چهارشنبه 30/آوریل/2025

جهان در شوک یک جنایت / اعدام دسته‌جمعی امدادرسانان و تدفین آنها در یک گور دسته‌جمعی

سه‌شنبه 1-آوریل-2025

اشغالگران ۱۵ نفر از کادرهای امدادی در رفح را ربوده و ضمن اعدام، آنها را در یک گور دسته جمعی دفن کردند.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، دیگر هیچ مصداقی برای بزرگ‌ترین جنایاتی که بشریت می‌تواند شاهد آن باشد، وحشت‌بارتر از آنچه اشغالگران با کادرهای امدادی شامل پزشکان و نیروهای سازمان امداد و نجات در رفح، جنوبی‌ترین نقطه نوار غزه کردند، وجود ندارد.

این جنایت حدود ۱۰ روز پیش آغاز شد، زمانی که کادرهای امدادی درخواست‌های مکرری برای کمک‌رسانی به شهروندان تحت‌محاصره فلسطینی در غرب رفح دریافت کردند. در پاسخ، ۱۵ امدادگر برای انجام وظیفه عازم منطقه شدند.

آمبولانس‌های جمعیت هلال‌احمر فلسطین و یک خودروی سازمان امداد و نجات برای ارائه کمک‌های پزشکی به مجروحان و تخلیه آوارگان به منطقه اعزام شدند.

بر اساس شهادت شاهدان عینی، ارتش اشغالگر این کادرها را با استفاده از پهپادهای مسلح محاصره کرد و به محض تلاش آنها برای ترک منطقه، به سویشان آتش گشود. ساعاتی بعد، نیروهای اشغالگر به محل رسیدند و آنها را زنده دستگیر کردند.

پس از دستگیری، ارتش تروریستی اشغالگر خودروهای امدادی را با بولدوزرهای نظامی نابود کرد، سپس دست‌های کادرهای امدادی را بست و آنها را در یک گودال بزرگ انداخت و به صورت مستقیم به سویشان شلیک کرده و آن‌ها را بدون آنکه گناهی مرتکب شده باشند، اعدام کرد.

اشغالگران تنها به کشتن و اعدام بسنده نکردند، بلکه گودالی که اجساد کادرهای امدادی در آن ریخته شده بود را با خاک پر کردند تا جنایت هولناک خود را پنهان کنند.

تمامی تلاش‌ها برای ارتباط با اشغالگران از طریق نهادهای بین‌المللی برای پیگیری سرنوشت کادرهای امدادی بی‌نتیجه ماند. چند روز پس از اعدام، به تیم‌های جستجو اجازه داده شد تا به منطقه وارد شوند و اجساد را که چند متر زیر خاک دفن شده بودند، خارج کنند.

این جنایت خشم و محکومیت نهادهای فلسطینی و اکثر سازمان‌های بین‌المللی را برانگیخت و آنها با انتشار بیانیه‌هایی این جنایت هولناک را محکوم کردند.

واکنش‌های بین‌المللی

  • دیده‌بان اروپایی-مدیترانه‌ای حقوق بشر: اعدام ۱۵ نفر از کادرهای پزشکی و انسانی در نوار غزه جنایتی بی‌سابقه است که نیازمند محاکمه فوری است.

مدیر واحد تحقیقات دیده‌بان اروپایی-مدیترانه‌ای حقوق بشر، مها الحسینی، تأکید کرد که جامعه بین‌المللی موظف است فوراً برای محاکمه صهیونیست‌های درگیر در جنایت عمدی کشتار ۸ امدادگر هلال‌احمر فلسطین، ۵ نفر از کادر سازمان امداد و نجات و یک کارمند آژانس امدادرسانی به آوارگان فلسطینی موسوم به «آنروا» در شهر رفح اقدام کند.

وی در گفتگو با مرکز اطلاع رسانی فلسطین تأکید کرد که اظهارات دریافت‌شده از شهود تأیید می‌کند که ارتش اشغالگر همه قربانیان را به صورت صحرایی اعدام و سپس پیکرهای ایشان را در گودالی عمیق دفن کردند.

