چهارشنبه 30/آوریل/2025

پزشکان و امدادگران غزه؛ میان شهادت و اسارت در سکوتی مشکوک

چهارشنبه 26-مارس-2025

در ادامه جنایات اشغالگران علیه بخش پزشکی، منابع حقوقی اعلام کردند که دادگاهی اسرائیلی حکم بازداشت حسام ابو صفیه پزشک فلسطینی و مدیر بیمارستان کمال عدوان را به مدت ۶ ماه تثبیت کرده است.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، اشغالگران، سه ماه پیش، پس از یورش به بیمارستان کمال عدوان در شمال غزه، این پزشک را همراه با تعدادی از کارکنان، پزشکان و شهروندان ربودند.

ابو صفیه در زندان‌های اسرائیلی بارها به‌شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته است، جایی که مدیریت زندان‌ها فشار زیادی بر او وارد می‌کند تا به اتهاماتی که هیچ ارتباطی با او ندارد، اعتراف کند.

همچنین، او به دلیل ضرب و شتم‌های مکرر در زندان‌های اسرائیلی دچار جراحات متعددی شده و علاوه بر نگهداری در سلول انفرادی، از دیدار با وکیل خود نیز محروم شده است.

ربودن ابو صفیه را نمی‌توان از مجموعه اقدامات اشغالگران در هدف قرار دادن کادر پزشکی فعال در بیمارستان‌های نوار غزه جدا دانست.

در حالی‌که رژیم اشغالگر حکم بازداشت این پزشک را صادر می‌کند، تانک‌های اسرائیلی به‌طور ناگهانی به رفح در جنوب نوار غزه یورش بردند که این امر منجر به قطع ارتباط با ۱۵ نفر از کارکنان پزشکی و امدادگران شده است.

تجاوزات آشکار

دکتر اسماعیل الثوابتة، مدیر کل دفتر اطلاع‌رسانی دولت فلسطین در غزه، تأکید کرد که اشغالگران به جنایات ناپدیدسازی اجباری خود ادامه می‌دهند و ۱۵ نفر از کادرهای امدادی را ربوده‌اند.

وی در گفت‌وگو با مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین این اقدام را نقض آشکار تمام قوانین بین‌المللی و انسانی دانست و اظهار داشت که اشغالگران، پس از تشدید حملات خود علیه غیرنظامیان و زیرساخت‌ها، با ربودن پزشکان و امدادگران مرتکب جنایت جدیدی شده‌اند که به کارنامه سیاه آنان افزوده می‌شود.

او توضیح داد که از آغاز تجاوزات، اشغالگران ۱۳۹۴ نفر از کادر پزشکی را ترور و به شهادت رسانده‌اند، درحالی‌که ۳۶۰ پزشک و پرستار همچنان در بازداشت به سر می‌برند. همچنین، ۱۶۲ مرکز درمانی را هدف قرار داده و ۱۳۸ آمبولانس را تخریب کرده‌اند.

وی تأکید کرد که این جنایات علیه کادر پزشکی و امدادی، نقض فاحش توافقات بین‌المللی است که حفاظت از آنان را تضمین کرده و هرگونه تعرض به آنان را در هر شرایطی جرم می‌داند. این اقدامات، به‌روشنی سیاست‌های جنایتکارانه اشغالگران در هدف قرار دادن کادر پزشکی را آشکار می‌سازد.

او از جامعه بین‌المللی، سازمان ملل متحد، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ و تمامی نهادهای حقوقی و انسانی خواست تا برای متوقف کردن این حملات علیه کادر پزشکی، دخالت کرده و به اشغالگران فشار وارد کنند.

از سوی دیگر، دکتر منیر البرش، مدیر کل وزارت بهداشت غزه تأکید کرد که رژیم اشغالگر به حمله بی‌رحمانه خود علیه سیستم بهداشتی ادامه می‌دهد و پزشکان و کارکنان اداری را هدف قتل، بازداشت و مجروح کردن قرار می‌دهد.

او در گفت‌وگو با مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین اظهار داشت که ماه‌های سپری شده از این جنگ، شاهدی بر جنایاتی بوده که اشغالگران با ارتکاب آن‌ها، عدم پایبندی خود به قوانین بین‌المللی که حفاظت از کادر پزشکی را در چنین شرایطی تضمین کرده است، نشان داده‌اند.

سکوت بین‌المللی

وی اشاره کرد که رژیم اشغالگر صهیونیستی به‌شدت کادر پزشکی را هدف قتل و اسارت قرار داده‌ است، تجهیزات پزشکی و دارویی را قطع کرده، بیمارستان‌ها و مراکز بهداشت اولیه را تخریب نموده و به‌طور عمدی دستگاه‌ها، تجهیزات پزشکی، ایستگاه‌های اکسیژن، ژنراتورهای برق و آمبولانس‌ها را نابود کرده‌ است.

وی تأکید کرد که نهادهای بهداشتی بر اساس قوانین و عرف بین‌المللی تحت حفاظت قرار دارند. او از تمامی نهادهای بین‌المللی و حقوقی خواست تا اشغالگران را از ادامه جنایاتشان علیه سیستم بهداشتی در غزه بازدارند و حمایت لازم را برای آن فراهم کنند تا کادر پزشکی بتوانند وظایف انسانی، حرفه‌ای و اخلاقی خود را در قبال بیماران و مجروحان انجام دهند.

او ادامه تجاوزات “اسرائیل” به تأسیسات پزشکی را تهدیدی جدی برای سیستم درمانی که تحت فشار و هدف حملات است، توصیف کرد.

وی افزود که رژیم اشغالگر از سکوت جهانی در قبال هر جنایت علیه سیستم پزشکی سوءاستفاده می‌کند. او اشاره کرد که چند روز پیش، “اسرائیل” بیمارستان الصداقه ترکیه-فلسطین را منفجر و تخریب کرد و پیش از آن، مجتمع پزشکی الشفاء، بیمارستان الرنتیسی، بیمارستان النصر، بیمارستان کمال عدوان و بیمارستان اندونزیایی را هدف قرار داده بود.

وی هشدار داد که هدف قرار دادن مداوم امکانات پزشکی، سطح مراقبت‌های درمانی را به‌طور مستقیم تهدید می‌کند، به‌ویژه با قطع تجهیزات پزشکی، جلوگیری از ورود بیمارستان‌های صحرایی، ادامه نسل‌کشی و افزایش گسترده مجروحان در بخش‌های اورژانس، جراحی و مراقبت‌های ویژه.

او از جامعه بین‌المللی و نهادهای حقوقی و انسانی خواست تا برای متوقف کردن این جنایات بزرگ، مجازات عاملان این جنایات و انجام تحقیقات بین‌المللی مستقل برای افشای ابعاد این جنایات علیه بخش درمانی اقدام کنند.

لینک کوتاه:

کپی شد