رژیم صهیونیستی بیش از 85 درصد از مراکز و منابع آب و فاضلاب نوار غزه را تخریب کرده است که بازسازی آنها به بیش از 1.5 میلیارد دلار بودجه نیاز دارد و از سوی دیگر، تنها منبع آب نوار غزه با مشکل شوری زیاد و آلودگی بیش از 97 درصدی مواجه است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، داده های سازمان مرکزی آمار و اداره آب نوار غزه نشان می دهد که سهم هر فلسطینی از آب های غزه از نیمی از کمترین میزان آب مورد نیاز در مواقع ضروری که 15 لیتر برای هر نفر در روز است، فراتر نمی رود.
این دو موسسه با صدور بیانیه ای به مناسبت روز جهانی آب خاطر نشان کردند که بیش از 85 درصد تاسیسات و منابع آب و فاضلاب غزه به صورت کلی یا جزئی از دایره خدمت رسانی خارج شده اند که این مساله ایستگاه های دفع فاضلاب، ایستگاه های آب شیرین کنی، ایستگاه های پمپاژ و چاه های این منطقه، انبارهای آب، خطوط اصلی انتقال آب، شبکه های آب و فاضلاب و جمع آوری آب های باران و نیز آزمایشگاه های آب را شامل می شود.
در ادامه این بیانیه آمده است که مرمت و ارائه مجدد خدمت آب و فاضلاب در مناطق آسیب دیده، نیازمند بودجه بیش از 1.5 میلیارد دلاری است و جنگ نسل کشی غزه سرمایه گذاری های بیش از یک میلیارد دلاری طی سال های متوالی گذشته به منظور مقابله با فاجعه شوری و آلودگی 97 درصدی سفره های آب زیرزمینی غزه را بر باد داد.
این بیانیه همچنین به خسارت های سنگین وارده به بخش آب و فاضلاب غزه اشاره کرده است که منجر به کاهش میانگین تأمین آب مورد نیاز هر فرد به 3 الی 5 لیتر در روز شده است و در کل حجم ذخیره آب در نوار غزه به 35 درصد مقدار موجود در مرحله قبل از جنگ غزه رسیده است.
سازمان مرکزی آمار و اداره آب نوار غزه خاطر نشان کرده اند که آب این منطقه از طریق سه منبع؛ آب های زیرزمینی (300 چاه در سراسر نوار غزه)، 3 ایستگاه آب شیرین کنی (که ایستگاه واقع در شمال نوار غزه به خاطر خسارت های سنگین وارده در جریان جنگ غزه از کار افتاده است و رژیم صهیونیستی آنرا به پایگاه نظامی تبدیل کرده است) و آب های خریداری شده از رژیم صهیونیستی یا همان «میکروت» تامین می شود که میزان تأمین آب از طریق این سه منبع در اثر جنگ نسل کشی رژیم صهیونیستی به 10 الی 20 درصد دوره قبل از جنگ رسیده است و با مداخله های فوری به 35 درصد بازگشته است.
در ادامه این بیانیه آمده است که ارتش صهیونیستی در جریان جنگ غزه نزدیک به 2263 کیلومتر از شبکه آب غزه را به صورت کلی و 9 کیلومتر را به صورت جزئی تخریب کرد و متأسفانه با کمبود آب برای تأمین نیازهای اساسی، مساله آب مورد نیاز بخش کشاورزی به آینده موکول شده است؛ هر چند که این مساله می تواند به امنیت غذایی در نوار غزه ضربه بزند.