چهارشنبه 30/آوریل/2025

اسامه حمدان: پروژه ترامپ موفق نخواهد شد و تجربه سال 48 تکرار نخواهد شد

یکشنبه 16-فوریه-2025

یک رهبر جنبش مقاومت اسلامی «حماس» تاکید کرد که طرح دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا درباره کوچاندن ملت فلسطین و خالی کردن نوار غزه از حضور ساکنانش کاملا همسو با پروژه صهیونیستی است که دولت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی قبل از 2 سال پیش مطرح کرده بود.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، «اسامه حمدان» در حاشیه حضورش در برنامه «باشگاه الجزیره» در دوحه، در گفتگو با خبرگزاری الجزیره خاطر نشان کرد که ملت فلسطین تجربه مهاجرت پس از فاجعه اشغال سال 1948 را که درس های تلخی از آن گرفت، تکرار نخواهد کرد و با چنگ و دندان از سرزمین و وطن خود دفاع می کند و پروژه ترامپ با موفقیت همراه نخواهد شد.

وی افزود: جنبش حماس هیچ فشاری را قبول نخواهد کرد و تجربه ثابت کرده است که این جنبش در منازعه با دشمن هیچ امتیاز اساسی نداده است. این رهبر حماس تصریح کرد که آینده مقاومت امیدوار کننده است و با وجود درد و رنج ها و جراحت ها و فداکاری های ناگزیر در راه تحقق هدف والاتری به نام آزادسازی قدس، روند رو به رشدی را تجربه می کند.

حمدان تاکید کرد که بعید نیست رژیم صهیونیستی پس از آزادسازی اسرای صهیونیست، تجاوزاتش را علیه نوار غزه از سر بگیرد و هر رفتاری از دشمن صهیونیستی قابل انتظار است و حماس خود را برای هر گزینه احتمالی آماده کرده است.

در زیر متن کامل این گفتگو از نظر خوانندگان محترم می گذرد:

  • برداشت شما از تهدیدات دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا مبنی بر کوچاندن اهالی غزه چیست؟ آیا این یک پروژه حقیقی است که وی برای تحقق آن تلاش می کند؟
  • این تهدیدات و شعارهای ترامپ کاملا همسو با پروژه صهیونیستی است که دولت نتانیاهو بیش از دو سال پیش مطرح کرد و در برنامه دولتی به کوچاندن فلسطینیان اشاره کرد؛ به طوری که وزیر دارایی رژیم صهیونیستی مدعی شده بود که راز پایداری این رژیم طی 76 سال گذشته کوچاندن فلسطینیان ساکن اراضی اشغالی سال 1948 است و برای تداوم بقا باید دست به پروژه جدیدی برای کوچاندن فلسطینیان زد.

اما من معتقدم که کسی که چنین پروژه ای مطرح می کند، دو چیز را نمی فهمد. مساله نخست؛ اینکه ماهیت منازعه و تغییر و تحولات جدید را نمی فهمد و مساله دوم اینکه ماهیت ملت فلسطین فلسطین را که اجازه تکرار تجربه کوچ سال 48 را نخواهد داد، نمی فهمد. این ملت درس سختی از حادثه مذکور گرفته است و با چنگ و دندان از سرزمین و وطن خود دفاع می کند و از همین رو، من معتقدم که این پروژه با موفقیت همراه نخواهد شد؛ چرا که ملت فلسطین به پایداری خود ادامه می دهد؛ همان طوری که جنبش حماس چنین چیزی را قبول نمی کند و موضع سیاسی کلی فلسطین مخالف پروژه کوچاندن فلسطینیان است.

  • این شما قبول دارید که هدف از این طرح، اعمال فشار علیه جنبش حماس برای امتیازدهی است؟ آینده این جنبش را چطور می بینید؟
  • تجربه مذاکرات یک سال کامل نشان داده است که فشار برای ارائه امتیازات اساسی درباره محور اصلی منازعه با دشمن مساله ای غیر قابل قبول از طرف جنبش حماس است که طی دوره گذشته ثابت کرده است که با وجود تجاوزات، بمباران های بی وقفه و تجاوز بیش از 15 ماهه همچنان به اصول خود پایبند است و در عرصه نبرد شکست نخواهد خورد، بلکه پیروزمندانه از آن خارج خواهد شد.

در هر مرحله، همه درباره آینده مقاومت می پرسند و ما می گوییم که آینده مقاومت درخشان است و اگر نگاهی به مسیر کلی مقاومت در فلسطین از دهه 80 قرن گذشته تا به امروز بیاندازیم، می بینیم که با وجود درد و رنج ها، زخم های وارد شده و فداکاری های صورت گرفته، سیر صعودی را تجربه کرده است و ان شاء الله ما را به هدفمان که همان آزادسازی قدس است، خواهد رساند.

