جمعه 09/می/2025

سوخت صنعتی… ابتکار ساکنان غزه برای مقابله با بحران فقدان سوخت های واقعی

شنبه 15-مارس-2025

پیدا کردن گزینه های جایگزین از مدت ها قبل رمز ایستادگی ساکنان غزه در سرزمین خود بوده است و در حالی که رژیم صهیونیستی محاصره خود علیه غزه را شدت بخشیده است، اهالی غزه با ابتکار و خلاقیت به جنگ این شرایط سخت رفته اند و تولید جایگزین برای سوخت که رژیم صهیونیستی از اکتبر 2023 جلوی واردات آن به غزه را می گیرد، یکی از این نوآوری هاست.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، مراکز تولید سولار و بنزین در غزه که بیشترین تقاضا را در این منطقه دارند، رواج پیدا کرده است و بسیاری از بخش های حیاتی مانند اورژانس، خودروهای امداد و نجات، موتور برق های بیمارستان ها و غیره از همین سوخت ها استفاده می کنند.

اما این بخش ها با بحران کمبود سوخت مواجه هستند که منجر به تعطیلی بخش بزرگی از آنها شده است و این در حالی است که رژیم صهیونیستی هم تفاهمات صورت گرفته با مقاومت مبنی بر لزوم واردات سوخت به غزه را نادیده می گیرد.

علاوه بر این، اهالی غزه از سوخت صنعتی برای پخت و پز استفاده می کنند و برخی از آنها توانسته اند راهی برای استفاده از آن پیدا کنند و دستگاهی طراحی کرده اند که با استفاده از آن آتشی تولید می کنند که تا حد زیادی شبیه «اجاق گازهای سفید» قدیمی هستند.

فرآیند تولید سوخت صنعتی مراحل متعددی دارد که مهمترین آنها جمع آوری و جدا کردن مواد قابل اشتعال مانند لباس ها و پلاستیک است که پس از جمع آوری به تکه های کوچک و قابل حمل و انتقال به اماکن تولید سولار تبدیل می شوند.

مرحله دوم عملیات آتش زدن است که طی آن، این مواد به مدت چندین ساعت و چندین بار سوزانده می شوند تا از تبدیل آنها به مواد سخت و مایع قابل استفاده اطمینان حاصل شود.

پس از آن مرحله سوم آغاز می شود و بعد از اینکه مایع حاصل از سوزانده شدن مواد به بخار تبدیل می شود، دوباره به مایع قابل تبخیر تبدیل می شود و پس از آن تقطیر و تا جایی که ممکن است از وجود مواد اضافی پاکسازی می شود.

شکی نیست که این نوع سوخت، کارآیی برابری با سوخت هایی که از خارج وارد نوار غزه می شوند، ندارد، اما برای دفع اضطرار و رفع نیاز ساکنان غزه خوب است؛ هر چند که دست اندرکاران تولید این سوخت ها از خطرات بهداشتی در امان نیستند و مجبور به استنشاق مقادیر زیادی از دودهای سمی هستند و علاوه بر این، سوزاندن این مواد خطرات زیست محیطی نیز به دنبال دارد.

اما برخی ها تولید سوخت از طریق مواد پلاستیکی را به نوعی بازیافت زباله ها می دانند؛ به طوری که هزاران تن از آنها در خیابان ها انباشته شده است و مراجع ذیربط قادر به جمع آوری و انتقال آنها به محلی دور از مناطق مسکونی نیستند.

ساکنان غزه که همچنان منتظر لغو محاصره این منطقه و پایان کامل تجاوزات رژیم صهیونیستی هستند، با صبر و تلاش برای پیدا کردن راه حل های ابتکاری به جنگ وضعیت سخت و دشوار حاکم بر خودشان می روند و از اراده تسلیم نشدنی و شکست ناپذیر خود برای رسیدن به این هدف کمک می گیرند.  

لینک کوتاه:

کپی شد