“حسنی مهنا” سخنگوی شهرداری غزه، از وخامت اوضاع انسانی و زیربنایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که غزه در پی توقف خط انتقال آب “میکروت” که از مناطق اشغالی میآید و ۷۰ درصد نیاز آبی شهر را تأمین میکرد، با بحران شدید کمآبی مواجه شده است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، مهنا در گفتگو با خبرگزاری “صفا” افزود که تعمیر این خط به شرایط امنیتی در شرق شهر غزه بستگی دارد و در حال حاضر شهرداری در تلاش است با همکاری ساکنان، تعدادی از چاههای خصوصی را به کار بگیرد تا بخشی از کمبود آب در مناطق آسیبدیده جبران شود.
به گفته وی، در جریان جنگ اخیر، ۶۴ حلقه چاه از مجموع ۸۶ چاه موجود در شهر توسط ارتش اشغالگر منهدم شده و تنها ۲۲ چاه باقی ماندهاند که تلاش میشود با استفاده از انرژی خورشیدی و ژنراتورهای اضطراری فعال نگه داشته شوند. شهرداری برای این منظور بهصورت فوری به پنلهای خورشیدی، باتری و قطعات یدکی نیاز دارد.
سخنگوی شهرداری غزه همچنین تأکید کرد که بیش از ۷۵ درصد زیرساختهای شهر نابود شده، ۱۷۵ هزار تُن زباله در خیابانها انباشته شده و تجزیه اجساد شهدا زیر آوار موجب گسترش جوندگان، حشرات و بیماریهای خطرناک شده است. کمبود شدید آب نیز خطر شیوع سریع بیماریهای مسری، پوستی و گوارشی را افزایش داده است.
بر اساس گزارش شهرداری غزه، حجم آوارهای ناشی از بمبارانها بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون تُن برآورد میشود و ۱۳۴ دستگاه خودروی خدماتی شهرداری که ۸۰ درصد ناوگان را شامل میشود، توسط ارتش رژیم اشغالگر نابود شدهاند. خودروهای باقیمانده نیز فرسوده و قدیمی هستند و کار با آنها فشار مضاعفی به شهرداری وارد میکند.
مهنا در پایان خواستار ورود فوری ماشینآلات و تجهیزات سنگین برای کاهش بحرانهای انسانی، زیستمحیطی و بهداشتی در غزه شد.