رژیم اشغالگر صهیونیستی بامداد امروز سهشنبه با حملات هوایی گسترده بهطور عمد و هدفمند تجهیزات سنگین مورد استفاده برای آواربرداری و بیرون کشیدن اجساد شهدا از زیر ویرانههای غزه را در مناطق مختلف نابود کرد. این حملات، در حالی انجام شد که تنها تعداد اندکی از ماشینآلات سنگین طی چند هفته آتشبس موقت، با هماهنگی مصر و قطر برای کمکهای انسانی وارد نوار غزه شده بودند.
بر اساس گزارشها، جنگندههای اسرائیلی تجهیزات متعلق به شهرداریها، شرکتهای خصوصی و شهروندان را در شمال و جنوب غزه هدف قرار دادهاند؛ از جمله ۹ دستگاه بولدوزر وارداتی از مصر، خودروهای انتقال آب و فاضلاب و تجهیزات عمرانی، که تنها در عملیات نجات و امداد استفاده میشدند. در میان این تجهیزات، ماشینآلات حیاتی متعلق به شهرداری جبالیا، خانیونس و خانوادهای در محله صبره در جنوب شهر غزه به کلی منهدم شدهاند.
تعمیق فاجعه انسانی
جنبش حماس این حملات را بخشی از سیاست نسلکشی رژیم صهیونیستی و نادیدهگرفتن تعهداتش تحت توافق آتشبس دانست. این جنبش در بیانیهای اعلام کرد که این اقدامات تلاشی حسابشده برای تشدید رنج مردم غزه و نابودی زیرساختهای حداقلی نجات و خدمات عمومی است.
سازمان امداد و نجات غزه نیز ضمن محکومیت شدید این حملات اعلام کرد که بولدوزرها صرفاً در عملیات نجات، بازگشایی مسیرها و انتقال اجساد قربانیان مورد استفاده قرار میگرفتند. دکتر محمد المَغیر، مدیر تدارکات سازمان امداد و نجات توضیح داد که این تجهیزات تحت توافق آتشبس از مصر وارد شده و محل استقرار آنها با هماهنگی قبلی به اطلاع “اسرائیل” رسیده بود. او افزود که نابودی این تجهیزات مصداق بارز نقض قوانین بینالمللی بشردوستانه است.
پنهانسازی آثار جنایت
مرکز فلسطینی مفقودشدگان و ناپدیدشدگان اجباری نیز ضمن محکوم کردن این اقدام، آن را تلاش عامدانهای برای محو آثار جنایات جنگی “اسرائیل” دانست. این مرکز هشدار داد که حمله به تجهیزات امدادی به معنای ادامه سیاست پنهانسازی جنایت و جلوگیری از کشف سرنوشت هزاران کودک، زن و سالمندی است که زیر آوار ماندهاند.
در این گزارش آمده است که تاکنون بیش از ۱۱ هزار نفر مفقود محسوب میشوند و خانوادههای بیشماری همچنان در انتظار یافتن اجساد عزیزانشان هستند. مرکز مذکور، حمله به ابزار نجات را «جنایت علیه حق حیات و کرامت انسانی» توصیف کرد و آن را نقض صریح قوانین بینالمللی دانست.
مسئولیت بینالمللی
این مرکز در ادامه جامعه جهانی و نهادهای سازمان ملل را به انجام وظیفه قانونی و اخلاقی خود فرا خوانده و خواستار فراهمسازی مسیرهای امن برای ورود تجهیزات سنگین نجات، به همراه تیمهای متخصص جهت تشخیص هویت قربانیان شد. در بیانیه هشدارآمیز این مرکز آمده است: مرگ زیر آوار یک فاجعه است، اما ممانعت از بیرون کشیدن اجساد، جنایتی بهمراتب هولناکتر و بیرحمانهتر است.
در حالیکه مردم غزه هنوز از شوک جنگ بیرون نیامدهاند و با کمترین امکانات در پی یافتن عزیزان خود هستند، رژیم اشغالگر با ازسرگیری حملات و نابودی معدود تجهیزات امدادی، نه تنها آتشبس را نقض کرده بلکه عملاً روند کشف و دفن شهدا را نیز مختل ساخته و تعداد مفقودین هر روز افزایش مییابد.