن آنها با هدف وادار کردن آنها به تسلیم اشاره کرد و گفت: این طرح ژنرال هاست که امروز سعی در اجرای آنرا دارند و نتانیاهو و تیمش سعی در ارزیابی خرابی های به بار آمده در شمال غزه را دارند تا خود را برای وضع طرح های آتی که مغایر تمامی ارزش های انسانی و اخلاقی است، آماده کنند.

وی افزود: جنوب نوار غزه نیز وضعیت بهتری ندارد و در حال حاضر تقریبا هیچ کسی در رفح سکونت ندارد؛ به طوری که رژیم صهیونیستی آنجا را تحت محاصره کامل خود درآورده است و هر فلسطینی که به شمال رفح نزدیک می شود، بلافاصله کشته می شود و دهها نفر جلوی منازل شان کشته شده اند و منطقه مرزی در جنوب رفح و حتی 500 متر در داخل مرزهای مصر به طور کامل تخریب شده است.

الحیه تصریح کرد که رژیم صهیونیستی عملیات هایش را به سمت مناطق مرکزی در نتساریم گسترش می دهد و مناطق گسترده ای را در فاصله 6 الی 7 کیلومتری از خیابان شماره 8 تا جنوب دشت غزه تخریب می کند. دشمن حتی النصیرات را هم هدف قرار می دهد تا از نظامیان خود در برابر ضربات مقاومت قهرمان حمایت کند، اما در شرق، رژیم صهیونیستی یک «نوار امنیتی» (به تعبیر خودش) ایجاد کرده است که در جریان آن بیش از یک کیلومتر از منازل را در طول مرزهای شرقی تخریب کرده است.

وی افزود: هدف از این طرح ها کاهش منطقه زندگی فلسطینیان و وادار کردن آنها به کوچ یا تسلیم است و دشمن با عملیات های کشتار سازمان یافته از طریق تحمیل گرسنگی، ممانعت از دسترسی آنها به نیازهای درمانی و حتی واکسیناسیون کودکان در شمال نوار غزه ملت فلسطین را در معرض فجیع ترین عملیات کوچ اجباری و پاکسازی نژادی قرار داده است که تاریخ مشابه آنرا به خود ندیده است.

این رهبر حماس خاطر نشان کرد که رژیم صهیونیستی در کنار تجاوزاتش، اقدام به تحمیل گرسنگی به ساکنان غزه می کند و به دروغ در برابر جهانیان مدعی ورود روزانه 250 کامیون به داخل غزه می شود و این در حالی است که شمار کامیون هایی که وارد این منطقه می شوند، بسیار کمتر از این عدد است. این رژیم همچنان کنترل روند واردات کمک های بشردوستانه را در دست گرفته است و ضمن جلوگیری کامل از داد و ستد طی ماه های اکتبر و نوامبر، گذرگاه رفح را نیز از تاریخ 7 مه گذشته بسته است.

ملت فلسطین تسلیم نمی شود

خلیل الحیه در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرد که وسایل مورد نیاز نوار غزه تا حدودی از طریق گذرگاه کرم ابو سالم تأمین می شود، اما رژیم صهیونیستی در تعیین مقادیر و انواع کامیون هایی که وارد این منطقه می شوند، دخالت می کند و این وضعیت باعث بروز قحطی و گرسنگی آشکار و خطرناک شده است و گزارش های بین المللی و رسانه های جهان رژیم صهیونیستی را مسئول شکل گیری این وضعیت معرفی کرده اند؛ به طوری که به خاطر محاصره و جنگ، جلوی دسترسی فلسطینیان به غذا و دارو را می گیرد.

