احمد الحیله نویسنده و تحلیلگر سیاسی معتقد است طرح ترامپ برای آواره کردن فلسطینیان نوار غزه نوعی پاکسازی نژادی و تبرئه اشغالگران از جنایت نسل کشی و مقدمهای برای اخراج فلسطینیها از کرانه باختری و در نهایت حل و فصل مساله فلسطین است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین این تحلیلگر فلسطینی پیشنهاد ترامپ را برآمده از ذهنیت استعماری قرن نوزدهم توصیف کرد.
وی افزود ملت فلسطین ایده آمریکایی برای نوار غزه و الحاق کرانه باختری به اراضی اسرائیلی را با شکست مواجه خواهند کرد چنانچه توافق قرن ترامپ را به شکست کشاندند.
این تحلیلگر ادامه داد غرور ترامپ و جهل وی نسبت به تاریخ منطقه همه محاسبات آنها با شکست مواجه خواهد کرد و نزاعی وجودی به راه خواهد انداخت که اشغالگران اسرائیلی در آن موفقیتی ندارند.
در همین رابطه عماد عواد دیگر نویسنده و تحلیلگر فلسطینی اعتقاد دارند این پیشنهاد ترامپ بسیار خطرناک بوده و با توجه به شرایط داخلی فلسطین آینده بسیار بدی خواهد داشت چرا که هم اکنون در غزه موانع زیادی برای بازسازی آن و سوق دادن فلسطینیان به مهاجرت از این منطقه وجود دارد و این پروژه در نهایت با شکست مواجه خواهد شد.
این تحلیلگر فلسطینی افزود حتی اگر نیمی از مردم غزه از این منطقه مهاجرت کنند نباید فراموش کنیم که روزگاری این منطقه با ۴۰۰ هزار نفر جمعیت نیز معضلی جدی برای اشغالگران بوده است.
عواد ادامه داد ایده تسلط بر غزه ناشی از فقدان دیدگاه صحیح نسبت به این منطقه و شرایط آن است.
همچنین عامر الهزیل دیگر نویسنده و تحلیلگر سیاسی فلسطینی تاکید کرد وعده بالفور در سال ۱۹۱۷ کشور ادعایی یهودی را تشکیل داد و به نکبت فلسطینی منتهی شد اما هم اکنون حدود ۸ میلیون فلسطینی میان بحر تا نهر زندگی میکنند و وعده ترامپ در سال ۲۰۲۵ به دنبال اخراج آنان از این مناطق برای تشکیل یک کشور ادعایی کاملاً یهودی میان نهر تا بحر است.
این تحلیلگر فلسطینی افزود اگر این طرح موفق شود تازه آغاز کار است و پس از آن نوبت کرانه باختری میرسد و بعد از آن عربهای داخل اراضی اشغالی ۱۹۴۸، لذا آنان به دنبال تصحیح خطای تاریخی جنبش صهیونیسم در سالهای ۱۹۴۸ و ۱۹۶۷ هستند.
الهزیل خواستار برخورد جدی و همه جانبه با این تهدیدات شده و افزود همه فلسطینیان باید طرح ترامپ را جدی بگیرند چرا که در صورت موفقیت آن نکبت دوم محقق شده و برای همه فلسطینیان بسیار خطرناک است و در واقع سرنوشت غزه برای همه فلسطینیان حاضر در اراضی فلسطینی و فلسطینیان ساکن در دیگر کشورها بسیار تعیین کننده است و به نوعی تعیین کننده سرنوشت مساله فلسطین است.