اظهارات اخیر استیو ویتکوف فرستاده ویژه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و خاورمیانه نوعی عقب نشینی از طرح اعلامی ترامپ برای اخراج ساکنان نوار غزه شمار میرود که پس از موج گستردهای از مخالفتها از سوی متحدان عرب و اروپایی آمریکا رخ داده است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین ویتکوف اعلام کرد: لازمه بازسازی غزه پاکسازیهای گسترده مناطق ویران شده و داشتن طرحهای بزرگ است، این به معنای آن نیست که ما باید طرحی برای تخلیه منطقه ارائه کنیم، هنگامی که رئیس جمهور ترامپ در این خصوص صحبت کرد افکار همه را درگیر کرده تا برای ارائه طرحی قانع کننده برای این منطقه فکر کنند تا بهترین راهکار برای ملت فلسطین و ساکنان غزه ارائه شود.
در پی این سخنان رسانههای صهیونیستی از عقب نشینی آمریکا از طرح خود برای غزه خبر میدهند به طوری که سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد: ویتکوف عقب نشینی قابل توجهی از طرح ترامپ برای نوار غزه انجام داده است. این رسانه اسرائیلی به نقل از وی اعلام کرد: هدف از طرح رئیس جمهور ترامپ واداشتن دیگران به بحث و گفتگو در این خصوص بوده است.
این رسانه عبری زبان تاکید کرد: اظهارات روز گذشته ویتکوف نشان از تغییر رویکرد آمریکا دارد چرا که تاکید کرد طرح ترامپ برای اخراج فلسطینیان نیست بلکه هدف آن ایجاد بحث و بررسی برای پیدا کردن بهترین راهکار برای مردم فلسطین بوده است.
وی در کنفرانس سرمایهگذاری سعودی که در میامی آمریکا برگزار شد افزود: سوال مهم در خصوص طرح ترامپ این است که آیا فلسطینیان میخواهند در غزه زندگی کنند یا ترجیح میدهند به مکان بهتر دیگری منتقل شوند؟ سخن فقط در مورد سرزمین نیست بلکه در مورد کیفیت زندگی مردم است.
ویتکوف ادامه داد: اظهارات ترامپ در مورد تخلیه غزه به اشتباه درک شده است چرا که رئیس جمهور آمریکا تلاش میکند راهکارهای جدیدی به جای تکرار راهکارهای گذشته که در ۵۰ سال قبل هیچ نتیجهای نداشته است، پیدا شود.
این رسانه صهیونیستی اعلام کرد: فشارهای بین المللی و انتقادات شدید واشنگتن را به اتخاذ لحن بسیار ملایم سوق داده به طوری که ویتکوف هدف طرح ترامپ برای غزه را تنها برانگیختن بحث و بررسیها در خصوص پیدا کردن بهترین راهکار به منظور بهبود زندگی فلسطینیان توصیف میکند و نه طرحی برای اخراج اجباری مردم این منطقه.
این شبکه عبری زبان افزود: تغییر گفتمان قاطع برای تخلیه غزه به گفتمان انتخاب بهترین گزینهها نشان دهنده آن است که دولت آمریکا حجم مخالفتهای بین المللی با این طرح را متوجه شده است به خصوص مخالفت کشورهای عربی مانند مصر و اردن که نسبت به تلاش برای تغییرات جمعیتی در غزه به شدت هشدار دادهاند.