وی افزود: رژیم صهیونیستی تنها به این کار بسنده نمی کند، بلکه چشمان خود را بر روی دزدها و راهزنانی که در مقابل دیدگاه جهانیان کمک ها را می دزدند، بسته است و این مساله باعث تشدید درد و رنج ملت فلسطین می شود که امروز از بحران هایی مانند گرسنگی، کوچانده شدن و کشتار رنج می برند و دشمن با این اقدامات سعی در وادار کردن آنها به تسلیم را دارد، اما این ملت پایدار، هرگز در برابر این تجاوزات تسلیم نخواهد شد.

الحیه تصریح کرد که صحنه های مربوط به تکه تکه شدن اجساد کودکان، فریادهای مادران و خرابی هایی که دل انسان را خون می کنند، وجدان بشریت را به اندازه کافی بیدار نکرده است تا جلوی این جنایت ها را بگیرد، بلکه می بینیم که شورای امنیت قطعنامه توقف بی قید و شرط جنگ را بررسی می کند، اما آمریکا با وتوی خود آنرا ناکام می گذارد و این نشانگر همدستی آمریکا در تجاوز و محاصره نوار غزه است.

قائم مقام دفتر سیاسی جنبش حماس از برگزاری اجلاس سران کشورهای عربی و اسلامی حمایت کرد و آنرا گامی در مسیر درست دانست، اما در عین حال تاکید کرد که ما نیازمند اقدامات عملی واقعی جامعه بین المللی در سطح نظام های رسمی و ملت ها و نخبگان هستیم تا رژیم صهیونیستی وادار به توقف تجاوزات شود، ولی با وجود اینکه جهانیان این جنگ ها را به چشم می بینند، شاهد سکوت و بی توجهی بی سابقه در قبال حوادث غزه هستیم.

وی افزود: ملت فلسطین با وجود این درد و رنج نابود و تسلیم نخواهد شد؛ چرا که از سرزمین و آرمان بحق خود دفاع می کند و جهانیان و امت عربی و اسلامی باید از حقوق ملت فلسطین دفاع کنند. تجاوز رژیم صهیونیستی نخواهد توانست اهداف مورد نظر را محقق کند و فلسطینی ها در سرزمین خود ماندگار هستند و به رژیم صهیونیستی فرصت به تسلیم واداشتن یا کوچاندن خود از وطن شان را نخواهند داد.

مانع تراشی رژیم صهیونیستی بر سر راه کمک رسانی به ملت فلسطین

این رهبر برجسته جنبش حماس در ادامه به تشریح موانع کمک رسانی به ملت فلسطین پرداخت و رفتارهای رژیم صهیونیستی را عامل اصلی در این زمینه دانست که: اولا؛ اقدام به محدود کردن کمیت کمک ها می کند و به طور متوسط روزانه به 40 کامیون در شمال و 60 الی 70 کامیون از طریق گذرگاه کرم ابو سالم در جنوب اجازه ورود به غزه را می دهد و در برخی هفته ها هیچ کامیونی وارد این منطقه نمی شود و این آمار پایین جوابگوی بحرانی بزرگ نیست؛ به ویژه که روند تجارت و انتقال کمک ها متوقف شده است.

دوم: گذرگاه رفح که شاهراه حیاتی انتقال کمک های بین المللی بود و به طور کامل بسته شده است که این وضعیت باعث تلف شدن صدها کامیون کمک بشردوستانه به خاطر معطلی چندین هفته ای در فضای باز شده است و رژیم صهیونیستی اجازه واردات این کمک ها را نمی دهد و این امر باعث تشدید درد و رنج ملت فلسطین شده است.

سوم: رژیم صهیونیستی فعالیت موسسات بین المللی مانند آنروا را که بیش از 70 سال است در اراضی اشغالی فلسطین فعالیت می کند و به دو سوم ملت فلسطین کمک رسانی می کند، محدود کرده است و این در حالی است که این آژانس تنها موسسه ای است که زمینه انتقال کمک ها برای ملت فلسطین را فراهم می کند، اما در معرض محدودیت های هدفمند قرار گرفته است که وضعیت انسانی نوار غزه را خطرناک تر می کند.

