یک ژنرال صهیونیست تاکید کرد جنگ در نوار غزه با نقطه پایانی و قطعی فاصله داشته و حماس همچنان از قدرت سیاسی، مدیریتی و نظامی برخوردار است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین مئیر بن شباط افسر سابق اطلاعاتی ارتش رژیم صهیونیستی با انتشار مقالهای در روزنامه اسرائیل هایوم اعلام کرد: حماس ضربات زیادی در جنگ متحمل شده اما این به معنای پایان کار این جنبش نیست.
وی افزود: حماس همچنان عامل اصلی قدرت در نوار غزه است و هزاران نفر از نیروهای رزمی و فعالان در عرصههای مختلف تحت کنترل آن هستند که اگر چه ممکن است هم اکنون در یک چارچوب نظامی سازمان یافته فعالیتی ندارند اما ظرفیتی نهفته برای حماس به شمار رفته و در انتظار روز پس از جنگ هستند.
در ادامه این مقاله آمده است: اگر چه ارتش موفقیتهایی علیه حماس به دست آورده اما میتوان این گونه ارزیابی کرد که حماس همچنان کیلومترها از تونلهای خود را در اختیار دارد که میتواند بعدها از آنها استفاده کند، علاوه بر آنکه تجهیزات جنگی متعددی نیز دارد و شاید همچنان از قدرت لازم برای تولید بمب و مهمات نیز برخوردار باشد.
این ژنرال صهیونیستی تاکید کرد: مردان حماس نیروهای در هر جایی که «اسرائیل» حضور نظامی نداشته باشد کنترل امور را به دست میگیرند، علاوه بر آنکه کنترل بخش زیادی از کمکهای بشردوستانه وارد شده به نوار غزه نیز در اختیار آنهاست.
در ادامه این مقاله به موفقیت رهبران حماس در ایجاد هماهنگی میان همه نیروهای خود در تمام سطوح و نحوه اداره مذاکرات تبادل اسرا اشاره کرده و آن را حاکی از وجود هماهنگی میان رهبران میدانی و خارجی قلمداد کرد.
بن شباط ادامه داد: قدرتی که هم اکنون برای حماس باقی مانده در کنار تسلط عمیق آن بر ساختار حکمرانی و ساختارهای زندگی در غزه ایمان رهبران این گروه را به این مساله تقویت کرده که دوران حماس در غزه به پایان نرسیده است.
وی افزود: حماس به دستاوردهای خود در توافق تبادل اسرا، تحقق آتش بس، خروج نیروهای اسرائیلی از غره، بازگشت آوارگان، بازسازی این منطقه و آزادی هزاران اسیر فلسطینی از زندانهای اسرائیلی امیدوار است.
در بخش دیگری از این مقاله میخوانیم: چنین شرایطی به رهبران حماس اجازه خواهد داد به نقطه شروع جدیدی برای بازسازی این جنبش دست یابند و مساله اسرا نیز امید حماس برای باقی ماندن در موضع قدرت در غزه را برای پس از دوران جنگ تقویت میکند.
لازم به ذکر است مئیر بن شباط از جمله فرماندهانی بود که اعتقاد داشت ارتش رژیم صهیونیستی باید عملیات نظامی را در نوار غزه شدت بخشیده و هدف قرار دادن جنبش حماس را ادامه دهد و رهبران آن در داخل و خارج از فلسطین را ترور کند و ساختارها و ظرفیتهای حکمرانی حماس در غزه را ویران نماید.