چهارشنبه 30/آوریل/2025

ممنوعیت فعالیت”آنروا”.. تصمیمی در راستای نابودی شاهد نكبت

شنبه 4-ژانویه-2025

به نظر می‌رسد که قطار زمان به سرعت در حال حرکت است و هر ساعتی که می‌گذرد ما را بیشتر به اجرایی شدن تصمیم اشغالگران برای ممنوع کردن فعالیت‌های آژانس امداد و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در پایان ماه ژانویه نزدیک می‌کند، در حالی که اوضاع به شدت تاریک و به خطرناک‌ترین حد از زمان نكبت 1948 رسیده است.

هشدارهای سازمان ملل و درخواست‌ها برای عقب‌نشینی
سازمان‌های حقوق بشری و بین‌المللی نسبت به خطرات جدی که اجرایی شدن تصمیم “اسرائیل” برای توقف فعالیت‌های آژانس آنروا به همراه خواهد داشت، هشدار داده‌اند. این تصمیم می‌تواند میلیون‌ها آواره فلسطینی را در کرانه باختری، غزه، اردن، لبنان و سوریه تحت تاثیر قرار دهد.
آژانس آنروا امروز، شنبه، هشدار داد که زمان برای اجرای تصمیم “اسرائیل” برای توقف فعالیت‌های این سازمان در حال اتمام است و این امر مانع از ارائه خدمات این آژانس به میلیون‌ها آواره فلسطینی در غزه و کرانه باختری، از جمله شرق قدس خواهد شد.
این هشدار توسط مدیر ارتباطات و رسانه‌های “آنروا”، جولییت توما، در مصاحبه‌ای با رادیو و تلویزیون ایرلند (RTE) بیان شد و آژانس این اظهارات را در حساب رسمی خود در پلتفرم “ایکس” منتشر کرد.
این هشدار یک ماه پیش از اجرایی شدن تصمیم “اسرائیل” در پایان ژانویه جاری، و بعد از رای‌گیری در کنست رژیم صهیونیستی در اکتبر گذشته، صادر شده است.
توما اظهار داشت: “زمان در حال گذر است تا منع فعالیت احتمالی بر آنروا اعمال شود، که مانع از ارائه خدمات اساسی این آژانس به میلیون‌ها آواره فلسطینی در غزه، کرانه باختری و شرق قدس خواهد شد.”
او تأکید کرد که “سازمان ملل متحد برنامه‌ای برای جایگزینی آنروا در فلسطین ندارد و کنست باید از تصمیم خود برای توقف فعالیت‌های این سازمان عقب‌نشینی کند.”
در 28 اکتبر گذشته، کنست رژیم صهیونیستی به طور نهایی تصمیم به توقف فعالیت‌های آنروا در اراضی اشغالی گرفت و این تصمیم قرار است پس از سه ماه از زمان رای‌گیری، یعنی پایان ژانویه 2025 به مرحله اجرا درآید.
“آنروا” در سال 1949 به‌عنوان یک سازمان زیرمجموعه سازمان ملل متحد تأسیس شد تا به آوارگان فلسطینی کمک کند تا زمانی که حل عادلانه‌ای برای مسئله آنها پیدا شود. این سازمان عملیات خود را در اول ماه مه 1950 آغاز کرد.

خطرات بزرگ
علی هویدی، رئیس هیئت “302” دفاع از حقوق آوارگان فلسطینی، اعلام کرد که قانون ممنوعیت فعالیت‌های “آنروا” از 28 ژانویه اجرایی خواهد شد.
او اشاره کرد که تا کنون تصمیم اجرایی برای توقف فعالیت‌های این آژانس در غزه یا کرانه باختری و دیگر مناطق اشغالی اتخاذ نشده است.
هویدی همچنین گفت: “آنروا همچنان مسئولیت‌های خود را انجام می‌دهد و اطلاعات کافی درباره چگونگی جایگزینی این سازمان توسط “اسرائیل” وجود ندارد.”
او هشدار داد که در صورت اجرایی شدن قانون کنست که در اکتبر گذشته به تصویب رسید، “اآنروا قادر به ادامه فعالیت‌های خود در مناطق تحت کنترل “اسرائیل” نخواهد بود، که شامل بستن دفاتر و حساب‌های بانکی آن نیز می‌شود.”
هویدی افزود که این آژانس خدمات اساسی را به حدود 5.9 میلیون فلسطینی ارائه می‌دهد، از جمله غذا، مسکن، مراقبت‌های پزشکی و خدمات آموزشی و حرفه‌ای. او همچنین به این نکته اشاره کرد که “اسرائیل” در سال‌های اخیر به طور مداوم تلاش کرده تا این آژانس را هدف قرار داده و تصویر آن را مخدوش کند.
او تأکید کرد که لغو نقش “آنروا” در این زمان حساس و در شرایط دشوار کنونی به طور حتم به پیامدهای انسانی وخیمی منجر خواهد شد و رنج آوارگان را به ویژه در غزه که از سوی رژیم صهیونیستی به شدت ویران شده است، بیشتر خواهد کرد. بخش بزرگی از ساکنان غزه به کمک‌های انسانی وابسته هستند.

