دکتر خلیل الحیه رئیس جنبش حماس در غزه گفت: ای فرزندان ملت فلسطین در هر جای این سرزمین، ای اهل غزه، سرزمین پایداری و استقامت، ای صابران شکیبا، ای پدران و مادران شهدا، فرزندان شهدا، برادران و خواهران شهدا، پدربزرگان و نوههای شهدا، ای بازماندگان شهدا، ای ملت ما، همه ملت ما، ای استواران مقاوم، ای کوههای استوار، ای روشنیبخش چشمان ما، در این روز مبارک، روز پاداش، روز عید فطر، که امید داشتیم برای غزه روزی شاد باشد، به شما میگوییم: تقبلالله طاعاتکم (خداوند طاعات و عباداتتان را بپذیرد).
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، الحیه در سخنانی به مناسبت عید فطر پیرامون موضع این جنبش در قبال پیشنهادها برای آتشبس افزود: خداوند نماز، روزه، قیام شب، کاروانهای شهدا و سیل خونهای جاریشده را از شما بپذیرد. خداوند حرکات و سکونها، نالهها، تلاشها، جهاد و فداکاریهای شما را قبول فرماید و یقین داریم که اینها نزد خداوند هرگز بیهوده نخواهد ماند.
وی گفت: ما به خوبی درک میکنیم که غزه عزیز چه گذشتهای را پشت سر گذاشته و اکنون در چه شرایطی به سر میبرد و ملت ما چه درد و رنجی را از جنایات مستمر اشغالگران متحمل میشود، از محاصره، گرسنگی، محرومیت از آب، غذا و دارو گرفته تا قتل، ترور، ویرانی و تلاش برای ایجاد هرجومرج در همه جا.
خلیل الحیه خاطر نشان کرد: با این حال، همچنان شاهد این پایداری، این اراده و این صخره فلسطینی هستیم که تمامی توطئهها و نقشههای دشمنان را در هم میشکند. آگاهی و درک عمیق این ملت بزرگ، با یاری خداوند، توانایی مقابله با اشغالگری، فریبکاری، ظلم و تروریسم آنها را دارد.
وی افزود: ای مردم عزیز و ملت بزرگ و بخشنده ما، در طول یک سال و نیم گذشته، ما همراه با برادرانمان در گروههای مقاومت، مذاکراتی را با اشغالگران از طریق میانجیها انجام دادیم. در این مذاکرات اهدافی را تعیین کردیم که در رأس آنها توقف تجاوزات علیه ملتمان در غزه، تمرکز بر حقوق مشروع مردم ما در سرزمین و وطنشان، و آزادی اسیرانمان از زندانهای رژیم اشغالگر قرار دارد.
رئیس جنبش حماس در غزه تاکید کرد که رژیم اشغالگر طبق عادت خود تعلل کرده و از دستیابی به توافق طفره با هدف طولانی کردن مدت جنگ و حفظ دولت خود برای بیشترین زمان ممکن طفره میرود. این رژیم یک سال کامل به فریبکاری و وقتکشی پرداخت و از رسیدن به توافق خودداری کرد، زیرا نتانیاهوی جنایتکار میدانست که بقای دولتش به ادامه این جنگ وابسته است.
دکتر خلیل الحیه گفت: نتانیاهو تمام تلاشهای میانجیها برای دستیابی به توافقی که آتشبس کامل و عقبنشینی سراسری از نوار غزه را تضمین کند، ناکام گذاشت. اما با پافشاری ما بر رسیدن به توافق و با برخورد مثبت، انعطافپذیری و مسئولیتپذیری، در نهایت توافق ۱۹/۱/۲۰۲۵ به دست آمد.
الحیه خاطر نشان کرد: با وجود اینکه اشغالگران به هیچیک از مفاد مرحله اول توافق پایبند نبودند، ما به طور کامل تعهدات خود را اجرا کردیم و از طریق میانجیها برای الزام رژیم اشغالگر به اجرای تعهداتشان تلاش کردیم. اما این رژیم پس از پایان مرحله اول، به طور کامل از توافق عقبنشینی کرد.
وی اظهار داشت: رژیم اشغالگر نهتنها حاضر به نشستن پای میز مذاکره برای آغاز مرحله دوم توافق نشد، بلکه از محور صلاحالدین (فیلادلفیا) نیز عقبنشینی نکرد و جنگ را با خشونت و وحشیگری بیشتری از سر گرفت و در برخی مناطق نوار غزه، قتل، بمباران و یورشهای گستردهای انجام داد. این رژیم گذرگاهها را بست و مانع ورود کمکهای بشردوستانه شد.
الحیه بیان کرد: با این حال، ما بر موضع روشن خود تأکید کردیم و به جهانیان اعلام داشتیم که ما چیزی جدید نمیخواهیم، بلکه تنها خواهان احترام به توافقی هستیم که امضاشده، مورد ضمانت طرفهای میانجی قرار گرفته و جامعه جهانی آن را تأیید کرده است.
خلیل الحیه تصریح کرد: با توجه به دغدغه ما نسبت به مردم و ملتمان، با تمامی پیشنهادها با مسئولیتپذیری و رویکردی مثبت تعامل کردیم تا به اهداف خود برای توقف جنگ دست یابیم.
الحیه افزود: دو روز پیش، پیشنهادی از برادران میانجی دریافت کردیم، که با آن با رویکردی مثبت برخورد کرده و آن را پذیرفتیم. امیدواریم که رژیم اشغالگر آن را مختل نکند و تلاشهای میانجیها را ناکام نگذارد.