وی افزود: این وضعیت نیازمند تحرک فوری و قدرتمندانه جامعه بین المللی است که باید به مسئولیت های خود در قبال این جنایت ها و تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه ملت محاصره شده فلسطین عمل کند.

سرقت کمک های بشردوستانه

قائم مقام دفتر سیاسی جنبش حماس در ادامه اعلام کرد که با نهایت تأسف، برخی فرزندان ملت فلسطین دست به اقداماتی می زنند که مغایر ارزش های ملی و انسانی است و کمک های ارسال شده به منظور امدادرسانی به ملت فلسطین را سرقت می کنند. ما خطاب به این افراد می گوییم که چطور حاضر به سرقت یک کامیون یا دو محموله از کمک ها به منظور کسب ثروت بیشتر برای خودتان می شوید، در حالی که ملت و همسایگان تان از گرسنگی می میرند؟ آیا انسانیت و احساس مسئولیت به طور کامل از دل های شما و خانواده هایتان رخت بربسته است؟

وی افزود: با وجود همه این مسائل، کورسوی امیدی در این افراد می بینیم و با روحیه ملی گرایی و انسانیت از این افراد می خواهیم که از این کار زشت دست بردارید. شما با این کارهایتان مسئول کشته شدن فرزندان ملت تان هستید و در محاصره ظالمانه در کنار دشمن صهیونیستی قرار می گیرید. رژیم صهیونیستی تعداد کامیون هایی را که وارد غزه می شوند، کاهش می دهد و شما آنها را سرقت می کنید و به سودجویان می فروشید که این کار باعث تشدید درد و رنج شهروندان می شود.

الحیه تصریح کرد که پیام ما به این سودجویان این است که از خرید کالاهای مسروقه از کمک های بشردوستانه دست بردارید؛ چرا که با این کارتان به بالا رفتن قیمت ها به ضرر ملت خودتان کمک می کنید. چطور حاضر می شوید در صف رژیم صهیونیستی قرار بگیرید؟ آیا ارتش لحد جدید در زمینه کمک های بشردوستانه شده اید؟ این کار شما بخشیدنی نیست و این جنایت ها لکه ننگی بر جبین تمامی کسانی خواهد بود که در آنها دست دارند.

وی خاطر نشان کرد که به خدا من اعتقاد دارم که هنوز در دل های شما ذره ای ملی گرایی و انسانیت باقی مانده است و امیدوارم که این احساسات رشد کند تا شما از این کارهایتان دست بردارید. در مقابل، با روحیه مسئولیت پذیری و اتفخار از طرف های امنیتی و مردمی که با مشت پولادین به این دزدها پاسخ دادند، درود می فرستم. آنها دو راه بیشتر ندارند، یا باید با زورگویی در برابر ملت خود بایستند و از جامعه طرد شوند و یا از این کارهای زشت شان دست بردارند.

این رهبر برجسته جنبش حماس تصریح کرد که ما به تعقیب و مجازات شما به خاطر این کارهایتان ادامه می دهیم، اما اگر از این کارهایتان دست بردارید، هم به نفع دنیا و هم آخرتتان است. شما در صف اشغالگران قرار گرفته اید و این رژیم مسئول شماست و می تواند یک پیام از طریق افسران اطلاعاتی یا تماس با ماموران پلیس و روسای طوایف برای شما بفرستد و از شما بخواهد که از سرقت و دزدی دست بردارید.

وی افزود: رژیم صهیونیستی با قدرتی که به خاطر سیطره بر نوار غزه دارد، به راحتی می تواند جلوی این اقدامات را بگیرد؛ همان طوری که هواپیماهایش را برای کشتار مردم در جای جای غزه اعزام می کند و هیچ اتفاقی از چشم آن دور نمی ماند و در این کار نیز شریک اصلی این دزدی و راهزنی است و بخشی از مشکل تشدید درد و رنج ملت فلسطین است. ما هم در قبال این وضعیت و در راستای مسئولیت های ملی مان، تلاش های گسترده ای با همکاری طوایف و قبایل و احزاب و گروه های جامعه مدنی در داخل و خارج برای مقابله با این بحران آغاز کرده ایم.

