چهارشنبه 30/آوریل/2025

“اسرائیل” ویزای نمایندگان و مقامات فرانسوی را لغو کرد

دوشنبه 21-آوریل-2025

دولت رژیم صهیونیستی ویزای ورود ۲۷ نماینده و مقام چپ‌گرای فرانسوی را تنها دو روز پیش از سفر برنامه‌ریزی‌شده آن‌ها به “اسرائیل” و کرانه باختری لغو کرد. این تصمیم روز یک‌شنبه از سوی این گروه اعلام شد.

این اقدام تنها چند روز پس از جلوگیری تل‌آویو از ورود دو نماینده پارلمان انگلیس از حزب کارگر به فلسطین اشغالی صورت گرفت و در بحبوحه تنش‌های دیپلماتیک فزاینده میان فرانسه و “اسرائیل” رخ می‌دهد؛ تنش‌هایی که پس از اظهارات اخیر امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه مبنی بر تصمیم پاریس برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین تشدید شده است. مکرون همچنین در تلاش است با اعمال فشار بر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی خواستار تغییر رویکرد در قبال جنگ غزه شود.

وزارت امور داخلی رژیم صهیونیستی اعلام کرد که لغو این ویزاها براساس قانونی انجام شده که به دولت اجازه می‌دهد ورود افرادی را که ممکن است علیه منافع “اسرائیل” فعالیت کنند، ممنوع کند.

از میان ۲۷ فرد مذکور، ۱۷ نفر از اعضای دو حزب سبز و کمونیست فرانسه در بیانیه‌ای اعلام کردند که قربانی مجازات جمعی “اسرائیل شده‌اند” و از مکرون خواستند که در این موضوع مداخله کند.

در این بیانیه آمده است که اعضای گروه به دعوت کنسولگری فرانسه در قدس قصد داشتند سفری پنج‌روزه به “اسرائیل” و سرزمین‌های فلسطینی داشته باشند تا در راستای تقویت همکاری‌های بین‌المللی و فرهنگ صلح فعالیت کنند. آن‌ها افزودند که ویزاهایشان یک ماه پیش تأیید شده بود، اما تنها دو روز پیش از پرواز، رژیم صهیونیستی به‌صورت ناگهانی آن‌ها را لغو کرد.

گروه مذکور خواستار توضیح درباره دلایل این تصمیم ناگهانی شد که آن را نوعی مجازات جمعی خواندند.

شکاف دیپلماتیک

این هیئت شامل چهره‌هایی مانند فرانسوا روفان، آلکسی کوربییر و جولی اوزین از حزب سبز، و نیز سومیا بوروها، نماینده کمونیست و ماریان مارگات، عضو سنای فرانسه می‌باشد. دیگر اعضا شهرداران چپ‌گرا و نمایندگان محلی هستند.

آنان لغو ویزاها را شکافی جدی در روابط دیپلماتیک توصیف کردند.

احزاب سیاسی این گروه سال‌هاست خواستار به رسمیت شناختن کشور فلسطین هستند؛ موضوعی که مکرون نیز اخیرا اعلام کرده ممکن است در کنفرانس بین‌المللی ماه ژوئن تحقق یابد.

پیش‌تر در ماه جاری، “اسرائیل” دو نماینده پارلمان انگلیس، یوان یانگ و ابتسام محمد، را در فرودگاه بن‌گوریون تل‌آویو بازداشت و سپس به بهانه مشابهی اخراج کرد. این اقدام با واکنش تند وزیر خارجه انگلیس مواجه شد که آن را “غیرقابل‌قبول” خواند.

همچنین در ماه فوریه، “اسرائیل” از ورود دو نماینده زن چپ‌گرا از پارلمان اروپا، ریما حسن (فرانسوی-فلسطینی) و لین بویلان (ایرلندی) جلوگیری کرد.

لینک کوتاه:

کپی شد