چهارشنبه 30/آوریل/2025

تکیه ها… امید اهالی غزه برای دستیابی به یک وعده غذای مجانی به منظور کاهش گرسنگی

سه‌شنبه 1-آوریل-2025

دهها نفر از اهالی غزه با ظرف های خالی جلوی دیگ بزرگ غذای ساده متشکل از آب شور و حبوبات صف کشیده اند، اما با وجود زمان انتظار طولانی که بعضی وقت ها به بیش از یک ساعت هم می رسد، امکان دارد که همه افرادی که در صف ایستاده اند به غذای مورد نیاز خود و خانواده هایشان دست پیدا نکنند؛ چرا که غذای توزیع شده از سوی تکیه ها جوابگوی نیاز تمامی آوارگان گرسنه در نوار غزه نیست.
تکیه پروژه کوچکی برای پخت غذای مجانی به مقدار تقریبا زیاد است که طی ماه های جنگ غزه به شکل چشمگیری در سراسر نوار غزه گسترش یافته است؛ چرا که اکثر ساکنان این منطقه از منازل خود به چادرها و یا مراکز اسکان آوارگان و یا منازل و سرپناه های نزدیکان شان کوچ کرده اند.
علاوه بر این، بخش اعظم شهروندان از حضور در تکیه ها خجالت می کشند؛ چرا که عادت به این کار ندارند و این مساله از لحاظ روانی مانع از حضورشان در این اماکن می شود و علاوه بر این، مواد غذایی ساده ای که در این پروژه ها توزیع می شود، انگیزه ای برای حضورشان در تکایا باقی نمی گذارد.
محمد المصری یک جوان فلسطینی که به همراه گروهی از دوستانش پروژه های توزیع غذا از طریق تکیه ها در شمال غزه را اجرا می کند، می گوید که با نزدیکان و دوستانش در خارج از نوار غزه تماس می گیرد و آنها از این پروژه ها حمایت مالی می کنند.
المصری در گفتگو با مرکز اطلاع رسانی فلسطین خاطر نشان کرد که هدف از اجرای این پروژه های دائمی رفع نیازهای ضروری خانواده ها به غذاست؛ چرا که جنگ و محاصره باعث گسترش فقر و نداری در نوار غزه شده است.
این جوان30 ساله تصریح می کند که افزایش قیمت های مواد غذایی اساسی و کمبود شدید این مواد در داخل غزه، مانعی بر سر راه تداوم اجرای این پروژه هاست و رژیم صهیونیستی نیز برخی افراد و مراجع اجرای این پروژه ها را به صورت مستقیم هدف قرار می دهد و تاکنون شماری از آنها در این حملات به شهادت رسیده اند.
محمد ابو عوده سخنگوی وزارت کشاورزی در غزه هم تاکید می کند که با کاهش مقدار کمک های وارد شده بغه غزه و گسترش بی سابقه فقر و بیکاری، نداری و گرسنگی به سطوح بی سابقه ای در نوار غزه رسیده است.

فقدان گزینه های جایگزین
وی در گفتگو با مرکز اطلاع رسانی فلسطین به محدودیت ها در رفع گرسنگی گسترده شهروندان و آوارگان اشاره و تاکید می کند که تخریب تاسیسات و اراضی کشاورزی در کنار بسته بودن گذرگاه ها و ممانعت از واردات وسایل مورد نیاز در بازار محلی منجر به افزایش شدید قیمت های محصولات کشاورزی شده است؛ به طوری که قیمت های برخی کالاهای اساسی مانند تخم مرغ و شیر به 10 برابر افزایش یافته است و اهالی غزه قدرت خرید آنها را ندارند.
ابو عوده همچنین اعلام کرد که آرد و کنسروها تبدیل به تنها مواد غذایی در دسترس در بازارهای غزه شده اند و رژیم صهیونیستی ضمن بستن گذرگاه ها، پس از پایان مرحله نخست توافق آتش بس محاصره را تشدید کرده است.
وی در ادامه به کاهش کیفیت غذاهای توزیع شده میان اهالی غزه اشاره و خاطر نشان کرد که این مساله باعث گسترش بیماری هایی مانند هپاتیت، مسمومیت و حساسیت های غذایی و نیز کم خونی اقشار ضعیف مانند زنان باردار و کودکان و سالخوردگان شده است.
لازم به ذکر است که گزارش سازمان جهانی غذا و کشاورزی «فائو» هم اعلام کرده بود که نزدیک به نیمی از ساکنان نوار غزه به غذا دسترسی ندارند و بیش از 20 درصد آنها برخی روزها را بدون دسترسی به غذا پشت سر می گذارند..
بر اساس این گزارش، نزدیک به 96 درصد از اهالی نوار غزه؛ یعنی نزدیک به 2 میلیون و 150 هزار نفر از آنها با بحران غذایی بزرگ مواجه هستند و در حال حاضر نزدیک به 95 درصد از آنها به نوعی با قحطی و گرسنگی مواجه هستند.
این سازمان مرجعی برای امنیت غذایی در هر منطقه ای از جهان به شمار می رود و توصیه های لازم برای حل بحران غذایی را ارائه می دهد؛ به طوری که ارزیابی دستیابی به مواد غذایی به 5 درجه تقسیم بندی می شود و اهالی نوار غزه در خطرناک ترین سطح به سر می برند.
فوران گرسنگی
دکتر «صلاح عبد العاطی» رئیس هیئت بین المللی حمایت از حقوق ملت فلسطین نیز به نوبه خود اعلام کرد که گرسنگی به شدت در اعماق ساختار اجتماعی نوار غزه نفوذ کرده است و هیچ طبقه ای از جامعه غزه از آن در امان نیست.
وی در گفتگو با مرکز اطلاع رسانی فلسطین خاطر نشان کرد که رژیم صهیونیستی از همان لحظه نخست جنگ به عمد قصد مجازات ساکنان غزه از طریق تحمیل گرسنگی و محروم کردن آنها از غذا را داشت و در همین راستا، انبارهای مواد غذایی، مغازه ها و ایستگاه های آب شیرین کنی و تمامی منابع آبی؛ اعم از منبع ها و چاه ها و تاسیسات زیربنایی بمباران شدند و زیرساخت های تمامی بخش های خدماتی در معرض حمله قرار گرفتند.

عبد العاطی در همین راستا تاکید کرد که ساکنان غزه از شدیدترین اشکال گرسنگی در دوران معاصر رنج می برند و بسیاری از آنها مجبور به خوردن علف های حیوانات و برگ های درختان و دیگر غذاها شده اند که به هیچ وجه مناسب استفاده انسان ها نیستند.
وی خواستار مداخله مراجع بین المللی برای اعمال فشار به رژیم صهیونیستی به منظور صدور مجوز واردات فوری کمک های بشردوستانه به منظور نجات جان باقی مانده ساکنان غزه شد و بر لزوم محاکمه مقامات صهیونیستی که به صراحت به اهداف خود از تحمیل گرسنگی به ساکنان غزه اشاره کرده و طرح های خود را هم بر اساس همین نیت ها اجرا کرده اند، تاکید کرد و گفت این اقدام بر اساس قوانین بین المللی جرم محسوب می شود که مجازات سختی برای عاملان ارتکاب آن تعریف شده است.

لینک کوتاه:

کپی شد