سازمان ملل متحد نسبت به وضعیت بحرانی در سراسر کرانه باختری ابراز نگرانی شدید کرده و اعلام کرد که شرایط به مرحله اضطراری رسیده است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، آجیت سونجای، مدیر دفتر حقوق بشر سازمان ملل در سرزمینهای اشغالی فلسطین در مصاحبهای با وبسایت خبری سازمان ملل گفت: دیگر بحث درباره هشدار دادن در مورد وضعیت اضطراری یا نقض قوانین بینالمللی انسانی و حقوق بشر نیست، بلکه ما عملاً به این مرحله رسیدهایم.
وی اشاره کرد که ۴۰ هزار نفر از ساکنان اردوگاههای جنین، طولکرم و طوباس بهطور اجباری توسط نیروهای اسرائیلی آواره شدهاند.
سونجای تاکید کرد که ارتش “اسرائیل” از روشها و ابزارهای جنگی از جمله تسلیحات سنگین مانند جنگندهها، تانکها و راکتهای دوش پرتاب استفاده میکند.
او همچنین بر اساس شهادتهای جمعآوریشده از سوی دفتر حقوق بشر اعلام کرد که به ساکنان این مناطق دستور داده شده تا هرچه سریعتر اردوگاههای خود را ترک کنند و بازگشت به این مناطق برای آنان غیرممکن شده است.
وی افزود: بر اساس اظهارات برخی وزرای اسرائیلی، به نظر میرسد که فلسطینیان برای حداقل یک سال اجازه بازگشت به خانههای خود را نخواهند داشت.
مدیر دفتر حقوق بشر سازمان ملل در سرزمینهای اشغالی فلسطین همچنین به خشونت شهرکنشینان و محدودیتهای شدید در تردد فلسطینیان اشاره کرد.
ارتش “اسرائیل” بیش از یک ماه پیش یک عملیات نظامی گسترده را در شمال کرانه باختری آغاز کرد که از لحاظ وسعت و مدتزمان، بزرگترین حمله در دو دهه اخیر محسوب میشود.
ارتش اشغالگر روز یکشنبه گذشته اعلام کرد که دهها هزار فلسطینی را از سه اردوگاه پناهجویان در شمال کرانه باختری آواره کرده است و امکان بازگشت آنان به خانههایشان وجود ندارد.
از ۷ اکتبر ۲۰۲۳، ارتش “اسرائیل” و شهرکنشینان حملات خود را در کرانه باختری، از جمله در قدس اشغالی، افزایش دادهاند.
طبق آمار رسمی فلسطین، این حملات تاکنون منجر به شهادت بیش از ۹۱۵ فلسطینی، زخمی شدن حدود ۷۰۰۰ نفر و بازداشت ۱۴۵۰۰ نفر شده است.
