مدرسه علوم اقتصادی و سیاسی لندن به عنوان یکی از مهمترین دانشگاههای کشور انگلیس و جهان مراسمی برگزار کرد که رسانههای صهیونیستی آن را حادثهای تکان دهنده توصیف کردند. در این حادثه کتابی معرفی شده است که حماس را به عنوان یک سازمان مشروع مورد بررسی قرار داده است. این کتاب تحت عنوان «تا حماس را بفهمیم و چرا این مهم است» که از اینترنت نیز قابل خریداری است پژوهشی قابل دسترس و مستند توصیف شده چرا که برای تعمیق فهم مخاطب در خصوص جنبشی توصیف شده که به طور گسترده فهم شده است. همچنین در مشخصات این کتاب آمده است که حماس در حل و فصل عادلانه درگیری فلسطینی – اسرائیلی نقشی تعیین کننده دارد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین این نشست که توسط اسرائیلیها به حادثهای تکان دهنده تشبیه شده تنها تلاشی برای ارائه یک تصویر از جنبشی فلسطینی به دور از اطلاعات غلط است که تبلیغات اسرائیلی علیه جنبشهای مقاومت فلسطین ترویج کرده است. روزنامه صهیونیستی معاریو به نقل از ساشا رویتمان رئیس اجرایی جنبش مبارزه با یهود ستیزی مدعی شد: رویداد که در لندن برگزار شده است وحشتناک، بیهوده و نمونهای از ذوق بد برگزارکنندگان آن است و هیچ مشروعیتی برای این نوع از سازمانهای تروریستی قاتل وجود ندارد که توحش و عدم انسانیت خود را در ۷ اکتبر ثابت کردند.
رویتمان در ادامه ادعاهای خود افزود: در موسسات و نهادهای پیشرفته فکری یا هر مکان دیگری جایگاهی برای یهود ستیزی و توجیه اقدامات تروریستی و قتل چه به صورت مستقیم و چه غیر مستقیم و همچنین حمایت از هرگونه اقدام خشن علیه یهودیان وجود ندارد و ما به تلاش برای روشن کردن چهره واقعی دیگر نهادهای بین المللی درگیر در مسائل یهودیان ادامه میدهیم.
از سوی دیگر پایگاه اطلاع رسانی این دانشگاه انگلیسی در جریان دعوت برای این رویداد جنبش حماس را یک جنبش مقاومت فلسطینی و نه سازمان تروریستی توصیف نموده است علاوه بر آنکه تاکید دارد در مورد حماس اطلاعات غلط زیادی ارائه شده است و این روند پس از حوادث ۷ اکتبر افزایش یافته است.
این دانشگاه انگلیسی تاکید کرد این کتاب اقدامی در حمایت یا علیه حماس نیست بلکه تلاش میکند از طریق برخی پژوهشهای ارزشمند و عمیق و گفتگو با کارشناسان به تعمیق فهم مخاطبین از جنبش حماس منتهی شود که بازیگری اساسی در بحران کنونی به شمار میرود. این کتاب همچنین به تحول تعیین کننده جنبش حماس از یک بازیگر اجتماعی و مذهبی به یک بازیگر در سیاست ملی اشاره میکند.
اما آنچه خشم اسرائیلی را از این نشست برانگیخته و روزنامه معاریو آن را غیر قابل هضم توصیف کرده آن است که مولفین این کتاب تاکید کردند حماس شاهد یک تحول دیگر بوده است و آن این است که از سیاست یهود ستیزی تا حد زیادی به سمت تفاوت قائل شدن میان یهودیت و صهیونیسم حرکت کرده است و همین مساله به ایجاد نوعی توازن میان بخش سیاسی و نظامی آن منتهی شده است.
این تنها مضمون کتاب نبوده است که خشم اسرائیلیها را برانگیخته بلکه هویت مؤلفان آن نیز موجبات ناراحتی آنان را فراهم کرده به طوری که معاریو آنان را از حامیان فلسطین توصیف کرده و افزوده آنها پژوهشها و تحقیقات زیادی در راستای خدمت به روایت فلسطینی انجام دادهاند.
مولفین این کتاب عبارتند از:
کاترین شارت: پژوهشگر ارشد روابط بین الملل در دانشگاه ویستمینستر که پژوهشهای زیادی در خصوص مبارزه با استعمار و امپریالیسم در عرصه حاکمیت و دیپلماسی انجام داده است. پایان نامه دکترای وی در دانشگاه آبریستویث در خصوص دیپلماسی میان اتحادیه اروپا به حماس پس از انتخابات مجلس قانونگذاری فلسطین در سال ۲۰۰۶ بوده است.
هیلانا کوبان: نویسنده و پژوهشگر روابط بینالملل که دانشگاه کمبریج کتاب وی تحت عنوان «سازمان آزادی بخش فلسطین در سال ۱۹۸۴» را منتشر کرده و 3 مورد از 6 کتاب دیگر وی به تحولات سیاسی و استراتژی در عرصه عربی – اسرائیلی پرداخته است.
یارون گونینگ: پژوهشگر مرکز خاورمیانه وابسته به دانشگاه علوم اقتصادی و سیاسی لندن و استاد بخش اقتصاد سیاسی مرکز پژوهشهای خاورمیانه کینگ گولدج که پژوهشهای وی بر درگیریهای خاورمیانه تمرکز داشته است. وی یکی از بنیانگذاران حوزه مطالعات انتقادی تروریسم بوده و در تالیف کتاب «حماس در سیاست، دموکراسی مذهب و خشونت» مشارکت داشته است.
معین ربانی: نویسنده مجله ساختار صلح و توسعه و تحلیلگر ارشد سابق امور «اسرائیل» و فلسطین در مجموعه بحرانهای بینالمللی.
مایکل مایسون: رئیس مرکز خاورمیانه و استاد جغرافیای محیط زیست در بخش جغرافیا و محیط زیست دانشکده اقتصاد لندن و محقق در مرکز پژوهشهای تغییرات آب و هوای و محیط زیستی گرندهام.
خشم اقلیت یهودیان در انگلیس
بر اساس اعلام روزنامه معاریو اقلیت یهودیان انگلیس و حامیان «اسرائیل» در جهان از انتخاب معیوب این موسسه آکادمیک پیشرفته خشمگین شده و آن را اقدامی در راستای اعتبار بخشی به یک سازمان تروریستی قاتل توصیف کردهاند به ویژه در شرایطی که اروپا شاهد افزایش یهود ستیزی است.