الحیه تاکید کرد که ملت فلسطین در داخل با این دزدها مقابله می کند و نیروی مردمی برای حفاظت از این کمک ها تشکیل شده است، اما رژیم صهیونیستی دهها نفر از آنها را کشته است و حاضر به تأمین امنیت روند انتقال کمک ها به مردم؛ چه با کمک پلیس فلسطین و یا حتی شرکت های امنیتی قانونی نیست و بر تداوم وضعیت کنونی بدون ارائه تضمین های لازم در زمینه حفاظت از کمک ها پافشاری می کند.

دروغ پردازی و شایعه پراکنی رژیم صهیونیستی علیه حماس

رئیس دفتر روابط جنبش حماس با طرف های عربی و اسلامی در ادامه تاکید کرد که با وجود تمامی این موانع، فضای ملی همبستگی آمیزی به منظور حفاظت از کمک ها و رساندن آنها به دست افراد نیازمند شکل گرفته است و ادعاهای دروغینی که رژیم صهیونیستی علیه جنبش حماس و دیگر گروه ها مبنی بر مصادره کمک ها مطرح می کند، ادعای ناحق است و دست آن برای همگان رو شده است.

وی افزود: رژیم صیونیستی می خواهد به جهانیان اعلام کند که حماس و دیگر گروه های فلسطینی و طوایف مانع از رسیدن کمک ها به دست افراد مستحق می شود، اما واقعیت این است که حماس و دیگر گروه ها و طوایف روند رسیدن این کمک ها به دست مردم را تسهیل می بخشند و سعی دارند این کمک ها به پناهگاه ها و مراکز اسکان آوارگان و تمامی اماکنی که به آنها نیاز دارند، برسد.

الحیه خاطر نشان کرد که ما در خارج از تمامی روابط مان با کشورهای دوست و همپیمان استفاده می کنیم و با آنها درباره نحوه رساندن غذا و دارو و تأمین سرپناه مانند چادرها و کمک های غذایی و پزشکی هم فکری می کنیم و این کمک ها را به شکل گسترده ای از طریق موسسات خیریه یا به صورت مستقیم از طریق دیدارهایمان با کشورهای مختلف و تشویق آنها به مشارکت در تأمین کمک های لازم ارسال می کنیم.

وی افزود: قبل از بسته شدن گذرگاه رفح، کشورهای دیگر روزانه دهها تن کمک از طریق گذرگاه العریش ارسال می کردند، اما پس از توقف فعالیت این گذرگاه، ما به خاطر ایست بازرسی صهیونیستی که مانع از ورود این کمک ها می شود، محدود شده ایم و با این وجود، تلاش های زیادی برای انتقال این کمک ها با استفاده از هر فرصت انجام می دهیم و به وظایف خود در قبال ملت فلسطین عمل خواهیم کرد و از خداوند می خواهیم زمینه کاهش درد و رنج ملت ما را فراهم کند و به آنها صبر و آرامش عطا کند.

نوع دوستی و پایداری ملت فلسطین

خلیل الحیه در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرد که ملت فلسطین در برابر شکستن و تسلیم مقاوم است؛ چرا که به مساله انسانی و سیاسی خود اعتقاد دارد و تمامی تلاش های دشمن و شرکای آن نخواهد توانست باعث تحقق اهداف این رژیم شود.

وی افزود: تصویر ملی امروز، تصویری شرافتمندانه و قابل احترام است و ما به آن افتخار می کنیم و روابط ملی میان تمامی طرف های فلسطینی در غزه؛ چه میان احزاب و گروه های اجتماعی و یا طوایف رو به گسترش و همسویی بیشتر است و با وجود شرایط سخت در غزه؛ از جمله خیمه های پاره پاره و تشدید سرما در زمستان، شاهد همسویی و همبستگی میان اقشار مختلف ملت فلسطین هستیم.

