سازمان ملل متحد از خطر بسته شدن شش مدرسه وابسته به آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در قدس شرقی توسط رژیم صهیونیستی هشدار داد؛ اقدامی که میتواند آینده تحصیلی ۸۰۰ کودک فلسطینی را به مخاطره اندازد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، “رولاند فریدریش”، مدیر امور آنروا در کرانه باختری، در بیانیهای که در پلتفرم «ایکس» منتشر شد، اعلام کرد: «در کمتر از ۱۰ روز، دستور بستن شش مدرسه آنروا که از سوی مقامات اسرائیلی صادر شده، به اجرا درخواهد آمد.»
وی تأکید کرد که این تصمیم نقض آشکار تعهدات “اسرائیل” طبق قوانین بینالمللی است و حق آموزش صدها دختر و پسر فلسطینی را سلب میکند.
فریدریش افزود: «مدارس آنروا در اردوگاه شعفاط دهههاست بخشی از بافت اجتماعی این منطقه هستند و امکان دسترسی کودکان به آموزش باکیفیت در نزدیکی محل سکونتشان را فراهم کردهاند.» او همچنین هشدار داد که دختران فلسطینی نگرانند که با از دست دادن حق تحصیل، رؤیاهایشان برای تبدیل شدن به پزشک یا دانشمند از بین برود.
بر پایه آمار رسمی فلسطینی، رژیم اشغالگر تصمیم به بستن شش مدرسه آنروا در اردوگاه شعفاط، سلوان، وادی الجوز و صورباهر در شهر قدس گرفته است.
وزارت امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین ضمن محکوم کردن این تصمیم، آن را تلاشی برای محرومسازی صدها دانشآموز از آموزش، تحمیل محتوای آموزشی اسرائیلی و آسیب زدن به کل فرایند آموزشی دانست؛ اقدامی که ناقض مصونیت و امتیازات نهادهای سازمان ملل است.
این تصمیم در ادامه سیاستهای قانونی اخیر اسرائیل اتخاذ شده است؛ کنست (پارلمان اسرائیل) در تاریخ ۲۸ اکتبر ۲۰۲۴، با تصویب دو قانون جنجالی، هرگونه فعالیت آنروا در اراضی تحت کنترل اسرائیل را ممنوع کرد، امتیازات آن را لغو نمود و برقراری هرگونه ارتباط رسمی با این نهاد را غیرقانونی اعلام کرد. این قوانین از ژانویه گذشته اجرایی شدهاند.
رژیم صهیونیستی مدعی است برخی کارکنان آنروا در عملیات «طوفان الاقصی» در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ مشارکت داشتهاند؛ ادعایی که آنروا قوياً تکذیب کرده و سازمان ملل نیز بر بیطرفی کامل این نهاد تأکید داشته است.