دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا خودش را برای اتخاذ مجموعه ای از اقدامات علیه جنبش همبستگی با فلسطین در آمریکا آماده می کند که شاید فعالان این جنبش و سران اعتراضات را که در زمینه مخالفت با جنگ نسل کشی در غزه در جامعه آمریکا فعال هستند، در معرض اقدامات قانونی سختگیرانه و تحقیقات دولت فدرال و اتهامات احتمالی قرار دهد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل از شبکه «ان بی سی نیوز» آمریکا، ترامپ در اوج کارزار همبستگی با ملت فلسطین وعده خاموش کردن اعتراضات همبستگی آمیز دانشجویان دانشگاه های آمریکا با غزه و اخراج دانشجویان حامی فلسطین را داده بود.
این شبکه آمریکایی در گزارشی درباره ابعاد طرح احتمالی دولت ترامپ که توسط جمهوری خواهان در کنگره علیه فعالان جنبش همبستگی با غزه تهیه شده است، اعلام کرد که تدابیر قانونی متعددی وجود دارد که احتمال می رود به محض بازگشت ترامپ به کاخ سفید اتخاذ شود و از جمله آنها می توان به اخراج دانشجویان خارجی حامی حماس یا هر گروه دیگری اشاره کرد که آمریکا آنها را در ردیف گروه های تروریستی قرار داده است یا در اعتراضات غیرقانونی در کوی دانشگاه شرکت کرده و بازداشت، اخراج یا زندانی شده اند.»
شبکه ان بی سی نیوز با استناد به نشست های هم اندیشی و نامه های کنگره و نیز دادخواست های قضایی ارائه شده از سوی سازمان های وابسته به مسئولان سابق دولت ترامپ اعلام کرده است که پیگردهای قضایی احتمالی می تواند شامل تعقیب آن دسته از فعالان جنبش همبستگی شود که «ورودی های کنیسه ها را مسدود می کنند یا در سخنرانی های شخصیت های یهودی در برنامه های دولتی اخلال ایجاد می کنند.» علاوه بر این، رویکرد سومی که دولت آتی آمریکا می تواند در پیش بگیرد، این است که رهبران اعتراضات و سازمان های غیرانتفاعی را که به جمع آوری اموال برای گروه های معترض کمک می کنند، به عنوان گروه های غیر قانونی معرفی کند که به خاطر فعالیت به عنوان «گروه های نیابتی طرف های خارجی» نتوانسته اند نام خود را در لیست وزارت دادگستری آمریکا ثبت کنند. سناریوی احتمالی چهارم آغاز تحقیقات و بازجویی ها از رهبران اعتراضات است که «ارتباط مستقیمی با گروه های تروریستی» دارند و این ها اتهامات پوچ و بی پایه و اساسی هستند که ترامپ و اعضای دولت وی معمولا به فعالان همبستگی با فلسطین وارد می کنند.
به گفته این منبع آمریکایی، این رویکرد تفاوت چشمگیری با رفتار دولت جو بایدن با جنبش اعتراضی دارد. ان بی سی نیوز به نقل از برخی انجمن های حقوق مدنی پیشرو در آمریکا آورده است که خود را برای سیلی از درگیری های حقوقی به منظور حمایت از معترضان و مقابله با «طرح افراطی گرایانه تر از آنچه که ترامپ تهدید کرده است» آماده می کنند.
شمه ای از رویکرد دولت ترامپ علیه فعالان همبستگی با غزه
ویژگی های زیادی از تغییرات کلی آمریکا در تعامل با فعالان همبستگی با فلسطین به چشم می خورد که شبکه إن بی سی به برخی از آنها اشاره کرده و گفته است که «رید روبنشتاین» که سمت های عالی رتبه ای در وزارت دادگستری و وزارت آموزش و پرورش آمریکا در دولت نخست ترامپ بر عهده داشت، در حال حاضر نایب رئیس شرکت وکالت «فرست لگال» در واشنگتن است که «استیون میلر» مشاور سابق ترامپ آنرا راه اندازی کرده است. انتظار می رود که میلر در دولت جدید ترامپ هم به عنوان نایب رئیس ستاد سیاست گذاری به کاخ سفید بازگردد.
