کاملا روشن است که شکست اشغالگران در تسلیم کردن مقاومت فلسطین در عرصه نظامی آنان را به سمت ایده استفاده از گرسنگی به عنوان یک سلاح به منظور فشار علیه نوار غزه سوق داد.
به گزارش حازم حلو خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین در غزه، تشدید محاصره و جلوگیری از ورود مواد غذایی و اساسی اقدامی برای اجرای طرح گرسنگی بود و اشغالگران به دنبال تکمیل این طرح از طریق ترویج رسانهای و سیاسی آن هستند.
این طرح همچنین دربردارنده اخراج ساکنان مناطق شمالی و مرکزی نوار غزه به سمت مناطقی است که منطقه انسانی نامیده میشود که در جنوب نوار غزه واقع شده است، علاوه بر آنکه ارتباط ورود کمکهای بشردوستانه با لزوم کنترل آن و توزیع کمکها از طریق موسسات بینالمللی و تحت نظارت مستقیم ارتش اشغالگر از دیگر محورهای این طرح است.
چنانچه بر اساس این طرح اشغالگران بر میزان غذای اختصاص یافته به هر خانواده و همچنین نوع و کیفیت آن که معمولاً برای آنان کافی نیست نظارت خواهد کرد به طوری که هر خانواده به مقداری غذا دریافت میکند که تنها برای چند روز پاسخگوی نیازهای آنان باشد.
بلافاصله پس از اعلام جزئیات این طرح، نهادها و سازمانهای بینالمللی با صدور بیانیههایی مخالفت خود با این طرح را اعلام کردند که هدف آن تقویت گرسنگی به عنوان سلاحی برای نسلکشی در غزه است.
بیتفاوتی جهانی
علی ابورزق تحلیلگر سیاسی معتقد است اشغالگران از گرسنگی به عنوان اهرمی برای مذاکره در شرایط پایبندی مقاومت به شرط اساسی خود برای آزادی اسرای اسرائیلی که همان توقف قطعی جنگ است، استفاده میکنند.
وی در گفتگو با مرکز اطلاع رسانی فلسطین نسبت به سکوت سازمانها و ملتها و رژیمهای عربی اظهار تاسف کرده در حالی که آنها شاهد مرگ کودکان غزه به دلیل گرسنگی هستند.
وی افزود شرایط کنونی نشان دهنده اقدام جهانی برای توقف گرسنگی علیه دو میلیون فلسطینی نوار غزه نیست مگر آنکه اسرای اسرائیلی نیازمند غذا باشند.
یکی از تصاویری که جهان منافق را به لرزه درآورد تصویر اسیری بود که در توافق گذشته آزاد شد و دچار ضعف شدید شده بودند.
این تحلیلگر تاکید کرد اظهارات یک یا دو نفر از اسرای اسرائیلی که از گرسنگی شدید و سوء تغذیه سخن گفتند واقعیتی دردناک برای جهان پس از جنگ غزه بود که البته میتواند تاثیرات بسیار مخربتری بر هزاران کودک فلسطینی داشته باشد که از گرسنگی پوستشان بر استخوانهایشان چسبیده است.
طرحهای اشغالگران برای گرسنگی نتیجهای جز افزایش مصیبتهای مردم نوار غزه ندارد که گرسنگی شدید قدرت آنان برای فریاد زدن و درخواست کردن را نیز نابود کرده است.
ابو رزق گفت: این یک جنگ به معنایی که میدانیم نیست بلکه یک آتش بزرگ است که فلسطینیان در آن تنها رها شدهاند و هیچکس آنها را با کمترین امکانات و غذا نیز حمایت نمیکند.
طولانی کردن محاصره
در همین راستا دکتر رامی عبدو رئیس سازمان دیدهبان حقوق بشر اروپا – مدیترانه تاکید کرد ساز و کار مطرح شده توسط اشغالگران انسانی نیست بلکه تلاشی جدید برای اجرای نوع دیگری از جنایت گرسنگی دسته جمعی است به طوری که نوعی مشروعیت بشردوستانه داشته باشد.
وی در گفتگو با مرکز اطلاع رسانی فلسطین افزود هدف این طرح ادامه بلند مدت محاصره همه جانبه و غیرقانونی غزه است که از ۱۹ ماه پیش آغاز شده و در چارچوب سیاست نسلکشی ارتکابی توسط اشغالگران قرار میگیرد.
این کارشناس ادامه داد موضع نهادهای بینالمللی نسبت به طرح گرسنگی اسرائیلی حاکی از فهم عمیق آنان از اهدافی است که اشغالگران به دنبال دستیابی به آنها با اجرای این طرح هستند.
عبدو تاکید کرد لازمه گرسنگی شدیدی که مردم بیدفاع غزه در معرض آن قرار دارند، اقدام جمعی و فوری برای صدور مجوزهای لازم به منظور ورود مواد غذایی و نیازهای انسانی به این منطقه است.
وی در ادامه اعلام کرد این طرح به دنبال تحمیل تسلط کامل “اسرائیل” بر عملیات بشردوستانه از ابعاد کیفی و کمی کمکها و ساز و کار ورود آن و مراکز ذخیره سازی و توزیع و در پایان نظارت بر کسانی خواهد بود که از این کمکها استفاده میکنند.
وی هشدار داد این کنترل گسترده حاکی از قصد اشغالگران برای مدیریت جنایت گرسنگی به جای پایان دادن به آن و تقویت تسلط خود بر نیازهای اساسی ساکنان غزه از جمله غذا و دارو است.
تهدید و مجازات
در همین زمینه دفتر رسانهای دولت نوار غزه نیز مخالفت خود با ساز و کار مطرح شده برای توزیع کمکهای بشردوستانه از طریق مراکز تحت کنترل ارتش رژیم اشغالگر و شروط امنیتی آنان را اعلام کرد.
دکتر اسماعیل ثوابته رئیس دفتر رسانهای دولت غزه هشدار داد این طرح کمکهای بشردوستانه را از یک اقدام انسانی بی طرفانه به ابزاری برای تهدید سیاسی و مجازات دسته جمعی تبدیل خواهد کرد.
وی افزود آنچه مقامات اشغالگر برای تحمیل آن تلاش میکنند تنها ساز و کار توزیع نیست بلکه تقویت سیاست محاصره و گرسنگی و استفاده از کمکهای بشردوستانه به عنوان اهرم فشار سیاسی و نظامی است و این رویکرد جان غیرنظامیان را به طور مستقیم در خطر قرار خواهد داد.
وی در بیانیهای مطبوعاتی که نسخهای از آن به مرکز اطلاع رسانی فلسطین ارسال شد، هشدار داد تحولات کنونی نقض آشکار قوانین بینالمللی حقوق بشری بوده و سابقهای خطرناک در استفاده از ساز و کارهای امدادرسانی برای اهداف اشغالگری به وجود خواهد آورد.
ثوابته از تمام مواضع اتخاذ شده مسئولانه در مخالفت با این طرح خبیثانه تقدیر نموده و تاکید کرد هر ساز و کاری برای توزیع کمکهای بشردوستانه باید از طریق نهادهای بینالمللی بیطرف طراحی و اجرا شود.
وی در ادامه جامعه بینالملل، سازمانهای بینالمللی و حقوقی، سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا و تمام آزادگان جهان را به اقدام فوری و تاثیرگذار برای فشار به اشغالگران به منظور پایان دادن به محاصره نوار غزه دعوت کرد.