لغو وضعیت پناهندگی
هویدی همچنین به خطر سیاسی که تصمیم “اسرائیل” برای جستجوی جایگزین‌هایی به‌جای “آنروا” می‌زند، اشاره کرد و گفت که این تصمیم به معنای لغو وضعیت پناهندگی فلسطینی‌ها و نابودی مسئله فلسطین به‌عنوان محور اصلی قضیه است.
او از جامعه بین‌المللی و سازمان‌های حقوق بشری خواست تا برای توقف این نقض‌های مداوم علیه آوارگان فلسطینی وارد عمل شوند و تأکید کرد که نیاز است تا تحرکات مردمی، رسانه‌ای و دیپلماتیک برای تأثیرگذاری بر تصمیم‌گیرندگان سازمان ملل متحد صورت گیرد تا حقوق آوارگان فلسطینی حمایت و آژانس از تلاش‌های تصفیه‌طلبانه محفوظ بماند.

تشویش‌ها درباره پیامدهای اجرای قانون منع فعالیت
در همین راستا، روزنامه “نیویورک تایمز” هشدار مقامات سازمان ملل را درباره پیامدهای فاجعه‌بار اجرای تصمیم “اسرائیل” برای منع فعالیت‌های “آنروا” در غزه و کرانه باختری منتشر کرد، که ممکن است منجر به توقف تقریباً کامل عملیات این آژانس در این مناطق شود.

مسئولین آنروا تأکید کردند که این سازمان به طور روزانه با ارتش “اسرائیل” همکاری می‌کند، به‌ویژه هنگام توزیع کمک‌ها یا جابجایی کارکنان خود در اراضی فلسطینی. در صورت توقف این همکاری‌ها، جان کارکنان “آنروا” در خطر خواهد بود و عملیات امدادی به شدت دشوار خواهد شد.
جیمی مک‌گولدریک، مسئول سابق سازمان ملل که بر عملیات انسانی در غزه و کرانه باختری نظارت داشت، نیز گفت: “اگر هدف “اسرائیل” توقف توانایی ما در نجات جان‌ها است، باید از خود بپرسیم که انگیزه و هدف نهایی از این کار چیست.”
او تأکید کرد که عملیات “آنروا” در غزه و کرانه باختری شریان حیات میلیون‌ها فلسطینی است که به خدمات اساسی آن از جمله آموزش، مراقبت‌های بهداشتی و کمک‌های غذایی وابسته‌اند.

تشدید بحران‌ها
روزنامه‌ها و سایت‌های خبری جهانی درباره پیامدهای توقف فعالیت‌های “آنروا” هشدار داده‌ و تاکید کردند که این تصمیم ممکن است بحران‌های انسانی در غزه و کرانه باختری را شدت بخشد.
براساس گزارشی از “وال استریت ژورنال”، “آنروا” ممکن است در عرض یک ماه قادر به ارائه خدمات خود در کرانه باختری و غزه نباشد، زیرا هدف قوانین جدید “اسرائیل” به فلج کشاندن این آژانس است.
این گزارش همچنین تأکید دارد که منع فعالیت آنروا، به بحران اقتصادی در کرانه باختری دامن خواهد زد و احتمالا به ناآرامی‌های سیاسی بیشتر منجر خواهد شد. در غزه، توقف فعالیت‌های “آنروا” تهدیدی برای نابودی شبکه‌های کمک‌رسانی است که وارد کردن کمک‌های انسانی به این منطقه را که قبلاً از جنگ و قحطی رنج می‌برد، سخت‌تر خواهد کرد.
این تحرکات نگرانی‌هایی را درباره فروپاشی خدمات اساسی “آنروا” که به آوارگان فلسطینی ارائه می‌شود، ایجاد کرده است.

لینک کوتاه:

کپی شد