برنامه جهانی غذا هشدار داد که هزاران فلسطینی در نوار غزه بار دیگر با خطر گرسنگی شدید و سوءتغذیه مواجه شدهاند، زیرا ذخایر غذایی در حال اتمام است و بسته بودن گذرگاهها مانع از ورود کمکهای بشردوستانه میشود. این اقدام بخشی از سیاست گرسنگی دادن “اسرائیل” در چارچوب نسلکشی در غزه محسوب میشود.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، در بیانیه این سازمان آمده است: «تشدید درگیریهای نظامی در غزه، عملیات امدادرسانی را بهشدت مختل کرده و جان کارکنان امدادی را به خطر انداخته است.»
ممنوعیت ورود کمکها و وخامت اوضاع انسانی
از ۲ مارس گذشته، رژیم صهیونیستی تمامی گذرگاههای نوار غزه را بسته و مانع از ورود کمکهای انسانی، دارویی و غذایی شده است که این موضوع به بحرانی بیسابقه در شرایط انسانی غزه منجر شده است.
برنامه جهانی غذا تاکید کرد که از بیش از سه هفته پیش، این سازمان و شرکای آن قادر به ورود هیچگونه مواد غذایی جدید به غزه نبودهاند. “اسرائیل” همچنان گذرگاههای مرزی را مسدود کرده و از ورود هرگونه کالا، اعم از بشردوستانه یا تجاری، جلوگیری میکند.
این نهاد سازمان ملل اعلام کرد که تنها ۵۷۰۰ تن ذخایر غذایی در غزه باقی مانده است که حداکثر تا دو هفته دیگر کفایت میکند، در حالی که بیش از ۸۵ هزار تن مواد غذایی در خارج از غزه آماده انتقال است، اما ورود آن مستلزم باز شدن گذرگاههای مرزی است.
افزایش شدید قیمت مواد غذایی و سوخت
طبق گزارش برنامه جهانی غذا، افزایش قیمت مواد غذایی در غزه به شکل چشمگیری بحرانی شده است. به عنوان مثال:
- یک کیسه ۲۵ کیلویی آرد گندم اکنون ۵۰ دلار قیمت دارد که ۴۰۰ درصد افزایش نسبت به قیمتهای پیش از ۱۸ مارس را نشان میدهد.
- قیمت کپسول گاز نیز نسبت به فوریه گذشته ۳۰۰ درصد افزایش یافته است.
درخواست فوری برای ارسال کمکها
این سازمان از همه طرفها خواست تا نیازهای غیرنظامیان را در اولویت قرار دهند، از کارکنان بشردوستانه محافظت کنند و فوراً اجازه ورود کمکها به غزه را بدهند.
برنامه جهانی غذا در پایان تاکید کرد که برای ادامه عملیات نجات جان افراد، به ۲۶۵ میلیون دلار کمک مالی برای شش ماه آینده نیاز دارد تا بتواند ۱.۵ میلیون نفر در غزه و کرانه باختری را تحت پوشش قرار دهد.