رئیس دفتر روابط حماس با طرف های عربی و اسلامی تصریح کرد که ما به مقاومت قهرمان فلسطین که طی 14 ماه گذشته با رشادت و دلاوری از ملت و سرزمین خود دفاع کرده است، درود می فرستیم و از عملیات های قهرمانانه تمامی گروه های ملی و در راس آنها گردان های قسام و همچنین گروهان های قدس، جبهه خلق، جبهه دموکراتیک و کمیته های مردمی قدردانی می کنیم.

وی افزود: ما امروز تلاش می کنیم از هر روش و هر طرفی برای کمک به توقف جنگ و تجاوزات کمک بگیریم و اعلام می کنیم که ملت فلسطین به صراحت دنبال توقف جنگ است و همان طوری که نتانیاهو اعلام کرد که «حماس دنبال توقف جنگ است» می گوییم، بله حماس و همه ملت فلسطین خواهان توقف جنگ هستند.

آینده نوار غزه

خلیل الحیه درباره نحوه اداره باریکه غزه در آینده نیز اظهار داشت: طرحی که امروز مطرح است، تشکیل کمیته ای برای اداره نوار غزه است که برادران مصری ارائه داده اند و ما با احساس مسئولیت با این طرح پیشنهادی موافقت کردیم، اما شرط اساسی این است که این کمیته غزه را به صورت کاملا بومی اداره کند و تمامی امور زندگی روزمره در این منطقه به دست بگیرد.

وی افزود: در همین راستا، ما نشست های متعددی با برادران مان در جنبش فتح و دیگر رهبران فلسطینی در قاهره برگزار کردیم که نشست های مفیدی بود و توانستیم گام های بزرگی در راستای توافق و همبستگی با تمامی طرف های ذیربط برداریم. ایده تشکیل این کمیته از سوی تمامی طرف ها مورد پذیرش قرار گرفت و طرف مصری همچنان از این طرح حمایت می کند.

قائم مقام رئیس دفتر سیاسی حماس خاطر نشان کرد که اجلاس اخیر سران کشورهای عربی و اسلامی نیز حمایت کامل خود از این کمیته را اعلام و تاکید کرد که به «کمیته حمایت مردمی» اعتماد دارد و از تلاش های صورت گرفته در این راستا، حمایت می کند و ما به تلاش برای فعال سازی این کمیته ادامه می دهیم؛ چرا که معتقدیم گام مهمی در مدیریت امور نوار غزه به صورت داخلی خواهد بود؛ به ویژه در سایه شرایط سختی که نوار غزه پشت سر می گذارد.

وی افزود: این کمیته متشکل از گروهی از شخصیت های حرفه ای فلسطینی اهل نوار غزه خواهد بود که قادر به فعالیت در تمامی زمینه ها؛ مانند بهداشت، آموزش، پلیس، امنیت، امداد و نجات، شهرداری ها و تمامی اقدامات دیگر در زمینه مدیریت سازنده نوار غزه هستند و مسئولیت تمامی اقدامات دولتی را بر عهده خواهند داشت. ما سعی می کنیم این کمیته هر چه سریعتر فعالیتش را آغاز کند؛ نه اینکه آغاز به کار آن به بعد از توقف جنگ در غزه موکول شود.

الحیه همچنین اعلام کرد که ما در فلسطین تاکید می کنیم که کمیته مذکور باید ارتباط تنگاتنگی با دولت فلسطین در کرانه باختری داشته باشد؛ به طوری که کارها و اقدامات اداریش را به صورت کامل با آن هماهنگ کند؛ چرا که غزه منطقه ای جدا افتاده نیست، بلکه بخشی جدایی ناپذیر از بافت ملی فلسطین است و ما خواهان هماهنگی بی وقفه میان نوار غزه و کرانه باختری هستیم تا منافع ملت فلسطین حفظ شود جلوی هر گونه شکاف و تهدیدات گرفته شود.

