پنج شنبه 01/می/2025

بحران شدید تشنگی در غزه به دلیل حملات اشغالگران و توقف خط اصلی آب‌رسانی

شنبه 5-آوریل-2025

شهرداری غزه اعلام کرد که این شهر با بحران شدید تشنگی مواجه است، زیرا نیروهای اشغالگر به مناطق شرقی شهر نفوذ کرده‌اند و خط آبرسانی “میکروت” که حدود ۷۰ درصد از نیاز فعلی شهر به آب را از مناطق داخلی تأمین می‌کرد، متوقف شده است.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، شهرداری غزه در بیانیه‌ای تاکید کرد: این خط از منطقه شرقی در محله شجاعیه عبور می‌کند و از شامگاه پنج‌شنبه گذشته پمپاژ آن متوقف شده است. در حال حاضر تیم‌های ما در حال برقراری ارتباط با نهادهای ذی‌ربط هستند تا مجوز دسترسی به مسیر این خط در شرق شهر و بازرسی آن جهت اطمینان از سلامت خط و آماده‌سازی برای ازسرگیری تأمین آب برای شهروندان را دریافت کنند.

این بیانیه می‌افزاید: پیش از آغاز تجاوز و جنگ نسل‌کشی در اکتبر سال ۲۰۲۳، خط “میکروت” حدود ۲۰ درصد از نیاز روزانه شهر به آب را تأمین می‌کرد. اما پس از جنگ و تخریب اکثر چاه‌های آب و همچنین نابودی ایستگاه اصلی شیرین‌سازی آب در شمال‌غرب غزه و کمبود انرژی و برق، شهرداری اکنون برای تأمین ۷۰ درصد از نیاز روزانه‌اش به آب به خط “میکروت” وابسته شده است. بخشی از این آب از طریق مخازن قابل‌ حمل که روی کامیون‌ها نصب شده‌اند، به مناطقی که شبکه آب‌رسانی شهرداری به آن‌ها نمی‌رسد، توزیع می‌شود.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: نیروهای اشغالگر عمداً تأسیسات آبرسانی را در جریان تجاوز هدف قرار دادند، که این مسئله باعث آسیب‌های سنگین و تخریب گسترده در چاه‌ها و شبکه‌های آب‌رسانی شد و در نتیجه بحران شدیدی در تأمین و انتقال آب به بخش‌های وسیعی از شهر ایجاد کرده است.

شهرداری غزه از شهروندان خواسته در مصرف آب صرفه‌جویی کرده و با همبستگی، برای عبور از این بحران تلاش کنند.

شهرداری غزه همچنین افزود: تأکید می‌کنیم که با توجه به امکانات موجود، تلاش خواهیم کرد آب را به میزان محدود از منابع دیگر تأمین کنیم و همکاری خود را با دارندگان چاه‌های خصوصی و کمیته‌های محلی در مناطق مختلف ادامه خواهیم داد تا سوخت مورد نیاز برای راه‌اندازی چاه‌ها و تأمین آب برای مناطق اطراف فراهم شود.

در پایان این بیانیه تاکید شده است: از نهادهای حقوق بشری و بین‌المللی درخواست می‌کنیم برای واداشتن رژیم اشغالگر به افشای وضعیت این خط آبرسانی و راه‌اندازی مجدد آن، و نیز جلوگیری از وقوع فاجعه بهداشتی یا شیوع بیماری‌ها ـ به‌ویژه با آغاز گرما و افزایش نیاز به آب ـ فشار وارد کنند.

لینک کوتاه:

کپی شد