حسینی توضیح داد که این جنایت بزرگ‌ترین اعدام دسته‌جمعی کارکنان حوزه فعالیت‌های بشردوستانه در تاریخ جنگ‌های مدرن است و اشاره کرد که این جنایت به عنوان یک جنایت تمام عیار جنگی و همچنین اقدامی در جهت نسل‌کشی طبقه‌بندی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد که از همه کشورها درخواست می شود تا اقدامات فوری برای ایجاد مسیرهای مؤثر حقوقی که به محاکمه مرتکبان این جنایت منجر شود، انجام دهند و از همه کشورها خواست تا مسئولیت‌های قانونی خود را بر عهده گرفته و برای توقف جنایت نسل‌کشی در نوار غزه اقدام کنند.

از سوی دیگر، سازمان امداد و نجات نوار غزه با اعلام این مطلب که اشغالگران ۵ نفر از نیروهای آنها را در غرب رفح اعدام کردند، اظهار داشت که این جنایت دیوارهای انسانیت را در شرایطی که اصول حقوق بشر در نوار غزه به طرز شرم‌آوری نادیده گرفته می‌شود، به لرزه درآورده است.

سخنگوی رسمی سازمان امداد و نجات، سرهنگ محمود بصل، تأکید کرد که آنها در انتظار تکمیل گزارش فنی خود درباره این جنایت هولناک هستند تا آن را در معرض دید جهانیان قرار داده و به دست سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشری که خواستار حمایت از حقوق بشر و قوانین بین‌المللی بشردوستانه هستند، برسانند.

وی در گفتگو با مرکز اطلاع رسانی فلسطین تأکید کرد که سهم بزرگی از مسئولیت بر عهده کشورهای عربی است تا فوراً برای توقف کشتار ساکنان نوار غزه اقدام کنند و اشاره کرد که هر تأخیر به معنای ریخته شدن خون بیشتر کودکان، زنان و غیرنظامیان بی‌گناه است.

بصل هشدار داد که جنایت اعدام در رفح با هدف تخلیه نوار غزه از سیستم خدمات بشردوستانه و امدادی انجام شده است و از جامعه بین‌المللی و نهادهای حقوق بشری بین‌المللی خواست تا دست به کار شوند و صرفا به تماشای جنایات جنگی و نسل‌کشی صهیونیست‌ها بسنده نکنند.

وی گفت که جهان نباید جنایت اعدام ۱۵ ارائه‌دهنده خدمات بشردوستانه در نوار غزه را بدون اتخاذ موضعی قاطع که مانع از تکرار جنایات اشغالگران بدون محاکمه شود، نادیده بگیرد.

بصل از همکاران حوزه امدادرسانی و ارائه کمک های بشردوستانه در سراسر جهان خواست تا با غزه ابراز همبستگی کرده، مراسمی برای محکومیت جنایت اعدام ترتیب دهند، خواستار توقف سیاست هدف‌گیری ارائه‌دهندگان خدمات بشردوستانه در نوار غزه شده و اشغالگران را ملزم به رعایت قوانین بین‌المللی بشردوستانه کنند.

از سوی دیگر، جبهه مردمی برای آزادی فلسطین تأکید کرد که جنایت هولناک اشغالگران یک جنایت بزرگ جنگی است که در چارچوب اجرای طرح انتقال اجباری و جمعی و در ادامه طرح نسل‌کشی علیه مردم ما انجام شده است.

این گروه فلسطینی در بیانیه‌ای مطبوعاتی تأکید کرد که کشتارهای مداوم اشغالگران در سراسر نوار غزه ـ به معنای واقعی کلمه ـ یک جنگ نسل‌کشی که هیچ حد و مرزی نمی‌شناسد و با حمایت مستقیم آمریکا و پشتیبانی نظامی و سیاسی نامحدود واشنگتن انجام می‌شود.

گروه مذکور حمایت‌های آمریکا را در حکم مشارکت کامل در این جنایات دانسته و آن را چراغ سبز آمریکا برای ادامه جنگ نسل‌کشی در غزه ـ بدون بازدارندگی یا پاسخگویی ـ توصیف کرده است.
از سوی دیگر، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) تأیید کرد که نیروهای اشغالگر کادرهای امدادی هلال‌احمر، تیم‌های امداد و نجات فلسطین و یک تیم از سازمان ملل متحد در رفح جنوب نوار غزه را محاصره، دستگیر و دست‌بند زدند.

این دفتر در بیانیه‌ای مطبوعاتی اعلام کرد که اشغالگران اعضای این تیم‌ها را در حالی که دست‌بسته بودند اعدام و آنها را در یک گودال به عنوان گور جمعی انداختند.

لینک کوتاه:

کپی شد