پنج شنبه 01/می/2025

واکنش ها به انتصاب «الی شرویت» به عنوان رئیس شاباک

دوشنبه 31-مارس-2025

تصمیم بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای انتصاب «الی شرویت» به عنوان فرمانده سازمان اطلاعات و امنیت عمومی رژیم صهیونیست «شاباک» با واکنش های متعددی در داخل این رژیم مواجه شده است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل از منابع عبری زبان، محافل حزبی و شخصیت های سیاسی و امنیتی واکنش های متفاوتی به انتصاب الی شرویت به سمت رئیس شاباک داشتند و برخی از آنها این انتصاب را نشانه بی اعتمادی در داخل این سازمان دانستند.
«الیعازر ماروم» فرمانده سابق نیروی دریایی رژیم صهیونیستی با اشاره به این انتصاب اعلام کرد که «اعتراف می کنم که از انتصاب الی شرویت به عنوان رئیس شاباک شوکه شدم. وقتی شخصی از خارج از این سازمان به عنوان رئیس آن انتخاب می شود، نشان دهنده بی اعتمادی در داخل شاباک است و این نشانه خوبی نیست.»
وی خاطر نشان کرده است که رژیم صهیونیستی دو بار فردی از خارج شاباک و موساد را به عنوان رئیس این دو سازمان انتخاب کرده است که هر دو بار پس از وقوع زلزله های بزرگ در داخل آنها اتفاق افتاده است.
ماروم تاکید کرد که بار اولی که فردی از خارج از شاباک به عنوان رئیس این سازمان انتخاب شد، پس از ترور «اسحاق رابین» نخست وزیر اسبق این رژیم بود که «شیمون پرز» جانشین وی «عامی ایالون» رئیس نیروی دریایی را به عنوان رئیس شاباک انتخاب کرد.
وی افزود: «بار دوم هم زمانی بود که ترور نافرجام «خالد مشعل» در امان ـ پایتخت اردن ـ اتفاق افتاد و این شکست در آن زمان لرزه بر اندام اسرائیل انداخت و بنابراین، شارون چند سال بعد تصمیم گرفت که «مائیر داگان» را به عنوان رئیس موساد انتخاب کند که به دنبال آن دهها نفر استعفا کردند و این همان چیزی بود که شارون و داگان در راستای ارتقای سطح موساد به وضعیت فعلی دنبال می کردند.
روزنامه عبری زبان «یدیعوت أحرونوت» هم در همین راستا اعلام کرد که «آمیحای الیاهو» از وزرای دولت صهیونیستی با انتقاد از انتصاب الی شرویت به عنوان رئیس شاباک گفته است که این تصمیم ادامه «رویکرد کاپلانی» رونن بار است و در واقع «کشیشی را با کشیش دیگری با همان دیدگاه» عوض کرده اند.
از سوی دیگر، «اویگدور لیبرمن» رئیس حزب اسرائیل خانه ما در واکنش به این انتصاب اعلام کرد که «انتصاب شرویت به عنوان رئیس شاباک تعجب آور بود. وی فرمانده برجسته ای بود، اما تجربه اطلاعاتی ندارد و مسائلی که منجر به انتصاب وی به این سمت پس از سال ها عدم فعالیت در تشکیلات نظامی شد، سوالات متعددی را مطرح می کند.» این اظهارات لیبرمن اشاره به این مساله دارد که شرویت در تاریخ 2 سپتامبر 2021 از فعالیت های نظامی کناره گیری کرده بود.
اما جنبش «تحرک برای بهبود وضعیت حاکمیتی» اعلام کرد که این انتصاب به معنای بی احترامی به اقدامات قانونی است.

لینک کوتاه:

کپی شد