وی افزود: به اعتقاد من، این کمیته در حال حاضر باید بر روی این کمیته بحث کرد؛ اگر به صورت رسمی بر سر آن توافق شود، می تواند نقش زیادی در توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی یا دست کم تسریع روند توقف آن داشته باشد و ما در حماس آماده این کار هستیم و بارها پیشنهادات متعددی برای تسهیل روند فعالیت این کمیته در غزه ارائه داده ایم.

رئیس دفتر روابط حماس با طرف های عربی و اسلامی تصریح کرد که ما به برادران مان در مصر و تشکیلات خودگردان فلسطین پیشنهاد دادیم که بر روی بازگشایی گذرگاه رفح توافق کنیم تا روال زندگی به نوار غزه بازگردد و روند تردد از این منطقه تسهیل شود و امکان انتقال مجروحان و بیماران به خارج فراهم شود. این کار همچنین می تواند به ورود کمک های بشردوستانه و اقتصادی کمک کند و ما به هر روش ممکن سعی در کاهش درد و رنج ملت مان را داریم.

خلیل الحیه در ادامه این سخنان خود تاکید کرد که ما آماده توافق بر روی نحوه اداره پلیس فلسطین در نوار غزه هستیم؛ به طوری که با هم برای تأمین امنیت و ثبات این منطقه توسط دستگاه پلیس همکاری می کنیم. ما آماده ایم که با همکاری برادران مان در تشکیلات خودگردان فلسطین و مصر این پیشنهاد را اجرایی کنیم و امنیت و ثبات غزه را تضمین کنیم.

وی افزود: من بار دیگر تاکید می کنم که نباید هیچ فرصتی برای تحقق توافق ملی داخلی را از دست بدهیم و در همین راستا، دو شرط برای فعالیت کمیته مدیریت نوار غزه تعیین کرده ایم؛ نخست اینکه بتواند نیازهای غزه؛ از جمله کمک رسانی، تأمین سرپناه، بهداشت، آموزش و بازسازی غزه را در دوره جنگ و پس از آن تأمین کند و دوم اینکه با مصونیت فلسطینی و پذیرش طرف های عربی و بین المللی قدرت عمل داشته باشد و از منابع مالی کافی برای تحقق اهداف خود برخوردار باشد.

قائم مقام رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرد که رژیم صهیونیستی با کوچاندن و تبعید ملت فلسطین از سراسر اراضی آن سعی در تثبت واقعیت های جدید بر روی زمین را دارد و در تجاوزات خود به غزه و کرانه باختری همین سیاست را دنبال می کند و روزی نیست که در شهرهای شمال، جنوب و حتی مرکز فلسطین مانند نابلس، جنین، رام الله، الخلیل و طوباس شاهد تجاوزات و کشتار و ترور نباشیم.

وی افزود: تخریب و کشتار هدفمند بخشی از سیاست رژیم صهیونیستی است که حتی در زندان های این رژیم هم اعمال می شود و در راستای آن ملت فلسطین تحت تعقیب قرار می گیرند و به شکل بی رحمانه ای به شهادت می رسند، اما در کرانه باختری، دولت تندروی صهیونیستی از جنایت های شهرک نشینان و صهیونیست های افراطی حمایت می کند و حتی قصد الحاق کامل این منطقه به اراضی تحت اشغال خود را دارد؛ به ویژه پس از روی کار آمدن دولت ترامپ که امیدوار است به این مساله چراغ سبز نشان دهد.

این رهبر حماس خاطر نشان کرد که کرانه باختری در معرض تجاوزات بی وقفه و فشار روزافزون بر روی ملت فلسطین قرار دارد و قدس نیز از این قائله مستثنی نیست؛ به طوری که مسجد الاقصی تحت محدودیت های سازمان یافته مانند کاهش تعداد نمازگزاران و ممانعت از ورود بسیاری از آنها به این مسجد قرار دارد.

