چهارشنبه 30/آوریل/2025

نخستین اختلاف علنی تل آویو و واشنگتن در دوره ترامپ رقم خورد

یکشنبه 9-مارس-2025

با گذشت نزدیک 50 روز از به قدرت رسیدن مجدد دونالد ترامپ و استقرار کابینه او در کاخ سفید و برخلاف انتظارات، باراک راوید خبرنگار مشهور اسرائیلی از بروز نخستین اختلاف نظر نسبتاً جدی میان واشنگتن و تل آویو خبر داده است.

اخیراً آدام بوهلر، نماینده دولت ترامپ در امور توافق آزادسازی اسیران اسرائیلی اقدام به دیدار مستقیم با خلیل الحیه، رئیس تیم مذاکره کننده حماس و مذاکره با وی بر سر ادامه روند توافق کرده است. این امر جرقه نخستین اختلاف جدی میان آمریکا و “اسرائیل” در دوره ترامپ را زده است. باراک راوید در این رابطه از بروز یک گفت‌وگوی پرتنش میان ران درمر، وزیر امور استراتژیک رژیم صهیونیستی و بوهلر در روز سه‌شنبه خبر داده است.

به گفته راوید، این گفتگو پس از دیدار بوهلر با خلیل الحیه، ، انجام شد. درمر در این گفتگو به شدت مخالفت خود را با هرگونه تلاش ایالات متحده برای ارائه پیشنهادهای مجزا و بدون اطلاع تل آویو به حماس در مورد معامله اسیران اسرائیلی ابراز کرده است.

گزارش راوید نشان می‌دهد که دیدگاه‌های متفاوتی در مورد نحوه پیشبرد مذاکرات حساس آتش بس و آزادی اسرا بین دولت ترامپ، که به دنبال نقش فعال‌تر در منطقه است، و کابینه نتانیاهو، که ظاهراً ترجیح می‌دهد کنترل بیشتری بر روند مذاکرات داشته باشد، وجود دارد.

به نقل از راوید، در حالی که جزئیات دقیق این اختلافات هنوز مشخص نیست، این گزارش نشان می‌دهد که شکافی بین دو طرف در حال شکل‌گیری است. این امر می‌تواند پیامدهای مهمی برای تلاش‌های آینده برای دستیابی به آتش بس و حل و فصل مناقشه “اسرائیل” و فلسطین داشته باشد، به ویژه با توجه اینکه ایالات متحده در خاورمیانه نفوذ زیاد و روابط نزدیکی با تل آویو دارد.

راوید در گزارش خود تاکید می‌کند که باید منتظر ماند و دید که آیا این اختلافات منجر به تنش‌های بیشتر بین دولت ترامپ و کابینه نتانیاهو خواهد شد یا خیر، و چگونه این تحولات بر تلاش‌های دیپلماتیک برای پایان دادن به خشونت‌ها و دستیابی به صلح در منطقه تاثیر خواهد گذاشت.

این اختلاف ممکن است در ادامه باعث بروز شکاف میان تل آویو و واشنگتن بر سر دیگر موضوعات مرتبط نظیر، اعلام رسمی پایان جنگ، ترکیب هیئت حاکم بر غزه پس از جنگ و بازسازی این باریکه نیز بشود.

یکی دیگر از دلایل مخالفت صهیونیست‌ها با مذاکره مستقیم میان آمریکا و گروه‌های مقاومت فلسطینی، تثبیت این گروه‌ها به عنوان یکی از طرف‌های معتبر در تحولات سرزمین‌های فلسطینی و نمایش مشروعیت بین‌المللی حماس است.

لینک کوتاه:

کپی شد