  • برخی معتقدند که رژیم صهیونیستی سعی در مبادله اسرا را دارد تا بعد دوباره جنگ را از سر بگیرد. ارزیابی شما درباره این نظر چیست؟
  • به نظر من هر رفتاری از سوی دشمن صهیونیستی محتمل است و از همین رو، ما خودمان را برای تمامی احتمالات آماده کردیم و تجارب طولانی در مقابله با رژیم صهیونیستی داریم که درس ها و عبرت های زیادی درباره نحوه تعامل با موقعیت های دشوار گرفته ایم و می دانیم که چطور از این موقعیت ها، دستاوردهایی به سود مساله و آرمان امت عربی کسب کنیم. ما صاحبان یک آرمان عادلانه هستیم و تا زمانی که به حقوق مشروع خود دست پیدا نکنیم، عقب نخواهیم نشست و در نتیجه، ما کاملا می دانیم که با چه تفکری مواجه هستیم.
  • چه انتظاری از اجلاس آتی سران عرب دارید؟
  •  از این اجلاس دو مساله اساسی را انتظار دارم: نخست؛ مخالفت با ایده های آمریکایی و صهیونیستی درباره کوچاندن فلسطینیان و دوم؛ اتخاذ موضع عربی در حمایت از حقوق و مقاومت ملت فلسطین و برنامه بازسازی نوار غزه با کمک طرف های عربی. ما آماده همکاری برای کمک به اجرای این طرح هستیم؛ چرا که در نهایت خواهان تحقق منافع ملت فلسطین هستیم و از سوی دیگر، ادامه دهنده راه همین امت عربی هستیم که باید در کنار ما بایستد و از حقوق مشروع ما حمایت کند و این انتظاری است که ما از آنها داریم.
  • رژیم صهیونیستی در حال حاضر بر روی کرانه باختری متمرکز شده است. این رژیم چه هدفی را در آنجا دنبال می کند؟
  • پروژه راهبردی رژیم صهیونیستی سیطره بر کرانه باختری است که از مدت ها قبل به مناطق «ألف، ب و ج» تقسیم شده است. رژیم صهیونیستی سعی در الحاق کرانه باختری را دارد و گام به گام این برنامه را پیش خواهد برد و تا زمانی که طرف های فلسطینی در قالب پروژه ملی مقاومت درصدد مقابله با این طرح صهیونیستی برنیایند، خطرات بسیار بزرگی متوجه کرانه باختری خواهد شد و از همین رو، وضعیت کنونی ایجاب می کند که با دستیابی به توافق ملی، درصدد مقابله با طرح های صهیونیستی هم در کرانه باختری و نوار غزه بر بیاییم.
  • آیا انتظار دارید که مرحله دوم توافق آتش بس به زودی به نتیجه برسد؟
  •  ما در جنبش حماس از طرف خودمان اهتمام زیادی به این مساله مبذول می داریم که این مرحله از توافق بر اساس معیارهای طرف فلسطینی به نتیجه برسد و به نظر من، گزینه های طرف صهیونیستی ساده نیستند؛ بدین معنا که پس از اجرای مرحله نخست، به این راحتی نمی تواند از توافق خارج شود؛ چرا که جلوی مردمش در حالت اجبار قرار گرفته است که پس از بازگشتن تعدادی از اسرای صهیونیست نزد خانواده هایشان، توافق آتش بس را تا آزادی تمامی اسرای خود پیش ببرد و در نتیجه همیشه از داخل جامعه صهیونیستی برای ادامه این توافق تا پایان تحت فشار قرار دارد و ما به عنوان جنبش حماس از طرف خودمان به این توافق پایبند هستیم و امیدواریم که طرف صهیونیستی هم به هیچ وجه آنرا نقض نکند.
  • آینده آشتی ملی میان حماس و فتح را چطور ارزیابی می کنید و چه موانعی بر سر راه آن قرار دارد؟
  • اعتقاد دارم که ما به طرحی عمیق تر از آشتی نیاز داریم. ما نیازمند ساماندهی اوضاع داخلی فلسطین بر اساس پروژه ملی مشخص و معین هستیم و آن احیای پروژه اصیل آزادسازی و بازگشت آوارگان است که برنامه اصیل سازمان آزادی بخش فلسطین است.

از نظر من، مانع اساسی بر سر راه آشتی ملی این است که برخی احساس می کنند از طریق مذاکره با دشمن، فرصت سیاسی برای خود کسب می کنند و من گمان می کنم که پس از نبرد طوفان الاقصی مشخص شده است که هیچ فرصت سیاسی در برابر دشمن وجود ندارد.

  • درباره کمیته حمایت اجتماعی در غزه صحبت کنید. نتیجه بحث ها به کجا رسید؟
  •  تا این لحظه، این کمیته یکی از گزینه های روی میز برای اداره امور نوار غزه طی مرحله موقتی بازسازی غزه است تا زمینه برگزاری انتخابات فراگیر در فلسطین فراهم شود و همچنان این ایده به قوت خود باقی و مطرح است.

لینک کوتاه:

کپی شد