روی کار آمدن دولت ترامپ

خلیل الحیه همچنین اظهار داشت که چه بایدن شریک نتانیاهو در کشتار ملت فلسطین و تخریب این سرزمین باشد و چه ترامپ روی کار بیاید، هیچ امیدی به دولت های آمریکا نیست و هر کس به آنها امید ببندد، در واقع خیال بافی می کند؛ چرا که تأثیری بر روی وضعیت مسأله فلسطین نخواهد داشت.

وی افزود: ما فقط یک چیز را می دانیم و آن اینکه ما به عنوان ملت فلسطین یک آرمان مشخص داریم و بخشی از جنبش آزادی خواهی ملی هستیم و به دفاع از آرمان خود ادامه خواهیم داد و تا زمانی که حقوق کامل خود را باز پس نگیریم، از مبارزه و مقاومت دست نخواهیم کشید؛ چه ترامپ روی کار باشد و چه هر کس دیگری.

رئیس دفتر روابط عربی و اسلامی حماس خاطر نشان کرد که وضعیت ملی فعلی فلسطین برای هیچ کس خوشحال کننده نیست، بلکه برعکس باعث خوشحالی دشمن می شود و وضعیت فعلی می طلبد که با تمام توان و با حفظ وحدت ملی حقیقی با پروژه صهیونیستی مقابله کنیم و این وحدت باید مبتنی بر فکر و پروژه و رهبری و برنامه ملی باشد.

وی افزود: خطر متوجه مسأله فلسطین در کرانه باختری و قدس بزرگتر از این چیزی است که نوار غزه با آن مواجه است و از همین رو، ما نیازمند اتخاذ موضع ملی همراه با احساس مسئولیت هستیم که زمینه ساز توافق بر روی برنامه و رویکرد مشترک به منظور مقابله با این خطر و حمایت از مساله فلسطین در برابر تلاش ها برای حذف آن شود.

قائم مقام دفتر سیاسی حماس خاطر نشان کرد که مقاومت قهرمان فلسطین با تمام قوا مبارزه می کند، اما به تنهایی نمی تواند سریال کوچاندن ملت فلسطین و تلاش برای حذف آرمان آنرا بگیرد، بلکه یکپارچگی و هماهنگی میان تمامی احزاب و گروه های ملی تنها راه مقابله با چالش های پیش رو است.

وی افزود: در مذاکرات آتش بس و مبادله اسرا تقریبا در ماه تموز گذشته به نقطه نزدیک به دستیابی به توافق رسیدیم و توافق در دسترس بود و وقتی حماس موضع خود را اعلام کرد، آمریکا و برخی طرف های میانجی و نیز برخی مقامات صهیونیستی با آن موافقت کرده بودند. اما الان همه چیز متوقف شده است؛ چرا که رژیم صهیونیستی در تاریخ 27/5 طرحی را مطرح کرد که مورد حمایت بایدن قرار گرفت و شورای امنیت هم بر اساس آن قطعنامه ای صادر کرد که ما نیز از مبانی مطرح شده از سوی بایدن و قطعنامه شورای امنیت که مبتنی بر طرح رژیم صهیونیستی بود، استقبال کردیم.

الحیه خاطر نشان کرد که پس از آن توافق 2/7 امضا شد که حاوی برخی نکات؛ از جمله مساله مبادله اسرا بود که نیازمند مذاکرات بیشتر است، اما مسأله دیگری هم مطرح شد که اصلا در مذاکرات مطرح نبود و از همین رو، ما گفتیم که توافق 2/7 همان چیزی بود که در طرح دولت صهیونیستی و قطعنامه شورای امنیت به آن اشاره شده بود و ما تنها خواستار خروج رژیم صهیونیستی از منطقه فیلادلفیا شده بودیم، اما نتانیاهو با وضع شروط جدید همه چیز را بر هم زد.

