ارتش صهیونیستی از نزدیک به 6 ماه قبل سعی در ساخت رباتی از «چت جی پی تی» را دارد که مبتنی بر هوش مصنوعی است و قرار است به فرماندهان عملیاتی ارتش برای بهبود توانمندی هایشان در زمینه تصمیم گیری کمک کند. ارتش صهیونیستی نام «جنی» را برای این ربات در نظر گرفته است که الهام گرفته از غولی است که در داستان خیالی «علاء الدین» از چراغ جادویی خارج می شود و آرزوها را برآورده می کند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، روزنامه عبری زبان «یدیعوت أحرونوت» امروز سه شنبه برخی ابعاد فعالیت های کارگروه ویژه ارتش صهیونیستی را که مسئول اجرای این پروژه است، فاش کرد. این کارگروه متشکل از 20 نفر است که با دقت از میان افراد برتر دوره ها و برنامه های ویژه برگزار شده توسط ارتش صهیونیستی انتخاب شده اند. راهبران این کارگروه ویژه در گفتگویی به تشریح نحوه همراهی سریع ارتش با تحولات عرصه هوش مصنوعی و نحوه کار ربات «جنی» پرداخته اند.
این روزنامه خاطر نشان کرد که این فناوری کاملا شبیه صفحه اصلی چت جی پی تی یا هر یک از سرویس های چت جدید مبتنی بر هوش مصنوعی است که یک پنجره اینترنتی صاف با یک کادر متن آزاد در وسط آن ظاهر می شود و در بالای آن عنوان: “به چه چیزی علاقه مند هستید؟” و در پایین کادر، گزینه های اضافی برای جستجو و دسته بندی منابع اطلاعاتی وجود دارد.
و این اتفاقی نیست که نام این ربات از غول قدرتمند علاء الدین گرفته شده است که آرزوها را برآورده می کند. این ربات سخنگو، یک برنامه کامپیوتری مبتنی بر هوش مصنوعی است که می تواند با انسان تعامل داشته باشد و یک ماه قبل به عنوان یک برنامه کاربردی بر روی شبکه اینترنت اختصاصی ارتش صهیونیستی راه اندازی شد و نسخه اولیه آن در تمامی اتاق های عملیات نظامی ارتش مورد استفاده قرار گرفت.
این فناوری به راهبری که نیازمند تصمیم گیری های حساس و سریع بر پایه اطلاعات موثق است، اجازه می دهد که از جنی به زبان عادی سوال بپرسد و پاسخ های مفصلی دریافت کند. جنی از حجم عظیم داده های ذخیره شده در رایانش ابری ارتش صهیونیستی که به صورت مداوم به روزرسانی می شود و اصولا مانند هر ربات سخنگوی دیگر، قادر به تعیین موارد استثنائی و خلاصه برداری از رویدادها و ارائه دیدگاه های حیاتی از تمامی انواع این اطلاعات ذخیره شده است.
با وجود اینکه، توسعه دهندگان در واحد ارتباطات نظامی تاکید می کنند که این نسخه در حال حاضر تنها سعی در «ارائه تجربه اولیه» را دارد و نمی توان هنوز برای تصمیم گیری از آن استفاده کرد، اما واکنش ها بسیار جالب بود. سه اتاق عملیات مشخص برای ارائه بازخوردهای روزانه مستقیم به توسعه دهندگان در نظر گرفته شد و تکمیل نسخه کامل این ربات از امروز، سه الی 4 ماه دیگر زمان می برد. علاوه بر این، نسخه مخصوص گوشی های همراه نظامی در حال طراحی و تولید است.
مسئول پروژه توسعه ربات سخنگوی نظامی جدید مبتنی بر هوش مصنوعی، بخش کوچکی به نام «کارگاه متن» (Text Factory) است که بخشی از واحد بزرگتری به نام «متسپن» (Matspen) یا همان (سیستم های فرماندهی، کنترل و مدیریت نظامی) است که به عنوان مرکز اصلی نرم افزاری ارتش صهیونیستی مسئول توسعه و عملیات سیستم های عملیات کامپیوتری ارتش است و تنها 6 ماه قبل راه اندازی شده است.
سروان «د» که یدیعوت از وی به عنوان رئیس این بخش یاد کرده است، می گوید:«ما در واحد متسپن مانند یک شرکت فناوری های پیشرفته «هایتک» عمل می کنیم و از نظر من، واحد ما مانند یک استارت آپ اداره می شود.» وی می افزاید:«ما اینجا مدیران تولید و توسعه داریم که نیازهای تمامی مشتریان را بررسی می کنند و آنها را در طول فرآیند (تولید) همراهی می کنند. ما همچنین چندین مدیر امور مشتریان، مجموعه های تولید و گروه های توسعه و غیره داریم.»
رئیس واحد متسپن تاکید می کند که مشتریان یا کاربران شامل تمامی نیروهای شرکت کننده در عملیات نظامی و حاضر در میدان هستند که با رایانه های ثابت، تبلت، سیستم های نظامی سیار در هر اتاق عملیات یا بخش عملیاتی دیگری کار می کنند. وی در ادامه درباره «کارگاه متن» می گوید:«این بخش برای استفاده از تمامی اطلاعات انباشته شده در دهها سامانه عملیاتی راه اندازی شد و هر کدام از آنها عملکرد متفاوت و مشخصی دارند. امروز که جلسه فرماندهی برگزار می شود یا وضعیت ارزیابی می شود و فرماندهی می خواهد بداند که مثلا اولین تیمی که به بیمارستان الشفا حمله کرد، کدام بود، از خودش می پرسد: یک لحظه، من کجا می توانم این اطلاعات را به دست بیاورم؟ سخت است بدانی که کدام یک از این سیستم های مختلف می تواند به این سوال پاسخ دهد. این یک عملیات ناکارآمد است. برداشت اصلی ما این است که اگر این مساله ساده نباشد، کارآمد هم نخواهد بود. نمی توان یک راهبر را در میدان با اقدامات پیچیده گرفتار کرد. رئیس این واحد تصریح می کند که جنی در عین حال به تمامی سامانه های عملیاتی متصل است؛ به عبارت دیگر، در صورتی که مستند جدیدی بر روی یکی از این سامانه ها ریخته یا به روزرسانی شود، جنی هم بلافاصله به روزرسانی می شود.»
وی در پایان اعلام می کند که تلاش ها برای دستیابی به بالاترین سطوح دقت ادامه دارد تا جنی اطلاعات اشتباه تحویل ندهد. این مسئول صهیونیست خاطر نشان کرد که دقت اطلاعات یک چالش بزرگ به شمار می رود و «به هر حال، با توجه به اینکه ما در دنیایی هستیم (منظورش ارتش صهیونیستی است) که باید با آن به دیده احترام و تقدس نگریست، ما به مقامات اطمینان می دهیم که این ربات جای انسان را نخواهد گرفت، بلکه سعی در بهبود فرآیند اتخاذ تصمیمات عملیاتی دارد. علاوه بر این، پاسخ هایی که جنی ارائه می دهد، همیشه مستند به منابع مورد استفاده هستند.»