درحالیکه آویگدور لیبرمن، رهبر حزب اپوزیسیون “اسرائیل خانه ما” چند روز پیش در مصاحبهای از ائتلاف با نفتالی بنت استقبال کرده بود و تلویحاً گفته بود حاضر است رهبری فهرست مشترک احتمالی را به بنت بسپارد، امروز در یک چرخش 180 درجهای از قصد خود برای نخست وزیر شدن خبر داد.
وی همچنین از بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر کنونی به دلیل نحوه مدیریت بحران اسرا انتقاد کرد و وی را به تعلل در این زمینه به خاطر منافع سیاسی شخصی متهم کرد.
آویگدور لیبرمن، رئیس حزب «اسرائیل خانه ما» امروز در مصاحبهای با رادیو ۱۰۳ افام خود را نامزد نخست وزیری “اسرائیل” معرفی کرد.
لیبرمن در این مصاحبه درباره احتمال حمایت از گادی آیزنکوت، نماینده کنونی ائتلاف ، به عنوان رهبر این حزب مورد سؤال قرار گرفت و در پاسخ گفت: «برای او احترام زیادی قائلم، اما کاملاً با یکدیگر متفاوت هستیم – هم در زمینه دیدگاههای سیاسی-امنیتی و هم در مسائل اجتماعی. او قطعاً شبیه یائیر لاپید و بنی گانتس است.»
وی در ادامه تأکید کرد: «هر کدام از سیاستمداران دیدگاهی کاملاً متفاوت دارند، بنابراین من بر اساس چشمانداز و مسیر خودم وارد انتخابات خواهم شد.» او همچنین به شایستگیهای خود برای این سمت اشاره کرد و افزود: «من دارای دکترین روشن و سابقهای اثباتشده در مسائل امنیتی و اقتصادی هستم. تنها کسی بودم که نسبت به آنچه در 7 اکتبر اتفاق افتاد هشدار داده بودم.»
انتقاد از نتانیاهو
رهبر حزب “اسرائیل خانه ما” همچنین بر ضرورت بازگرداندن ۵۹ اسیر باقی مانده در غزه تأکید کرد و افزود نتانیاهو به دلیل ملاحظات سیاسی روند آزادسازی آنان را طولانی کرده است.
لیبرمن گفت: «به محض اینکه نتانیاهو توافق آزادی اسرا را نهایی کند، دیگر دولتی در کار نخواهد بود. برای او، نگه داشتن شرایط در وضعیت تعلیقی فعلی، مسئلهای است که ائتلاف را پایدار نگه میدارد. من معتقدم که بر اساس چیزهایی که از بازماندگان میشنویم، هر روز که آنها آنجا میمانند، جانشان در خطر است.»
وی با انتقاد از نحوه مدیریت نتانیاهو در بحران اسرا، او را به تعلل در این زمینه متهم کرد و افزود: «هر انسان منطقی میفهمد که اولویت اصلی “اسرائیل” باید بازگرداندن اسرا باشد. اما الگوی رفتاری نتانیاهو به تعلل ختم میشود. او در حال حاضر دارد زمان میخرد.» وی توضیح داد: «از نظر او، چند هفته دیگر رأیگیری بودجه در پیش است و میخواهد این مرحله را پشت سر بگذارد. او بدون کمک متحدان آمریکایی نمیتواند حرکت کند؛ دائماً به آنها نگاه کرده و سعی دارد اقدامات خود را با آنها هماهنگ کند.»
ائتلاف راست جدید؟
چند روز پیش لیبرمن خواستار ائتلاف و همکاری با نفتالی بنت، نخست وزیر پیشین شده بود و تلویحاً پذیرفته بود که حتی کرسی رهبری ائتلاف مذکور را به بنت بدهد ولی گویا نظر او تغییر کرده است. اگر ادعای او برای نخست وزیر شدن جدی باشد، این امر میتواند باعث تشدید رقابت در میان بلوک مخالفان نتانیاهو شود. امری که احتمالاً به نفع نتانیاهو تمام خواهد شد.
البته بعید نیست هدف لیبرمن از بیان این اظهارات، صرفاً بررسی واکنش افکار عمومی به آن باشد و مدتی بعد پس از اینکه چند نظرسنجی نشان دهد که او قادر به رهبری بلوک مخالفان نتانیاهو نیست، مطالبات خود را تعدیل خواهد کرد.