پنج شنبه 01/می/2025

اندونزی کمپین 200 میلیون دلاری برای کمک به غزه در رمضان راه‌اندازی کرد

پنج‌شنبه 27-فوریه-2025

دولت اندونزی با همکاری نهادهای بشردوستانه و اجتماعی کمپینی با عنوان “همبستگی، تعامل واقعی و امیدی نو” برای جمع‌آوری بیش از 200 میلیون دلار در ماه رمضان به منظور کمک به فلسطین، به‌ویژه غزه و بازسازی این منطقه آغاز کرده است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، “انیس متی” معاون وزیر خارجه اندونزی در امور جهان اسلام تاکید کرد که کشورش با جمعیتی بیش از 270 میلیون نفر، بزرگ‌ترین کشور اسلامی از نظر جمعیت است و به دنبال تقویت دیپلماسی بشردوستانه خود در حمایت از فلسطین است. اندونزی، در کنار ترکیه و عربستان، یکی از سه کشور مسلمان حاضر در 20 اقتصاد برتر جهان است و انتظار می‌رود در دهه‌های آینده به یکی از بزرگ‌ترین اقتصادهای جهانی تبدیل شود.
وی تأکید کرد که کمک‌های مردم اندونزی به فلسطین یک وظیفه انسانی، دینی و حتی تعهدی قانونی در قانون اساسی کشور محسوب می‌شود. این حمایت همچنین یکی از اولویت‌های “پرابوو سوبیانتو”، رئیس‌جمهور جدید اندونزی است که از زمان ورود به قدرت در اکتبر 2023 بر تعهد کشورش به مساله فلسطین تاکید کرده است.
*تلاش برای هماهنگی و افزایش تأثیرگذاری کمک‌ها
این کمپین که در وزارت خارجه اندونزی در جاکارتا راه‌اندازی شد، در تلاش است تا کمک‌های بشردوستانه را به‌صورت منسجم و هماهنگ پیش ببرد. ده‌ها سازمان غیردولتی اندونزیایی و همچنین نهادهای رسمی دینی در این طرح مشارکت دارند.
“سوریا رحمان” از مجمع بشردوستانه اندونزی، اعلام کرد که این کمپین تلاش دارد همه سازمان‌های کمک‌رسان را در راستای یک هدف مشترک هماهنگ کند. بر اساس گزارش‌ها، از دسامبر 2023 تا ژانویه 2025، تنها سازمان‌های زکات و صدقه اندونزی بیش از 131 میلیارد روپیه (معادل 8.5 میلیون دلار) کمک مالی برای غزه جمع‌آوری کرده‌اند. در همین حال، “زینول البحر” از سازمان زکات دولتی اندونزی اعلام کرد که این سازمان 350 میلیارد روپیه (معادل 21.8 میلیون دلار) برای کمک به بازسازی غزه جمع کرده است.
لزوم همکاری سازمان‌یافته برای کمک به فلسطین
“سودارنوتو عبدالحکیم” نماینده شورای علمای اندونزی در مراسم آغاز این کمپین تأکید کرد که حمایت از فلسطین نه‌تنها یک تعهد اسلامی و انسانی است، بلکه نیازمند همکاری گسترده میان نهادهای رسمی و مردمی است. وی اشاره کرد که کمک‌های اندونزی از 7 اکتبر 2023 تاکنون متوقف نشده و برای افزایش تأثیرگذاری آن، نیاز به هماهنگی و برنامه‌ریزی بهتر وجود دارد.
“عبدالقادر جیلانی” مدیر امور آسیا، اقیانوسیه و آفریقا در وزارت خارجه اندونزی نیز اظهار داشت که بحران انسانی در غزه به سطحی غیرقابل تصور رسیده است و هدف از این کمپین، تأمین کمک‌های فوری و هماهنگ برای مردم فلسطین است.
وی تأکید کرد که همکاری بین دولت و سازمان‌های غیردولتی در مراحل مختلف کمک‌رسانی می‌تواند تأثیرگذاری این تلاش‌ها را افزایش دهد و مدلی برای آینده در ارائه کمک‌های بشردوستانه باشد.

لینک کوتاه:

کپی شد