اریک بارینگ، خبرنگار کانال دوازدهم رژیم صهیونیستی با تاکید بر اینکه تاکنون هیچ کدام از روسای شاباک به دلیل «مشکل اعتماد» برکنار نشده است، این سوال را مطرح کرد: آیا آن طور که نتانیاهو می گوید واقعاً با مشکل اعتماد روبرو هستیم یا اینکه موضوع، عدم وفاداری و سرسپردگی به نخست وزیر است؟
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، اریک بارینگ در ادامه گفت: «تنها وفاداری رئیس شاباک باید به اسرائیل و قوانین آن است. این قطب نمای هر صاحب مقام و کارمندی است که در این سازمان فعالیت می کند. آنها سوگند وفاداری و خدمت به اسرائیل را خورده اند. در طول سالهای طولانی خدمتم، در جلسات کابینه، نشستهای محدود با نخستوزیر و وزرای ارشد وی و جلسات کمیسیون امور خارجه و امنیت شرکت کردهام ؛ ولی هرگز به ذهن من یا همکارانم خطور نکرده است که در برابر سیاسیون سر تعظیم فرود آوریم و به وظایف حرفه ای خود خیانت کنیم. آیا رئیس شاباک و رهبران آن باید به دستورات رئیس کابینه گوش دهند؟ قطعاً بله ؛ ولی آیا رئیس شاباک و مقامات آن باید همیشه موافق اطاعت باشند، و به هر خواستهای “بله” بگویند، و از بیان هر انتقاد حرفهای یا موضعی که با مواضع دولت همخوانی ندارد، خودداری کنند؟ وای اگر ما به این مرحله برسیم، چرا که در این صورت، با یک فاجعه رو به رو هستیم. این که رئیس شاباک تنها به این دلیل در سمت خود منصوب شود که نخستوزیر فکر میکند او فرمانش را می برد، دستورالعملی برای فاجعه است.»
وی با دفاع از کارنامه رونین بار گفت: «رئیس سازمان امنیت عمومی در رأس حساسترین سیستم در اسرائیل قرار دارد. رونین بار، سازمان را در هفتههای پس از هفتم اکتبر به مسیر طولانیاش بازگرداند. شاباک به رویه تهاجمی خود بازگشت. این بیانگر توانایی او است که نمیتوان آن را دست کم گرفت، به ویژه پس از شوک هفتم اکتوبر و پذیرش مسئولیت لازم برای شکست. این سازمان همچنین تحقیقات عمیقی انجام داد که نتایج آن لزوم ایجاد تغییرات اساسی در زمینههای مختلف، از جمله تقویت سیستمهای اطلاعاتی، ایجاد قابلیتهای جدید در زمینه جمعآوری اطلاعات و بازدارندگی و مقابله با حماس بود.»
این فعال رسانه ای صهیونیست با تصریح این مطلب که نابودی حماس در یک یا دو سال آینده محال است، به روز بعد از پایان جنگ پرداخت و گفت: «برای اینکه حماس در موقعیت کنترل نوار غزه باقی نماند، باید مکانیزم حکومتی جایگزینی ایجاد شود، اما در این مرحله، هیچ راه حل جادویی وجود ندارد که بتواند این نهاد حکومتی را ایجاد کند، و هیچکس پیشقدم نمیشود تا این مأموریت را بر عهده بگیرد، و حکومت ضعیف و فاسد تشکیلات خودگردان نمیتواند حتی برای یک روز در آنجا دوام بیاورد.»
اریک بارینگ افزود: «رئیس آینده شاباک موظف است ستون فقراتی آهنین داشته باشد و به تثبیت استانداردهای درستکاری و توانایی شک و تفکر انتقادی ادامه دهد. او نباید از طوفانهای شبکههای اجتماعی به هم بریزد، و نباید اجازه دهد عوامل خارجی با منافع خاص بر تصمیماتش تأثیر بگذارند. رئیس آینده شاباک موظف است با قاطعیت با نخستوزیر مشکوکی مقابله کند که تمام تلاش خود را میکند تا اطمینان حاصل کند که سازمان و واحدهای ویژه آن به موضوعات حساس مربوط به نخستوزیر یا نزدیکانش نمی پردازند. او مجبور خواهد بود با دولتی سر و کار داشته باشد که وزیران آن در اکثر موارد بدون تردید و به شیوهای پست و غیر مسئولانه به حمله به شاباک و کارمندان آن میپردازند و مراقب هستند که در صورت وقوع اتفاقات بد، شاباک را مسئول بدانند؛ دولتی که گاهی به شاباک اعتماد ندارد و آن را به عنوان یک نهاد سیاسی جانبدارانه میبیند، ایدهای که هیچ پایهای در واقعیت ندارد، بلکه خطرناک است.