مسئول آمادگی و مدیریت بحران و برابری اتحادیه اروپا اعلام کرد که مانع تراشی رژیم صهیونیستی در مسیر ورود کمک های بشردوستانه به غزه باعث بروز بحران انسانی در نوار غزه شده است و این در حالی است که کمک های بشردوستانه پشت مرزهای این منطقه روی هم انباشته شده و مواد غذایی فاسد شده اند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین «حاجه لحبیب» امروز دوشنبه در آستانه نشست وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ در تشریح اوضاع نوار غزه و کرانه باختری اعلام کرد که « در شرایطی که اسرائیل به نسل کشی خود ادامه می دهد، 3 اولویت ضروری در غزه وجود دارد که عبارتند از: از سرگیری آتش بس و تسهیل روند واردات کمک های بشردوستانه و غزه در حال حاضر به خاطر ممانعت از ورود کمک ها شاهد یک بحران انسانی است.»
وی افزود: بیش از یک ماه است که کمک ها وارد غزه نشده است؛ نه غذا، نه برق و نه حتی یک لقمه نان. این در حالی است که انبارهای خارج از غزه پر از غذاست، اما غذا در غزه تمام شده است و در خارج از این منطقه مواد غذایی فاسد می شود؛ چرا که ما نمی توانیم وارد غزه شویم. علاوه بر این، هر روز دست کم 100 کودک کشته و یا زخمی می شوند.
این مسئول اتحادیه اروپا تصریح کرد که رژیم صهیونیستی از مدت ها قبل اجازه فعالیت هیئت های توزیع کمک های بشردوستانه در منطقه را صادر نکرده است و هیچ کارمند بین المللی در غزه و کرانه باختری حضور ندارد.
لحبیب خاطر نشان کرد که وضعیت کرانه باختری هم رو به وخامت گذاشته است و «کوچاندن اجباری و خشونت به مساله ای طبیعی تبدیل شده است و از همین رو، ما نیازمند تحرک سیاسی جدی هستیم.»
وی افزود: نشست اول گفتگوی سیاسی مقامات عالی رتبه اتحادیه اروپا و فلسطین پس از نشست وزرای امور خارجه و با حضور «محمد مصطفی» نخست وزیر فلسطین برگزار خواهد شد و شرکت کنندگان در این نشست فرصت های همکاری و روابط دوجانبه را بررسی خواهند کرد تا نیازهای ملت فلسطین را برآورده کنند.
گفتنی است که مرحله نخست توافق آتش بس و مبادله اسرا میان جنبش حماس و رژیم صهیونیستی که از تاریخ 19 ژانویه 2025 با میانجیگری مصر و قطر و حمایت آمریکا اجرا شده بود، در آغاز ماه مارس گذشته به پایان رسید. در حالی که حماس به بندهای مرحله نخست توافق پایبند بود، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی که تحت پیگرد مراجع قضایی بین المللی قرار دارد، به درخواست اعضای تندروی ائتلاف دولتی تحت رهبری خود، از آغاز مرحله دوم این توافق شانه خالی کرد. ارتش صهیونیستی از 18 مارس گذشته جنایت های نسل کشی خود در غزه را از طریق بمباران های خشونت بار گسترده و هدف قرار دادن غیرنظامیان در منازل و چادرهای محل اسکان آوارگان شدت بخشیده است.