وی گفت: در سطح ملی و بر اساس دیدگاهی که جنبش در زمان حیات رهبر فقید شهید اسماعیل هنیه در هفته دوم جنگ ارائه داد، پیش رفتیم که شامل سه محور بود: نخست، توقف جنگ؛ دوم، تحقق وحدت ملی برای بهرهبرداری از نتایج عملیات طوفان الاقصی و سوم، همکاری مشترک با تمامی گروههای فلسطینی برای تحقق حق ما در تشکیل یک کشور فلسطینی با حاکمیت کامل و پایتختی قدس، و نیز حق بازگشت آوارگان.
خلیل الحیه بیان کرد: ما برای تحقق وحدت ملتمان تلاش کردیم، به روسیه و سپس دو بار به چین رفتیم و توافقی روشن را که اجماع گروهها و جناحها را در تشکیل یک دولت وفاق ملی از کارشناسان و متخصصان نمایندگی میکرد، امضا کردیم.
وی اظهار داشت: سپس با پیشنهاد مصر برای تشکیل کمیته پشتیبانی اجتماعی جهت اداره کامل نوار غزه در تمامی حوزهها موافقت کردیم. این کمیته متشکل از شخصیتهای ملی و مستقل است که مسئولیت اداره غزه را از لحظه اجرای توافق بر عهده میگیرند تا راه را بر هرگونه تبلیغات دشمن ببندند.
او همچنین تصریح کرد: ما در این مذاکرات به مراحل پیشرفتهای رسیدهایم و همراه با تعدادی از گروهها و جناحها، فهرستی از اسامی افراد مستقل، متخصص و خبره را برای تکمیل روند تشکیل این کمیته به برادران مصری ارائه دادهایم. امیدواریم که برادران مصری بتوانند پس از دریافت حمایت عربی و اسلامی، روند تشکیل این کمیته را تسریع کنند.
رئیس جنبش حماس در غزه در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: بهصراحت میگوییم به کسانی که تصور میکنند حماس و جناحهای مقاومت ممکن است از مسئولیتهای خود دست بکشند یا ملت و مردممان را به سرنوشتی نامعلوم بسپارند که رژیم اشغالگر بر اساس خواسته خود آن را تعیین کند: شما دچار توهم هستید.
خلیل الحیه تصریح کرد: هرگز نمیپذیریم که ملتمان دچار ذلت و خواری شود، نه کوچ اجباری و نه تبعید در کار خواهد بود. اما سلاح مقاومت، یک خط قرمز است و بقای آن به وجود اشغالگران و تشکیل کشور مستقل فلسطین بستگی دارد. اگر رژیم اشغالگر از بین بروند، این سلاح برای ملت و دولت باقی خواهد ماند تا از داراییها و حقوق آن محافظت کند.
وی گفت: ملت ما رهبران و فرزندان خود را برای آزادی، رهایی و بازگشت تقدیم کرده است، برای فلسطین، قدس و مسجدالاقصی. ما این مسیر را ادامه خواهیم داد تا تمام اهداف ملتمان محقق شود: توقف جنگ و تجاوزات، تحقق وحدت ملی و تأمین منافع ملتمان، و در نهایت، تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس و بازگشت مردممان به سرزمین و مقدساتشان.
الحیه خاطر نشان کرد: ای امت عربی و اسلامی، عید امسال در حالی فرامیرسد که ملت ما در نوار غزه تحت محاصرهای شدید قرار دارد و با جنگی وحشیانه و نسلکشی مواجه است. همزمان، مردم ما در کرانه باختری، قدس و سرزمینهای اشغالی ۴۸ با کوچ اجباری و غصب هویت خود روبهرو هستند. در اردوگاه جنین، اشغالگران در حال ویرانی و فساد هستند. ملت ما در تبعید و آوارگی، همچنان در انتظار روز بازگشت به وطن و سرزمینی است که از آن رانده شدهاند.
وی اظهار داشت: تمام این فجایع در برابر سکوتی جهانی و مشکوک رخ میدهد، گویی که این جنایات امری عادی است. اما واقعیت این است که این یک فاجعه است که سرنوشت قضیه فلسطین را تهدید میکند. همگی ما مسئولیت داریم که با تمام ابزارها و روشهای ممکن، برای توقف جنایات و طرحهای اشغالگران اقدام کنیم. ما یقین داریم که ملتمان، به لطف خدا، از توانایی، امکانات و آمادگی لازم برای مقابله با این وحشیگری و تروریسم دشمن برخوردار است.
او همچنین گفت: از نکات قابلتوجه این است که عید امسال با چهلونهمین سالگرد روز زمین مصادف شده است، روزی که ملت ما هر سال آن را زنده نگه میدارد تا بر ریشهدار بودن خود در این سرزمین، پایبندی به حقوق خود و رد تمامی طرحهای کوچ اجباری و نابودی تأکید کند. به همین مناسبت، اگرچه این عید برای مردم غزه با درد و رنج فراوان همراه است، اما ما این عید مبارک را به امت خود، ملت فلسطین، ساکنان کرانه باختری، قدس، سرزمینهای اشغالی ۴۸ و اردوگاههای آوارگان در تبعید تبریک میگوییم. ما به اذن خدا با شما و در کنار شما هستیم، تا پیروزی و آزادی.
خلیل الحیه در پایان تاکید کرد: ای امت عربی و اسلامی، شما پس از خداوند، تکیهگاه این ملت هستید. امید ما به شما همیشه بزرگ بوده و همچنان باقی است. شما از تواناییها و ظرفیتهای عظیمی برخوردارید که میتواند این معادله را تغییر دهد و ما میتوانیم با هم آیندهای متفاوت برای نسلهای بعدی بسازیم، آیندهای که در آن هیچ سلطهجویی و اشغالگری بر سرزمین و منطقه ما حاکم نباشد.