به گزارش این شبکه، در سایه حضور روبنشتاین، شرکت فرست لگال در سال گذشته 4 دادخواست قضایی ارائه کرده و مدعی شده است که وزارت امور خارجه، وزارت دادگستری، وزارت امنیت داخلی و وزارت آموزش و پرورش از کسانی که وی آنها را «تندروهای طرفدار حماس» خوانده است، حمایت می کند. این شرکت همچنین از وزارت دادگستری خواسته است که بسیاری از سران گروه های طرفدار فلسطین را مجبور کند که به موجب قانون ثبت گروه های نمایندگی خارجی که از افرادی که به عنوان «نماینده یک مدیر خارجی» فعالیت می کنند می خواهد در این وزارتخانه نام نویسی کنند، خودشان را به این وزارتخانه معرفی کنند.
ان بی سی نیوز خاطر نشان کرده است که با وجود اینکه این دادخواست های قضایی به دادگاه ارائه نشده اند، نقشه راه احتمالی نحوه برخورد دادستان های کل دارای تفکرات مشابه تفکر ترامپ با جنبش اعتراضی هستند.
روبنشتاین همچنین در گفتگویی به قانون دیگری اشاره کرده است که احتمال می رود دولت آتی ترامپ بتواند آنرا تحمیل کند. این قانون با نام قانون « FACE» شناخته می شود که توسل افراد به زور یا تهدید یا ارعاب در جریان مسدود کردن ورودی های اماکن عبادی را ممنوع قلمداد می کند. این مساله اشاره به تجمع تظاهرات کنندگان در برابر کنیسه شیکاگو برای تظاهرات علیه یک سخنگوی صهیونیستی دارد که در ارتش صهیونیستی خدمت کرده است.
نگرانی های سازمان های برگزار کننده اعتراضات
مسئولان سازمان های حامی اعتراضات علیه جنگ نسل کشی در غزه در گفتگو با شبکه ان بی سی به نگرانی های خود اشاره کرده اند که از سطح اقدامات احتمالی دولت ترامپ برای صرف سرکوب اعتراضات فراتر رفته است و این احتمال را مطرح کرده اند که کنگره تحت سلطه جمهوری خواهان پیش نویس قانون در دست بررسی را تصویب کند که می تواند معافیت های مالیاتی سازمان های غیرانتفاعی را لغو کند. این سازمان ها همچنین نگران این هستند که دولت دوم ترامپ اتهامات نادرستی مبنی بر ناتوانی در ثبت نام به عنوان کارگزاران خارجی به رهبران اعتراضات و سازمان های غیرانتفاعی که به گروه های معترض برای جمع آوری کمک ها یاری می رسانند، وارد کنند.
این شبکه آمریکایی به نقل از «کنت مارکوس» مدیر دفتر حقوق مدنی وابسته به وزارت آموزش و پرورش در دولت های ترامپ و جرج دبلیو بوش و رئیس فعلی مرکز حقوق بشر «لویس د براندیز» به عنوان یکی از سازمزان های پیشرو حقوق مدنی که بر روی دانشجویان یهودی تمرکز دارد، گفته است که بازگشت ترامپ به کاخ سفید می تواند منجر به تلاش های احتمالی برای لغو ویزاهای دانشجویان خارجی شود که آنها را متهم به طرفداری از حماس می کنند. این اتهام بارها توسط ترامپ و نزدیکان و مسئولان دولت وی علیه شرکت کنندگان در اعتراضات نسبت به نسل کشی فلسطینیان در غزه مطرح شده است و به گفته ان بی سی نیوز، مارکوس همچنین احتمال می دهد که وزارت دادگستری در واکنش به اعتراضات دانشجویان یهودی مبنی بر اینکه در کوی دانشگاه در معرض حمله قرار می گیرند، دست به مداخله های بیشتری بزند.