پنج شنبه 01/می/2025

محکومیت گسترده اظهارات ترامپ در مورد غزه توسط نهادهای آمریکایی و بین‌المللی

چهارشنبه 12-فوریه-2025

بیش از ۹۰ سازمان آمریکایی و بین‌المللی در بیانیه‌ای اظهارات دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر تصمیم او برای کوچاندن فلسطینی‌ها از نوار غزه و تصرف این منطقه توسط آمریکا را محکوم کردند.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، سازمان‌های امضا کننده این بیانیه، از جمله شورای روابط اسلامی آمریکایی (CAIR)، “پزشکان علیه نسل‌کشی”، “اتحادیه دموکرات‌های پیشرو”، “یهودیان برای صلح”، “کلیساها برای صلح” و “خانواده‌های ۱۱ سپتامبر برای فردای صلح‌آمیز”، تاکید کردند که این اظهارات به طور آشکار نشان‌دهنده دعوت به پاکسازی نژادی است که نقض قوانین بین‌المللی محسوب می‌شود.

این سازمان‌ها اظهار داشتند که اظهارات ترامپ نقض کنوانسیون چهارم ژنو است که در ماده ۴۹ آن آمده است: «نقل‌وانتقال اجباری افراد یا گروه‌ها و همچنین اخراج افراد تحت حفاظت از اراضی اشغالی به اراضی اشغالگر یا هر کشور دیگری، چه اشغالی باشد یا نه، تحت هیچ شرایطی مجاز نیست».

سازمان‌های امضا کننده تاکید کردند که اجرای این سیاست‌ها پاکسازی نژادی خواهد بود. آن‌ها به شدت هرگونه تلاش برای کوچاندن اجباری فلسطینی‌ها را رد کردند.

آن‌ها همچنین خاطر نشان کردند: غزه که بیش از ۲ میلیون فلسطینی در آن زندگی می‌کنند، به دلیل محاصره و حملات پیوسته با بحران‌های انسانی روبروست. آن‌ها از جامعه بین‌المللی خواستند که با هرگونه تلاشی برای تغییر اجباری نقشه جمعیتی این منطقه مقابله کند.

در بیانیه آمده است: «ما به شدت مخالف هرگونه تلاش یا ابتکار، و هرگونه دعوت به کوچ اجباری فلسطینی‌ها از غزه هستیم و از بیانیه صادر شده توسط مصر، اردن، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، تشکیلات خودگردان فلسطین و اتحادیه عرب حمایت می‌کنیم که این اقدامات را به طور قاطع رد کرده‌اند».

این سازمان‌ها همچنین اظهار داشتند که آمریکا هیچ‌گونه حقی برای اعمال تصمیمات خود بر مردم فلسطین در غزه و مجبور کردن کشورهای دیگر به مشارکت در کوچاندن آن‌ها ندارد. آن‌ها افزودند که هر گونه کوچاندن موقت ممکن است به تبعید دائمی تبدیل شود.

سازمان‌های مذکور افزودند: هرچند ما موافقیم که تأمین نیازهای فوری انسانی مردم غزه به دلیل ویرانی گسترده‌ای که “اسرائیل” ایجاد کرده، ممکن است دشوار باشد، اما تأکید می‌کنیم که اگر تأمین خدمات ضروری در داخل غزه ممکن نباشد، ساکنان آن باید بتوانند به این خدمات در داخل مرزهای تاریخی فلسطین دسترسی پیدا کنند و حق بازگشت آن‌ها باید تضمین شود.

آن‌ها نگرانی خود را از تشدید خشونت‌ها از سوی شهرک‌نشینان و نظامیان اسرائیل در کرانه باختری که منجر به شهادت ده‌ها فلسطینی شده، ابراز کرده و تاکید کردند که این اقدامات بخشی از استراتژی است که هدف آن غیرقابل سکونت کردن غزه و سایر مناطق فلسطینی در فلسطین تاریخی برای فلسطینی‌ها است، و این به نوبه خود به فرایند پاکسازی نژادی کمک می‌کند.

این سازمان‌ها در بیانیه خود تاکید کردند که “فلسطین سرزمین مردم فلسطین است و هرگونه مشارکت در کوچاندن آن‌ها یا تسهیل و حمایت از این روند، نقض تمام اصول حقوق بین‌الملل است، سیستم بین‌المللی مبتنی بر قوانین را تضعیف می‌کند، شهرت جهانی آمریکا را نابود می‌کند و اقدامی غیراخلاقی است.

لینک کوتاه:

کپی شد