دوشنبه 20/ژانویه/2025

جاسوسی رژیم صهیونیستی از اعضای هیئت های علمی دانشگاه های آمریکا

سه‌شنبه 26-نوامبر-2024

تعدادی از اعضای هیئت های علمی برخی دانشگاه های آمریکا از «تروریسم فکری» و تلاش ها برای محدود کردن آزادی های آکادمیک به منظور ممانعت از استفاده آنها از عبارت «نسل کشی» برای توصیف حملات رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه یا انتقادات تند از این رژیم شکایت می کنند.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل از العربی الجدید، شخصیت های دانشگاهی و پژوهشگران در دانشگاه هایی مانند کلمبیا، کورنیل، کنِتیکت و دانشگاه نیویورک طی هفته جاری پدیده بروز گروه هایی را که نقش شان «جاسوسی از تدریس ها»ی آنهاست، بررسی کردند.

یک عضو هیئت علمی دانشگاه کورنیل نیز در پیامی به همکارانش اعلام کرده است که در جریان تدریسش متوجه حضور دو شخص غریبه شده است و از آنها دلیل حضورشان را در کلاس پرسیده است که آنها در پاسخ اعلام کرده اند که علاقه مند به حضور در کلاس های وی هستند، اما این استاد آمریکایی به آنها اعلام کرده است که حضور در کلاس برای افراد دیگر غیر از دانشجویان ممنوع است.

تعدادی از اعضای هیئت علمی این دانشگاه خواستار برگزاری همایشی برای بررسی این مساله شده است و برخی اساتید آن هم فاش کرده اند که تدریس های آنها در داخل کلاس های درس که با موضوع جنگ عربی اسرائیلی ارتباط داشته باشد، تحت نظر قرار می گیرد و این مساله بارها تکرار شده است و یکی از حاضران در جلسه مسئولیت انتقال مطالب تدریس شده؛ به ویژه در گروه های درسی مرتبط با خاورمیانه و علوم سیاسی به افرادی در خارج از جلسه را بر عهده می گیرد.

یک عضو هیئت علمی هم که نخواست نامش فاش شود، در گفتگو با العربی الجدید از تروریسم فکری سازمان یافته پرده برداشت و اعلام کرد که در صورت عدم حمایت از مواضع رژیم صهیونیستی در معرض حمله قرار می گیرند و در جریان همایشی که اخیرا در دانشگاه برگزار شد، فهمیدیم که برخی اساتید متوجه حضور یک یا دو دانشجوی ناشناس در جلسات تدریس شان شده اند که ماموریت دارند انتقادات از رژیم صهیونیستی در محتوای جلسه را انتقال دهند و برخی ها از این کار حمایت مالی می کنند. البته باید به این مساله هم اشاره کرد که دولت آمریکا و کنگره و نیز مدیریت دانشگاه ها طرفدار سرسخت رژیم صهیونیستی هستند.

وی افزود:«کسانی که درباره حقیقت اوضاع در فلسطین صحبت می کنند، در لیست هی سیاه قرار می گیرند و جزئیات سخنرانی ها به اطلاع ریاست دانشگاه ها که در اصل طرفدار (رژیم صهیونیستی) هستند، رسانده می شود و هر گونه انتقادی از اسرائیل به منزله «سامی ستیزی» قلمداد می شود. دولت فدرال و کنگره طرفدار اسرائیل هستند و دانشگاه ها را به قطع حمایت مالی دولت فدرال یا حذف صفت غیرانتفاعی از جلوی اسم شان تهدید می کنند.»

طی یک سال گذشته، حساب های اعضای هیئت های تدریس و پژوهشگران دانشگاه های مختلف در شبکه های اجتماعی دنبال می شود و اتهاماتی مبنی بر سامی ستیزی به آنها وارد می شود، اما اخیرا این کار به کلاس های درس، دوره ها و سخنرانی های اساتید هم کشیده شده است.»

به گفته یکی از منابع دانشگاهی، گروه های جاسوسی و نظارت شکوائیه هایی علیه پژوهشگران و اعضای هیئت های علمی ارائه داده اند که آینده شغلی شان در دانشگاه را تهدید می کند. در همین راستا، عضو هیئت علمی دانشگاه کنتیکت تصریح کرد که به طور ناگهانی متوجه «بازجویی غیر رسمی» ریاست دانشکده از خود به خاطر شکوائیه ارائه شده علیهش شده است که در آن به سخنان مطرح شده در جریان یکی از تدریس هایش درباره جنگ عربی اسرائیلی اشاره شده بود. وی خاطر نشان کرده است که در پاسخ به این مساله گفته است که خودش یهودی است و چندین بار به فلسطین اشغالی سفر کرده است و برخی اعضای خانواده اش همانجا زندگی می کنند. این استاد دانشگاه کنتیکت سپس از حضور دانشجویانی که مطالب کلاس را به ریاست دانشگاه منتقل می کنند، گلایه و خاطر نشان کرده است که بارها شاهد تلاش این دانشجویان برای بر هم زدن جلسات درس در صورت ناخوشایند بودن مطالب درسی بوده است.

یک شخصیت دانشگاهی دیگر اتفاقات روی داده را «بحرانی خطرناک» توصیف کرده است «که تنها باعث ضربه خوردن آمریکا در عرصه سیاسی می شود، بلکه به اعتبار اخلاقی و آزادی های دانشگاهی نیز ضربه می زند.» وی خاطر نشان می کند که «تو اجازه داری که از لحاظ آکادمیک از آمریکا انتقاد کنی، اما اجازه انتقاد از اسرائیل را نداری و طبقه سیاسی که طی چندین دهه شکل گرفته است، سلطه رژیم صهیونیستی بر موسسات آکادمیک آمریکا را نهادینه کرده است و این کار به آینده دانشگاه ها که آزادی های آکادمیک را مایه عزت و افتخار خود می دانستند، ضربه می زند و تداوم استفاده از اتهام سامی ستیزی برای سرکوب شخصیت های دانشگاهی تاثیر زیادی بر دانشگاه ها و دانشجویان خواهد داشت.»

دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور جدید آمریکا و اعضای جمهوری خواه کنگره اعلام کرده اند که دانشجویان خارجی را که در تظاهرات های حمایت از فلسطین شرکت کنند، اخراج خواهند کرد و بودجه دانشگاه هایی که دانشجویان یا اعضای هیئت علمی شان به «سامی ستیزی» متهم شوند، از خزانه دولت فدرال قطع خواهد شد.

پرفسور «کورنیل وست» نامزد سابق ریاست جمهوری از دانشگاه هاروارد در سال 2021 به خاطر اعترافش به حمایت از فلسطین از شغل خود استعفا داد و در آن زمان تصریح کرد که «سخن گفتن درباره اشغالگری اسرائیل در فلسطین مساله ای ممنوعه در محافل آکادمیک شده است.»

پلیس آمریکا طی یک سال گذشته نزدیک به 3 هزار دانشجو را به خاطر تظاهرات در داخل دانشگاه ها علیه تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه بازداشت کرده و تعدادی از روسای دانشگاه ها مانند کلمبیا و پنسیلوانیا را که اعضای کنگره خواستار اخراج تعدادی از دانشجویان و اعضای هیئت های علمی و نیز محدود کردن آزادی های دانشگاهی در دانشگاه هایشان شده بودند، بارها تحت بازجویی قرار داده اند.

لینک کوتاه:

کپی شد