مردان و زنان جوان سوار بر گاریهای کوچک در خیابانهای غزه پرسه میزنند، با صدای بلند فریاد میزنند و به هر کسی که بخواهد پیشنهاد می دهند در ازای مبالغ ناچیز آنها را به مقصدشان برسانند.
این کارگران در شرایط اقتصادی بسیار دشوار، هزینه های خانوادههای خود را تامین میکنند. آنها روز جهانی کارگر را در حالی در اول ماه مه پشت سر می گذارند که میان مرگ و محاصره و از دست دادن منبع درآمدشان گرفتار شده اند.
در طول ماههای جنگ غزه، طبقه کارگر بیشترین آسیب را دید. آنها کسانی بودند که با فرصتهای شغلی محدود و درآمد ناچیز زندگی میکردند. روزهای تجاوز فرا رسید تا حتی از معدود لقمههایی هم که آنها را سیر میکرد، محروم کنند.
سامی العمسی، رئیس اتحادیه کارگران غزه، میگوید روز جهانی کارگر باید فریادی از غزه برای توقف نسلکشی و حمایت از حقوق کارگران باشد.
وی خاطرنشان کرد در حالی که جهان روز جهانی کارگر را جشن میگیرد، نوار غزه در نتیجه محاصره مداوم اسرائیل و اثرات مخرب جنایات اشغالگران بر همه بخشهای زندگی، شرایط غمانگیزی را تجربه میکند.
العمسی در مصاحبهای با مرکز اطلاع رسانی فلسطین تصریح کرد: این روز که مناسبتی برای حمایت از حقوق کارگران و درخواست بهبود شرایط آنهاست، در حالی فرا می رسد که مردم فلسطین و به ویژه کارگران نوار غزه با توجه به جنایات نسلکشی اشغالگران صهیونیست علیه غیرنظامیان، از شدیدترین اشکال بیعدالتی و ظلم رنج میبرند.
رنج مضاعف
او اظهار داشت که کارگران نوار غزه به دلیل محاصره ۱۸ ساله اسرائیل و تخریب زیرساختها و تأسیسات حیاتی در پی آن، شرایط بسیار سختی را تحمل میکنند.
وی خاطرنشان کرد که این شرایط منجر به افزایش بیسابقه نرخ بیکاری در بین کارگران شده است، به طوری که نرخ بیکاری در نوار غزه از 50 درصد فراتر رفته و نوار غزه را به یکی از مناطق جهان با بالاترین نرخ بیکاری تبدیل کرده است.
او خاطرنشان کرد که با تخریب تأسیسات صنعتی، کارخانهها و تأسیسات خدمات عمومی توسط اشغالگران در طول جنگها، کارگران فلسطینی در نوار غزه به هیچ وجه قادر به تأمین منبع درآمد ثابت نیستند و خود را با بحران انسانی روبرو میبینند که روز به روز بدتر میشود.
دکتر اسماعیل الثوابته، مدیرکل دفتر رسانهای دولت، به نوبه خود گفت که از آغاز تجاوز اسرائیل به نوار غزه، کارگران از اولین کسانی بودهاند که تحت تأثیر قرار گرفتهاند.
او در گفتگو با مرکز اطلاع رسانی فلسطین خاطرنشان کرد که اشغالگران مستقیماً صدها تأسیسات حیاتی و کارخانه را هدف قرار دادهاند که در نتیجه هزاران کارگر شغل خود را از دست دادهاند.
او تصریح کرد که تخریب زیرساختها در نوار غزه، از جمله نیروگاهها و مراکز درمانی، انجام وظایف کارگران را در یک محیط کاری امن غیرممکن کرده است.
حملات سازمان یافته
او دردناکترین جنبه را ادامه حملات علیه غیرنظامیان؛ از جمله کارگران، در نوار غزه دانست که به شکل بمباران های هوایی و حملات علیه مناطقی که کارگران در آن تجمع میکنند، صورت می گیرد و اوضاع را پیچیدهتر کرده و خسارات مادی و انسانی قابل توجهی به بار آورده است.
الثوابته گفت که گزارشهای آماری نشان میدهد که دهها کارگر فلسطینی بر اثر گلولهباران اسرائیل کشته شدهاند، در حالی که برخی دیگر دچار جراحات شدیدی شدهاند که مانع از بازگشت آنها به کار میشود.
او اظهار داشت که روز جهانی کارگر حامل یک پیام مهم بشردوستانه است و آن احترام به حقوق کارگران و دستیابی به عدالت اجتماعی است.
الثوابت بر لزوم مداخله جامعه بینالمللی و سازمانهای حقوق بشری برای توقف جنایات اشغالگران صهیونیست علیه مردم فلسطین و به ویژه علیه کارگران تأکید کرد.
او توقف حملات علیه اهداف غیرنظامی، به ویژه تأسیسات صنعتی و کاری، را یک ضرورت مطلق برای حفاظت از حقوق کارگران فلسطینی و فراهم کردن یک محیط کاری امن دانست که آنها را قادر به امرار معاش می کند.
او معتقد است که باید راهحلهای فوری؛ از قبیل پروژههای توسعه محور با هدف ایجاد فرصتهای شغلی، پویاتر کردن اقتصاد محلی، تضمین حقوق کارگران فلسطینی در تمام بخشهای کاری و ارائه حمایتهای بشردوستانه برای کاهش رنج کارگران و خانوادههایشان در نتیجه تخریب های گسترده اجرا شود.