وی افزود: مشکل در اسرا یا فیلادلفیا نیست، بلکه مشکل این است که نتانیاهو نمی خواهد به توافق دست یابد؛ چرا که دیروز در کنست اعلام کرد که «حماس خواهان توقف جنگ است و ما نمی خواهیم. ما دنبال بازگرداندن اسرا هستیم»، اما من به او می گویم:«بدون توقف جنگ، هیچ خبری از مبادله اسرا نیست و این یک معادله به هم پیوسته است» و ما به صراحت می گوییم:«دنبال توقف جنگ هستیم و اول باید این جنگ متوقف شود تا بعدا مبادله اسرا صورت گیرد.»

این رهبر برجسته جنبش حماس تصریح کرد که در صورتی که جنگ متوقف نشود، چرا مقاومت و مشخصا حماس باید اسرا را بازگردانند؟ اگر جنگ ادامه پیدا کند، چطور می توانیم اسرای صهیونیست را آزاد کنیم؟ کدام عاقل یا بی عقلی وقتی برگ برنده ای در دست دارد، همزمان با ادامه جنگ آنرا از دست می دهد؟

وی افزود: مانع اساسی مذاکرات دولت صهیونیستی و نتانیاهو هستند که به خاطر مسائل سیاسی جلوی هر گونه پیشرفت این مذاکرات را می گیرند، ولی بارها و بارها طرح های متعددی ارائه داده ایم و نرمش بزرگی برای آغاز مذاکرات به منظور پایان جنگ و نهایی شدن مبادله اسرا از خود نشان داده ایم.

الحیه تصریح کرد که اتفاقا در حال حاضر تماس هایی با برخی کشورها و طرف های میانجی در جریان است تا پرونده مذاکرات به جریان بیفتد. ما آماده ایم و به این تلاش ها ادامه می دهیم، اما مسأله مهمتر وجود اراده واقعی نزد رژیم صهیونیستی برای توقف جنگ است و واقعیت ثابت کرده است که نتانیاهو در این روند مانع تراشی می کند و همه هم این را دیده اند.

وی خاطر نشان کرد که متأسفانه بایدن می خواهد در سخنانش از ما انتقام بگیرد؛ چرا که فکر می کند ما با طرح وی همراهی نکردیم. آمریکایی ها یک هفته قبل از انتخابات طرحی را ارائه کرده بودند که در آن اشاره ای به توقف جنگ نشده بود، بلکه مبتنی بر تسلیم اسرا و توقف جنگ فقط به مدت چند روز بود و پس از آن دوباره حملات از سر گرفته می شد.

قائم مقام دفتر سیاسی جنبش حماس تاکید کرد که از همین رو، آمریکایی ها فکر می کنند که مخالفت ما با طرح آنها به منزله عدم همکاری ما بود، اما واقعیت این است که این طرح اشاره ای به توقف جنگ و تجاوزات، بازگشت آوارگان یا عقب نشینی رژیم صهیونیستی نکرده بود، بلکه صرفا به توقف جزئی و چند روزه جنگ، بازگردانده شدن 15 اسیر صهیونیست و از سر گیری جنگ پس از آن اشاره کرده بود.

وی خاطر نشان کرد که ما به این دلایل با این طرح مخالفت و اعلام کردیم که آماده اجرای توافق صورت گرفته در تاریخ 2/7 هستیم که بر اساس قطعنامه شورای امنیت صورت گرفته بود، اما سوالی که باقی می ماند این است که آیا نتانیاهو هم آماده پذیرش همان توافق است؟ و آیا او آماده ورود به عرصه مذاکرات جدی به منظور توقف جنگ و مبادله اسراست؟ ما کاملا برای آن آماده هستیم.

لینک کوتاه:

کپی شد